URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2017, 13:09

Mazilit peste noapte: Managerul Ambulanţei Bihor a fost schimbat din funcție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, Gheorghe Pintea, a fost schimbat din funcţie, miercuri, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, conducerea unităţii fiind preluată, tot interimar, de directorul medical, Liciniu Venter. 

Ordinul l-a luat prin surprindere pe managerul care, luni, anunţase că va declanşa un control intern în departamentul medical al SAJ Bihor, condus tocmai de Venter, în urma unor reclamaţii primite din partea medicilor.

"Am primit mai multe reclamaţii legate de modul în care s-au făcut pontajele, programările, şi am dispus efectuarea unui control intern, pentru a lămuri lucrurile. Cred că acest lucru a deranjat, iar acum domnul Venter îşi va controla propria activitate", a declarat BIHOREANULUI Pintea, care a anunţat că va ataca în instanţă ordinul ministerial, pe care îl consideră nelegal.

Căutat de BIHOREANUL, doctorul Liciniu Venter, proaspătul manager al SAJ Bihor, recunoaşte că a intrat în conflict cu fostul director din cauza controlului pe care acesta l-a dispus în departamentul său, însă nu crede că decizia ministrului are vreo legătură cu această dispută.

"Da, domnul Pintea a dispus realizarea unui control, însă pe mine m-a deranjat faptul că a numit în comisie doi medici care îmi erau subalterni. I-am cerut să aducă o comisie din afara instituţiei. Eu recunosc faptul că pot fi greşeli. Eu întocmesc toate documentele şi se întâmplă să greşesc, însă colegii pot veni, pot verifica, greşelile se pot îndrepta. Dar, mă întreb, e normal ca eu, ca director medical şi medic, să întocmesc liste, pontaje?", a explicat Venter.

Medicul neagă, însă, că s-ar fi plâns ministrului, despre divergenţele pe care le are cu colegul său.

"Eu nu m-am plâns nimănui, chiar nu cred că cele două lucruri ar avea legătură. Nu-mi place deloc situaţia aceasta. Eu sunt un om paşnic, nu-mi plac conflictele şi chiar m-am înţeles foarte bine cu domnul Pintea, până la acest incident", a spus noul manager al SAJ Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu sunt din domeniu, nu lucrez la SAJ, dar generalist, un exemplu
In IT: un programator (profesionist tehnic) subordonat Project Managerului are poate salariu peste seful lui si face partea tehnica de programare. Seful ramane cu partea administrativa de management, desi trebuie sa cunoasca cat de cat domeniul (tehnic) ca sa isi inteleaga proiectul, oamenii, etc.
Postat 25 Octombrie 2017, 21:18 de unu
O prosteala de sistem.
Ca manager, director medica daca ajungi sa faci pontaje e grav, ceva e putred in sistem! Managerul directorul medical are cu totul si cu totul alta treaba/menire decat pontajele! Pontajele le poate face unul cu BAC-ul, nu ai nevoie de studii superioare sa faci pontaje.
Postat 25 Octombrie 2017, 18:57 de scortosul
Dar, mă întreb, e normal ca eu, ca director medical şi medic, să întocmesc liste, pontaje?", a explicat Venter
Da, e normal ca pozitie de management sa nu fie atat de tehnica/specializata ca si cea de medic si sa includa activitati administrative si birocratice. Nu-tu place sa fii sef sau nu iti asumi responsabilitatea de sef?
Postat 25 Octombrie 2017, 16:19 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON