URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2022, 12:16

"Opriți războiul!": O jurnalistă din Rusia a protestat în direct, la postul național de televiziune. Riscă 15 ani de închisoare (VIDEO)

'Opriți războiul!': O jurnalistă din Rusia a protestat în direct, la postul național de televiziune. Riscă 15 ani de închisoare (VIDEO) (Sursa foto: captură video)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marina Ovsianikova, jurnalistă la Pervîi Canal (Channel One), cel mai popular post naţional de televiziune controlat de statul rus, a intrat, luni, în studio în timpul unui jurnal de ştiri şi a afişat un banner pe care scria "Opriţi războiul!". Pentru gestul său, jurnalista a fost arestată şi riscă 15 ani de închisoare.

Site-ul Digi24.ro notează că jurnalista a intrat în studioul de ştiri luni seară şi a spus de câteva ori, cu pancarta în mâini, "Opriţi războiul!", "Nu războiului". Cadrul a fost schimbat în câteva secunde, iar buletinul de ştiri a continuat cu un reportaj despre sancţiunile impuse Rusiei, în urma războiului din Ucraina.

Pe pancarta sa erau scrise în rusă mesajele: "Nu războiului! Opriţi războiul! Nu credeţi propaganda! Aici sunteţi minţiţi! Ruşii sunt împotriva războiului!".

La scurt timp după gestul său curajos, rusoaica a fost reţinută de autorităţi. În cazul ei a fost deschisă o anchetă şi, scrie Hotnews.ro, femeia riscă să fie condamnată la 15 ani de închisoare. 

"Tânăra poate fi acuzată în baza art. 20.3.3. din Codul Penal ("Acţiuni publice cu scopul de a discredita Forţele Armate ale Federaţiei Ruse"), a scris agenţia rusă de ştiri TASS, potrivit Digi24, citând surse din cadrul anchetei.

Înainte de a intra la ştiri, jurnalista a publicat pe contul său de Facebook o înregistrare video în care a spus că "ce se petrece acum în Ucraina este crimă. Rusia este un stat agresor. Responsabilitatea pentru această agresiune e pe seama unui singur om - Vladimir Putin".

Ea a adăugat și că îi este ruşine că a lucrat în ultimii ani pentru Pervîi Canal (Channel One), susţinând că a făcut propagandă şi că a "zombificat poporul rus". Presa centrală scrie că femeia este mamă a doi copii, iar soţul său lucrează la acelaşi post de televiziune. 

Tânăra a mai precizat şi că tatăl ei este de origine ucraineană şi mama ei e rusoaică.

La finalul filmării, Marina Ovsianikova a îndemnat cetăţenii ruşi să iasă la proteste anti-război pentru a opri invazia Ucrainei.

