URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2016, 08:55

Muzeul Ţării Crişurilor trebuie să elibereze o parte din Palatul Baroc până la sfârşitul lunii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Ţării Crişurilor trebuie să elibereze o parte din Palatul Baroc până la finalul lunii iulie, potrivit unei hotărâri aprobate, marţi, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean.

Aceeaşi hotărâre prevede şi prelungirea, printr-un act adiţional, a contractului de locaţiune încheiat cu Episcopia Romano-Catolică pentru încă o lună, mai exact până pe 31 august. Proiectul a trecut cu 18 voturi "pentru", ale aliaţilor din UDMR, PSD şi ALDE, şi 16 abţineri, ale consilierilor liberali.

Concret, în proiectul referitor la prelungirea perioadei în care Muzeul Ţării Crişurilor poate sta în chirie în Palatul Baroc, Episcopia Romano-Catolică a cerut eliberarea mai multor încăperi folosite acum ca birouri administrative situate în aripa stângă a clădirii, la parter şi etaj.

La schimb, a oferit 14 încăperi, adică întreg parterul unei clădiri din proprietatea eparhiei romano-catolice situată lângă Stadionul Municipal, la intersecţia străzilor Traian Lalescu şi Berzei.

"Condiţiile impuse de Episcopia Romano-Catolică Oradea sunt motivate de faptul că imobilul Palatul Baroc face obiectul unui proiect de reabilitare pe fonduri europene nerambursabile demarat de către Episcopia Romano-Catolică Oradea, fapt ce impune ca cel mai târziu în luna septembrie 2016 să fie demarate procedurile de verificare a imobilului la faţa locului, în cadrul acestui proiect. O condiţie obligatorie a proiectului este aceea ca în incinta Palatului să nu mai funcţioneze altă instituţie", se arată în raportul de specialitate prezentat aleşilor judeţeni. Cuantumul chiriei plătite Episcopiei Romano-Catolice de Oradea rămâne acelaşi, şi anume de 14.925 euro pe lună.

Consiliul Judeţean Bihor a pus la bătaie circa 30 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, din strada Armatei Române, procedura de licitaţie nefiind încă finalizată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON