URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2015, 16:31

Noul preşedinte al PPMT, orădeanul Szilagyi Zsolt, se distanţează de UDMR şi promite o politică anticorupţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul preşedinte al PPMT, Szilagyi Zsolt, a dat, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această calitate, un semnal de "conectare la politica românească" de partea acelor formaţiuni şi politicieni care consideră că lupta împotriva corupţiei trebuie continuată, iar acest fenomen eradicat indiferent că este vorba despre "baronii naţionali" sau despre "baronii locali".

În condiţiile în care, cu două zile înaintea alegerii sale, fosta preşedintă a PMP Elena Udrea a insinuat că SRI şi DNA acţionează selectiv împotriva politicienilor în loc să aplice corect legislaţia anti-corupţie, iar preşedintele UDMR Kelemen Hunor a acuzat condamnarea fostului ministru Nagy Zsolt insinuând că acesta ar fi fost "discriminat" pe criterii etnice, Szilagyi a declarat că partidul său consideră esenţială continuarea activităţii justiţiei împotriva politicienilor suspecţi sau vinovaţi de corupţie.

"Văd că procesele pornite de justiţie sunt un demers în direcţia bună, pentru că România trebuie să scape şi de baronii naţionali, pentru că nu avem doar baroni locali, şi România a irosit bani şi din cauza acestora. Susţinem, indiferent de limba maternă a celor acuzaţi de corupţie, procesul tragerii lor la răspundere. Corupţia nu are limbă maternă. Maghiarii şi românii sunt împreună acuzaţi, este un lucru trist că acest fenomen al corupţiei a pătruns în elita politică maghiară şi sistemul de pradă a pătruns în elita maghiară. PPMT are toleranţă zero la corupţie", a spus Szilagy Zsolt.

Preşedintele PPMT a amintit şi de Afacerea Mecena, ai cărei protagonişti sunt "liderii UDMR Szabo Odon, Biro Rozalia şi Kiss Alexandru", arătând că, pe lângă deturnarea a aproape un milion de euro pentru construirea Centrului Ady Endre, şefii Fundaţiei Mecena nu au răspuns la întrebarea unde sunt fondurile din care s-au angajat să acorde burse anuale, pentru câte zece studenţi maghiari şi zece studenţi români, în schimbul terenului dat de Consiliul Local Oradea lângă Ştrandul Municipal pentru construirea Centrului Mecena.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON