URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Foc la interlop

Scandal în lumea interlopă: Maşina boss-ului de la Super Security şi cea a unei prietene au fost incendiate. Piromanii au aprins simultan Mercedesul lui Aurel Gavriş şi Golful amicei sale, la 3 dimineaţa, ora la care acum o jumătate de an era incendiată şi maşina Evelynei, soţia lui Mihai Gabor, zis Grecu, asociatul de care Gavriş tocmai se despărţise cu scandal din firma de pază.

Foame în numele Domnului!

Patroana unui centru de plasament din Chiraleu e acuzată că îi abuza psihic pe copii. Şase micuţi au fost ridicaţi de inspectorii Direcţiei pentru Protecţia Copilului din centrul condus de Lia Jolţa, proprietara unui magazin de mobilă din Marghita, acuzată că îi obliga pe orfani la post, muncă şi sihăstrie, ca să îi "purifice" până la majorat.

Turnătoare în robă

O judecătoare de la Curtea de Apel Oradea turna la Securitate informaţii care "desfiinţau" pe oricine în comunism. BIHOREANUL prezintă în exclusivitate sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, care atestă că magistrata Maria Galeş a făcut poliţie politică, oferind Securităţii date compromiţătoare despre oameni din anturajul său.

TIMEOUT:
Cu bebe în direct

Părinţii ei sunt medici cunoscuţi şi ar fi dorit ca ea să-i urmeze în carieră. Însă Andrea, fiica pneumoftiziologului Marilena Crişan şi a chirurgului Petru Crişan, nu "taie" decât cu cuvintele. Corespondent al Antenelor şi al matinalului ‘Neaţa cu Răzvan şi Dani de mai bine de trei ani, Andrea Crişan se pregăteşte acum pentru o nouă "meserie": cea de mămică. O face, însă, în direct. Reporteriţa este însărcinată în 5 luni, dar vrea să lucreze până în ziua naşterii.

ORADEA NOASTRĂ:
Afară cu gunoaiele!

Unde-i lege nu-i tocmeală, spune un vechi proverb, aşa că o regulă generală trebuie aplicată în mod egal pentru toată lumea. Chiar şi în domenii "murdare", cum e cel al salubrităţii.
În timp ce orădenii care locuiesc la case trebuie să-şi scoată pubelele în faţa porţilor în zilele de colectare, cei care stau în blocuri cu ghene n-au avut până acum grija recipientelor. Gunoaiele lor "curgeau" pe tubulatura ce străbate blocul pe verticală şi ajungeau la parter, în ghenă, de unde pubelele erau scoase de muncitorii RER Ecologic Service. Acest lucru se va schimba: orădenii vor trebui să-şi scoată recipientele în faţa blocurilor, dacă vor să le fie golite.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Dr. Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii:
"Sunt absolut analfabet politic"

Specialist în pediatrie, oncologie şi sănătate publică, orădeanul Ritli Ladislau a ajuns ministru la 63 de ani, vârstă la care mulţi aşteaptă doar pensionarea. Puţini ştiu însă că funcţia i-a mai fost propusă şi la mijlocul anilor '90. Dacă atunci a refuzat, iar apoi i-a părut rău, de data asta a acceptat. Şi nu doar ca să continue misiunea predecesorului său, Cseke Attila, şi el tot bihorean, ci mai ales pentru că are obiective la care a reflectat de-a lungul anilor. Trecerea Direcţiilor de Sănătate Publică în subordinea Consiliilor Judeţene, desfiinţarea gratuităţii pentru unele servicii decontate în prezent de CAS, iniţierea unor noi programe de sănătate publică, destinate în special depistării bolilor pediatrice şi cancerelor sunt doar câteva dintre ţintele fixate.

Închis pentru furt

Pentru că administratorii au fugit cu banii, peste 2.000 de familii din 15 asociaţii de proprietari sunt nevoite să-şi plătească întreţinerea încă o dată. Primăria şi Electrocentrale le recomandă orădenilor să nu se mai lase furaţi şi să se constituie în asociaţii la nivel de bloc, unde vecinii se cunosc între ei, să se intereseze dacă asociaţia are datorii către CET sau CAO şi să reclame orice neregulă.

