URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2011, 14:55

Miki Şpagă, condamnat la închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Şerban Mihăilescu, senator UNPR, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu primirea mai multor arme de vânătoare de la fostul său consilier Fănel Păvălache.

Astfel, Mihăilescu, zis Miki Şpagă, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi un an de detenţie cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aplicându-se în final pedeapsa de un an cu suspendare. Sentinţa poate fi atacă cu recurs la Completul de cinci judecători. Totodată, Şerban Mihăilescu trebuie să plătească 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar cele şapte arme vor rămâne în custodia statului.

Procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme aplicarea unei pedepse privative de libertate în raport de calitatea lui Şerban Mihăilescu de la acea vreme, modalitatea faptei comise, suma relativ mare de bani dată pe arme, precum şi "atitudinea de tergiversare şi zădărnicirea aflării adevărului". Şerban Mihăilescu a spus că este nevinovat, arătând că "toată tevatura a pornit în 2005, după pierderea alegerilor de către PSD".

Potrivit procurorilor, în perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Şerban Mihăilescu a primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către Mihăilescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Şerban Mihăilescu a fost iniţial trimis în judecată în 10 mai 2006. În 14 aprilie 2008, prin decizie definitivă, ICCJ a decis restituirea la DNA a dosarului pentru îndeplinirea procedurilor legate de procedura specială de urmărire penală aplicabilă miniştrilor. În 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotărârea nr. 8/2009, prin care cerea urmărirea penală a lui Şerban Mihăilescu.

"În 2 martie 2006 am primit telefon de la DNA, mi s-a spus că voi fi audiat ca martor într-un dosar ce viza achiziţii de arme de către Adrian Năstase. Le-am spus atunci că nu ştiu nimic despre acest lucru şi că nu am ce să le spun. Mi s-a spus tot atunci să vin a doua zi cu avocatul. Am fost a doua zi cu avocatul, iar un procuror şef, care şi în prezent înţeleg că proferează ameninţări asupra celor pe care îi anchetează, m-a întrebat: "V-aţi schimbat punctul de vedere?". Răspunsul meu a fost acelaşi, iar în 20 martie am primit rezoluţia în care se spunea că am primit 11 arme. În 7 aprilie s-a renunţat la acuzaţiile politice, iar denunţătorul şi-a modificat denunţul din 13 martie. În iunie 2006, Păvălache a fost dus la instanţă, unde a repetat declaraţia de la DNA şi imediat a fost eliberat... De peste 31 de ani am funcţii de conducere politice sau administrative. Nu am preluat în viaţa mea de la acest denunţător niciun fel de arme. El, în schimb, a făcut numeroase denunţuri împotriva mea, iar DNA le ţine ca pe cărţile religioase. Eu în 2002 nu eram posesor de permis sau de armă de vânătoare", a declarat, pe 9 decembrie, Mihăilescu în faţa judecătorilor de la instanţa supremă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON