URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2010, 09:06

Medicii de familie îşi reiau activitatea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţul că medicii de familiei îşi reiau de joi activitatea normală a fost făcut, miercuri seară, de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă. Potrivit Mediafax, acesta a spus că "după mai bine de 12 ore s-a reuşit să se ajungă la o înţelegere" şi că de joi reîncepe prescrierea reţetelor şi a biletelor de trimitere. Tot miercuri a fost semnat un protocol între medicii de familie şi CNAS.

"Normele privind Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei în 2010 reprezintă primii paşi de reformă după 20 de ani", a declarat, la rândul său, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

Aceasta a mulţumit pacienţilor pentru înţelegere, adăugând că o bună parte din problemele cu care au venit medicii de familie la negocieri şi-au găsit rezolvare.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, a susţinut că protocolul semnat miercuri "vrea să rezolve probleme tehnice care au fost omise din cauza grabei". "Dorim ca în viitor toate documentele să fie discutate din timp, pentru ca să nu se se mai ajungă la situaţia din acest an", a susţinut Tănăsescu.

Potrivit acesteia, schimbările obţinute în urma negocierilor vizează câteva aspecte legate de sancţiuni şi de ponderea procentelor acordate unor pacienţi.

Atât reprezentanţii medicilor de familie, cât şi preşedintele CNAS au fost zgârciţi în oferirea unor declaraţii suplimentare legate de schimbările Contractului-cadru, ei spunând în final că mai sunt aspecte care vor fi discutate în următoarele luni, unul dintre ele fiind şi subiectul care a stârnit discuţii controversate, respectiv cel vizând bugetul orientativ.

"Bugetul orientativ nu a fost luat în discuţie azi (miercuri - n.r.). Asupra lui vom discuta până în iunie", a precizat Tănăsescu.

Medicii de familie au anunţat, în 1 aprilie, că nu vor semna contractul cu CNAS până nu vor primi sumele necesare funcţionării asistenţei medicale primare, respectiv aproximativ 10.000 de lei pentru finanţarea cabinetului, faţă de media de 4.200 de lei cât sunt acum. Tot de atunci, medicii nu au eliberat reţete compensate şi gratuite, nici bilete de trimitere către medici specialişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON