URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2017, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jefuiţi de "poliţist"

Lovitura anului este ţinută "la secret" de autorităţi fiindcă a fost dată sub... haina statului. Directoarea sucursalei Oradea a Băncii Transilvania, Lucia Pojoca, şi soţul acesteia, şef la BT Asigurări, au fost tâlhăriţi în propria locuinţă, printr-o metodă pe cât de inedită, pe-atât de înspăimântătoare: un "poliţist" în uniformă pe care l-au poftit înăuntru le-a pus cătuşe, luându-le apoi toţi banii din casă, ba şi una dintre maşini, pe care a abandonat-o, parcă la mişto, în apropierea sediului Poliţiei.

Haiducii din Cetate

Lucrările ilegale făcute la Grota Roşie din Cetate scot la lumină o "comoară" de VIP-uri. Direcţia pentru Cultură a reclamat Parchetului intervenţii neautorizate făcute pentru amenajarea unei berării patronate de fotbalistul Claudiu Keşeru, fostul şef al Gărzii de Mediu, Călin Mocan, şi patronul Carnival’s, Adrian Moisa, la care jinduia însă şi feciorul lui Cornel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean.

Obsedat de fetiţe

Andrei Zalder a fost trimis în judecată pentru pornografie infantilă şi corupere sexuală de minori. Cunoscutul designer orădean era nu doar realizator, colecţionar şi distribuitor de poze şi filmuleţe cu copii dezbrăcaţi, dar avea şi obiceiul bolnav de a se da la fetiţe de 6-10 ani, pe care le momea să treacă la "pasul următor", adică să-i facă sex oral. BIHOREANUL dezvăluie detalii cutremurătoare din rechizitoriu.

Atenţie, lucrări!

Municipalitatea orădeană şi societăţile subordonate vor derula anul acesta investiţii record, de peste 40 milioane euro, majoritatea din fonduri proprii. Pe lista investiţiilor se numără, între altele, construirea Podului Centenarului, prelungirea drumului rapid până în Episcopia, amenajarea unei noi linii de tramvai de-a lungul Peţei şi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, ceea ce înseamnă noi şantiere în toate cartierele.

O afacere fierbinte

Deşi unii specialişti susţin că zăcământul de sub oraş ar fi inepuizabil, Primăria a investit 3,9 milioane euro pentru încălzirea zonei Universităţii cu apă geotermală şi reinjectarea ei în sol. Considerată "nemuritoare", spre deosebire de zăcământul din Băile 1 Mai, secat din cauza extracţiei sălbatice, marea geotermală de sub Oradea ar putea exista încă 20.000 de ani fără să plouă deloc, fapt pentru care staţia de reinjectare instalată de municipalitate, aparent inutilă, dezvăluie un plan secret de extindere a exploatării.

eBihoreanul.ro, numărul 1

Cu peste 300.000 de vizitatori unici, peste un milion de vizite şi peste 2,5 milioane de afişări lunar, eBihoreanul.ro, portalul susţinut de redacţia BIHOREANUL este liderul detaşat al presei online din judeţul Bihor, după cum relevă datele de trafic centralizate de auditorul Trafic.ro, care măsoară toate publicaţiile online locale cu trafic declarat. Află cum e împărţită piaţa locală a mass-media online...

Dus cu pluta

Pasionat de navigaţie, un orădean colindă apele lumii, adeseori în bărci făcute de mâna lui. Dorin Chiş a vâslit pe râuri şi lacuri din România, Ungaria ori din îndepărtata India sau Peru, iar cea mai mare mâhnire a lui este că nicăieri n-a văzut ape atât de pline de gunoaie şi neîngrijite ca la noi.

Sărbătoarea regelui

În urmă cu 825 de ani, cu mare fast, Regele Ladislau I, o figură celebră în istorie datorită faptelor sale de vitejie şi apropierii de biserică, era canonizat în fortăreaţa pe care a întemeiat-o, cea din Oradea. Episcopia Romano-Catolică a desemnat anul acesta drept unul jubiliar dedicat Sfântului Ladislau. Cum consideră că toţi orădenii sunt într-un fel moştenitorii valorilor care l-au ghidat pe ctitorul Cetăţii, organizatorii au pregătit nu doar evenimente religioase, ci şi culturale, cum ar fi expoziţii şi concerte, menite să pună în valoare moştenirea acestuia.

Plan de nevoie

Şefii instituţiilor deconcentrate şi-au făcut plan pentru aplicarea programului de guvernare. Documentul surprinde prin disproporţia între măsurile sociale şi cele economice, prin generalităţi, dar şi prin lipsa legăturii între unele prevederi şi cele din documentul Guvernului.

Pedepsiţi pentru "ţigănie"

De ce au fost declarate nelegale şi trebuie reluate alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean? Tribunalul arată că şedinţa pentru alegerea preşedintelui Pasztor Sandor şi vicepreşedinţilor Ioan Mang şi Traian Bodea a ignorat legea fiindcă aleşii UDMR, PSD şi ALDE nu au respectat secretul votului, iar buletinele de vot le-a numărat o comisie incompletă.

Vara în pustă

O mică staţiune ungară de dimensiunea Băilor Tinca ademeneşte turiştii români. Administratorii Liget Furdo din Gyomaendrőd oferă pachete ce includ cazare confortabilă, mâncare bună şi pe săturate, plus agrement variat, la preţuri "comuniste".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Jefuiţi de "poliţist" ...
Cel mai sigur oras din Romania ... unde te talhareste orice sticlete !!!
Postat 03 Aprilie 2017, 22:06 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON