În seara de mărţişor, Filarmonica de Stat sărbătoreşte cu piese celebre, în ritm de tango, cu invitaţi de seamă din Argentina şi chiar cu o pereche de dansatori.
Astfel, concertul de la ora 19 combină virtuozitatea muzicii instrumentale cu pasiunea ritmurilor de tango, iar programul cuprinde bijuterii muzicale, cum ar fi: Oblivion, Cadenza piano „Adios Nonino”, Verano Porteno de A. Piazzolla, Zaraza de B.Tagle Lara-I. Prigeabu, Nostalgias, Los mareados de J. C. Cobián-E. Cadícamo, Flor de lino de H. Stamponi-H. Expósito, Milonga sentimental de S. Piana-H. Manzi, Como dos extraños de P. Laurenz-J. M. Contursi, Se dice de mi de F. Canaro-I. Pelay, Mana birjar de N. Martini-P.Sabin-D.Dubal, El día que me quieras, Por una cabeza de C. Gardel-A. Le Pera, Palomita blanca de A. Aieta-F. G. Jimenez, Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara de I. Vasilescu-N. Vladoianu-N. Constantinescu, Cambalache de E. S. Discépolo, Baldosa floja de F. Sassone-J. Boccazzi-D. Gilardoni, El choclo de A. Villoldo-E. S. Discépolo.
Invitatul Horváth József, din Cluj-Napoca, este dirijor al Operei Maghiare, iar din noiembrie 2006 totodată şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Este fondator şi director artistic al Orchestrei Classica din Cluj-Napoca, prin care doreşte să promoveze tinerii muzicieni din Transilvania.
Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în importante săli din lume. A reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur - 2004, a lansat mai multe albume: "Aqui hoy" "Aqui manana", "Suenos" - "Vise", "Latino America", "Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari", "Un instante".
Un alt invitat de seamă, Mariano Castro, originar din Buenos Aires, Argentina, și-a început studiile muzicale la pian şi chitară la vârsta de 9 ani. După absolvirea Conservatorului Muzical Melani din Buenos Aires, în cariera sa de interpret a abordat mai multe stiluri muzicale, cântând în trupe de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, şi, de asemenea, a fost apreciat ca pianist şi chitarist solo. În prezent este pianist al trupei Narcotango - care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică - şi este fondatorul Orchestrei Tango Colectivo. De referinţă este participarea sa în calitate de compozitor la ultimele două albume ale trupei Narcotango, unul dintre acestea - "Limanueva" - fiind nominalizat la Premiile Latin Grammy în 2010, la categoria "Cel mai bun album de tango".
Invitații speciali ai serii sunt Ioana Lascu și Horia-Călin Pop, care alcătuiesc o pereche de dansatori de tango.
Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.