Orădeni de ghetou

Locatarii fostului cămin de nefamilişti din strada Uzinelor acuză Primăria, Electrica şi Luxten că de 20 de ani nu au făcut nicio modernizare în zonă. Proprietarii din blocul UAMT se plâng că, deşi plătesc taxe locale la fel ca vecinii din Rogerius, nu au trotuare, parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, ba nici curent electric tot timpul, întrucât conducerea Uzinei îl "taie" când vrea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
criminal
pt fraieru care se da drept romi.nici nu stii sa il imiti bine pe romi,ca el nu stie sa scrie corect.intelegi ? ai scris prea corect ca sa te dai romi negus,deci in concluzie esti un papagal care se drept altcineva,esti varza si din pacate mai sunt o gramada ca tine..
Postat 13 Septembrie 2011, 22:40 de luci
lungule jegosule
mai vaca de la curva de nevastata a inceput tot ca nu ai stiut sa tio tii acasa fraeru dracului si mai bagi si sageti sa iti faca treaba.
Postat 13 Septembrie 2011, 10:11 de sami
parvenitilor
bai nu mai va dati in numele lu altu si scrieti toate prostiile pe internet.ba va dati romi ba va dati costi marie ba grecu sau lungu.eu zic mai bine nu sar mai da voie sa se scrie comentarii ca numai faceti lumea sa se certe in oras de la inbarligaturile altilor.laura gal termina si blocheaza comentariile la toata lumea.numai gastele sta si comenteaza in numele altora.rusine la stricaciunile astea de oameni.
Postat 13 Septembrie 2011, 10:07 de bubu
romi-negus
cine a incendiat mercedesul lui aurel ii un gunoi de om,referitor la dusmanii nostrii,mai bine zis dusmanul meu si a lui Grecu si a lui Radi au prins aripii,ca suntem destramati,dar cand voi venii acasa,discutam reunirile si daca ati fugit odata de mine si de Grecu o sa mai fugiti si a doua oara.Liniste pt voi,ca pt noi nu va fi niciodata.
Postat 12 Septembrie 2011, 23:44 de romi
pt costi scuze de fapt pt marie
cu care radi si ciobanu ati terminat? al de radeanu era la bali dupa scandal si chiar era intreg omu deci nu va mai dati mari ca nu prea aveti cu ce . te reprezinta numele de marie .chiar esti o marie.
Postat 12 Septembrie 2011, 21:19 de fraierilor
anonim
bata va d.zooo cu firmele voastre de paza ca nu mai avem linste de voii in oras , numa taxe de protectiii ceretii de la aomeni mai bine va r da foc si la casee , la barurii sa nu si mai faca contracte cu voii patroni sa faca cu politzia
Postat 12 Septembrie 2011, 21:08 de anonim
lungu_alexandru
grecu romi ...... LINISTE TOTALA ..................................
Postat 12 Septembrie 2011, 20:05 de lungu_alexandru
costi_marie
fraierilor va luam pe toti pe rand, cu radi cu ciobanu am cam terminat urmezii u grecu.. , romi,, ....... ne vedem pe straziii..... !!!!!!!!!! ATENTIE!!!!!!!!
Postat 12 Septembrie 2011, 20:03 de costi_marie
PRINTU
DE CE NU SCRIETI CA SA INCENDIAN MASINA AMANTEI LUI GAVRIS NU AMICEI ?? PAZESTE-TI SPATELE BOSULE NE VEDEM IN NOAPTE FARA MARTORI SA NU TE POATA AJUTA SISTEMUL CA FARA SISTEM ESTI O PIZDULIKA FIERBINTE
Postat 12 Septembrie 2011, 19:36 de TAISON
Luxten si Jidvei
LUXTEN? Parca era unu MATEI care presta pe bani multi la LUXTEN! Mare Specialist!!!!!! Ala om! "Cinsteste locul....."Pe unde merge.....,e bine platit....si promovat...ca merita! Cu oameni ca el construim Romania moderna! Sau aveti o alta parere?
Postat 12 Septembrie 2011, 00:20 de Pustia
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON