Războiul stelelor
Fostul comandant al Garnizoanei Oradea a fost denunţat de un fost subordonat.
Acuzat de un fost maior că ar fi ajuns abuziv chiriaş la stat în vila fostului prim-secretar comunist Laurean Tulai, pe care a cumpărat-o apoi pe bani mărunţi şi a revândut-o la preţ de piaţă unui avocat, generalul Mihai Corneliu Lungu a ajuns la bătrâneţe să dea cu subsemnatul la Parchetul Militar din Bucureşti.
Săracii corupţi!
Justiţia i-a lăsat acasă pe şpăgarii de la Casa de Pensii pe motiv că au fost pedepsiţi de... presă.
Judecătorul Antik Levente a decis că cei 10 medici şi asistenţi care au strâns averi imense din mitele încasate de la pensionarii de boală pot părăsi Arestul Poliţiei fiindcă le este suficientă ruşinea că faptele lor au fost făcute publice.
Zace şi nu face
Finalizarea tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania e întârziată tocmai de către... CNADNR.
La trei luni după ce a angajat un consorţiu de firme spaniole care să termine lucrările începute de americanii de la Bechtel, Compania încă n-a cerut Agenţiei Naţionale de Mediu avizul pentru redeschiderea şantierului.
Amorezi de Facebook
O bihoreancă a fost înjunghiată şi alte două au fost stoarse de bani de către iubiţi agăţaţi pe internet.
Un braşovean a ajuns în arestul Poliţiei după ce a înjunghiat o tânără din Dobreşti pe care a cunoscut-o în spaţiul virtual, dar care i-a respins iubirea, iar un orădean a fost prins ameţind femei pe Facebook doar pentru a le şantaja.
Coadă la gunoi!
Depozitarea deşeurilor din Cluj se lasă cu cozi de camioane la intrarea în halda ecologică.
28 de camioane descarcă zilnic la marginea Oradiei 430 tone de deşeuri colectate din Cluj, pentru care Eco Bihor percepe o taxă suplimentară pentru a amenaja un parc în oraş.
Ne-am ars!
Fermierii bihoreni ar putea fi puşi în situaţia de a abandona porumbul pe câmp din cauză că producţia prea slabă face recoltarea nerentabilă.
Seceta, dublată de canicula prelungită, au pârjolit peste 16.000 din cele 80.000 de hectare plantate cu porumb, distrugând recoltele fermierilor din Curtuişeni şi Palota, şi chiar dacă judeţul are destule rezerve de apă, agricultorii nu îşi pot uda pământul deoarece sistemele de irigaţii au fost distruse.
ORADEA NOASTRĂ
Saci noi, pentru tot anul
Una dintre cele mai importante preocupări ale operatorului licenţiat de salubritate al Oradiei e ca sistemul de colectare selectivă a deşeurilor să funcţioneze fără sincope, orădenii să-şi trimită deşeurile la reciclat, iar oraşul să-şi atingă obiectivele privind revalorificarea acestora. Ca atare, RER Ecologic Service caută neîncetat îmbunătăţirea sistemului implementat în 2010.
Săptămâna viitoare, orădenii care stau la case vor primi câte o rolă de saci galbeni în care vor trebui să adune reciclabilele. Spre deosebire de cei primiţi până acum, cei noi sunt însă de unică folosinţă. În acelaşi timp, odată cu sacii, orădenii vor primi şi câte un ghid al colectării, pentru ca fiecare să înţeleagă „care-i treaba” cu reciclarea...
Educaţie cu Poliţia
De o lună, Poliţia Locală Oradea a demarat cea mai amplă campanie de verificare a asociaţiilor de proprietari din oraş pentru a afla dacă respectă sau nu regulile colectării selective a deşeurilor.
Concluzia? Din cele 389 asociaţii controlate în luna iulie, doar 55 separă deşeurile menajere de cele reciclabile. Celelalte au primit avertismente de la agenţii locali, iar dacă nu se conformează riscă să fie amendate.
“Muntele Bihorului”, paznicul pădurilor
Supranumit Muntele Bihorului, Sandu Lungu nu are nevoie de prea multe prezentări. Cel mai greu luptător român, care de-a lungul anilor a pus la podea adversari fioroşi, duce însă şi o luptă „verde”, din care toată lumea ar trebui să câştige.
Sportivul de arte marţiale mixte (MMA) se declară un opozant vehement al defrişărilor de păduri şi speră să fie un model, care să obţină reacţii până în sferele puterii. „Pădurile dispar văzând cu ochii, sub topoarele trădătorilor de ţară”, spune uriaşul cu mâhnire.
TIME OUT
NexT stop, Oradea!
E dovedit: orădenilor le plac filmele în aer liber, astfel că săptămâna viitoare au din nou şansa de partea lor. După ce luna trecută Caravana TIFF s-a dovedit de un real succes, în pofida vremii care a amânat unele proiecţii, cinefilii sunt invitaţi din nou în Şanţul Cetăţii, de data aceasta la Caravana Filmelor NexT, un festival de scurtmetraje organizat în parteneriat cu Primăria Oradea şi programat între 19 şi 20 august.
În Cetate va rula inclusiv un film regizat de Tudor Cristian Jurgiu, „Nunta lui Oli”, inspirat din biografia unui coleg de liceu din Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.