Vezi momentul din timpul jurnalului de ştiri şi declaraţiile jurnalistei de pe Facebook: 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
CrisDumi aka KP
Ți se pare ca ma bâlbâi de la propagandă Rusa pe care o faci aici VUVUZELA care esti , și ma bucur de legea asta, ca prea mult l-ai făcut fascist , nazist pe Johannes, pe Bolojan, iti mai aduci aminte cum l-ai facut pe Arafat ? acolo se va aplica legea asta și apoi o sa strigi in gura mare ca esti discriminata . Trădători ca tine tara asta a avut destui, de una sau unul ca tine a fost tradat Mihai Viteazu si Decebal . Tu nu te lupți cu sistemul, tu te lupți cu boala ta psihică
Postat 15 Martie 2022, 23:14 de Sandu2100
Sandu ... de ce te bâlbâi când mi te adresezi?
E clar cu tine. Bați câmpii pentru că nu înțelegi nimic. Habar n-ai de nimic. La toate materiile ești pe lista de corigenți. Rămâi cum ai fost tot timpul ... Sandu aka (vorba ta) Proasta Satului.
Postat 15 Martie 2022, 22:23 de KP
CrisDumi aka KP
Am sa-i vorbesc de rău pe Rusi, legea respectivă ți se adresează, și lui Sosoaca și Aur. Referitor la etnicii Romani din Ukraina au fost tot timpul discriminati de Rusi, și Ukraina nu o sa-i lichideze pe Rusi și pe evrei, la fântână albă Rusii au tras în Romani. Toate minoritatile din Ukraina au fost discriminate de guvernele pro-Rusia . " Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare " o faci de fiecare dată când vorbești de Bolojan, Bîrta, PNL
Postat 15 Martie 2022, 18:06 de Sandu2100
Sandu, nu risca să-i vorbești de rău pe ruși, că textul de lege de mai jos, odată adoptat la propunerea PNL, intră la promulgare peste câteva zile.
„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA ori pentru alte criterii de acelaşi fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.
Postat 15 Martie 2022, 17:44 de KP
Sandu ... iar n-ai înțeles nimic. Zero creieraș.
Ce a făcut și face Rusia în Ucraina este "criminal", fiind dreptul oricărei țări să-și aleagă drumul, pe ruble sau yuani, pe dollari sau euro. Doar că, acești ucraineni care își apără acum "nevoile și neamul" în prima linie, sunt în majoritate urmașii lui Bandera. Iar în ultimele două campanii electorale, liderii unor partide ce sunt parlamentare acum, au amenințat cu lichidarea fizică a tuturor rușilor și evreilor, dacă vor ajunge la putere ... dar și că toți copiii etnicilor, inclusiv români, vor ajunge să plângă în "Nova Ukraina". Unitățile ucrainene Azov de acum, fasciste prin definiție, începuseră să ducă la îndeplinire amenințările, dar Rusia s-a interpus în acest demers, pentru că era deja prea mult. Din păcate, populația nevinovată a Ucrainei plătește acum "oalele sparte" ale conflictului SUA-Rusia, pentru controlul coridorului euro-asiatic. Urmărește postul de televiziune News România și emisiunea zilnică de la 20:30 a Iosefinei Pascal. Dovezile pe care le aduce această jurnalistă, în fiecare zi pe diverse subiecte și teme, te vor trezi la realitate. Poate, nu e sigur dacă rămâi tot așa, bătut în cap. De ce crezi că ungurii îi filtrează pe ucrainieni când intră la frontiera lor? Pentru că ungurii, spre deosebire de români, nu sunt ignoranți, nu uită și cunosc bine istoria trecută sau prezentă a Ucrainei. Pe de altă parte, nu cred că e cazul să-ți fie milă de "sorosiștii" de la Moscova.
Postat 15 Martie 2022, 17:24 de KP
macese
Nu-i bai, ca sau convertit Sovieticii la nazism, între timp Rusii mor de foame, si Putin creaza ologarhi, cât despre Ucraina, stiu cum a fost formată și de cine, doar ca nici lui Ceaușescu nu ia trebuit Rusi.
Postat 15 Martie 2022, 14:50 de Sandu2100
alaturari imbecile, propagandistic influentate…
sectiunea comentarii e un spectacol suprem, asta cu “nazistii rusi” e sublima. daca nu era Tatuca incapatanat in boala lui, cu totii vorbeam germana. in ironia sortii poate era mai bine asa. doar ca, daca nu erau rusii/sovieticii, probabil inca aveam nazisti, devreme ce americanii au asistat impasibili la macelul din batalia pentru Berlin. cum propaganda e uniderectionala, cealalta a fost suprimata, avem stiri ce converg intr-o directie. era sa uit, Zelinschi mai zice ca am ocupat Bucovina? stati linistiti, cu asta ne vom mai arde… https://stirileprotv.ro/stiri/international/video-zelenski-in-discursul-de-ziua-unitatii-ucrainei-bucovina-de-nord-a-fost-ocupata-de-romani.html
Postat 15 Martie 2022, 14:24 de macese
CrisDumi aka KP
Tu ai merita pe viață, pt propaganda Rusa , și trădare. Susții Naziștii Rusi, sustii prostia.
Postat 15 Martie 2022, 13:36 de Sandu2100
15 ani e puțin ...
... pentru cei care susțin fasciștii ucrainieni.
Postat 15 Martie 2022, 12:44 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON