URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2011, 12:46

La Maternitate, mai puţină "lăfăială" inutilă, mai mult confort pentru paciente şi personal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că în ultimii peste 15 ani mai multe spaţii ale Maternităţii deveniseră neoficial proprietatea şefilor mai mici sau mai mari care le foloseau, în timp ce pacientele trebuiau duse la ambulator sau la aparatul de radiologie prin curtea unităţii, iar studenţilor le erau ţinute cursuri pe holul de la intrare, actuala conducere a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie a elaborat încă de anul trecut un proiect de redimensionare a acestor spaţii.

Rezultatele au şi început să se vadă. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Primăriei, dat publicităţii luni, cu ocazia lucrărilor de reabilitare a ambulatorului a fost redimensionat şi spaţiul farmaciei.

Farmacia ocupa până acum peste 1.000 de metri pătraţi, mai grav fiind faptul că din această cauză pacientele internate în spital care trebuiau să facă investigaţii radiologice erau nevoite să ocolească prin curtea unităţii. Potrivit comunicatului Primăriei, reducerea spaţiului ocupat de farmacie la 600 metri pătraţi a permis crearea unui acces direct din spital spre ambulator, fapt care până acum era posibil doar la parter.

Tot în spaţiul dislocat de la farmacie au fost amenajate patru vestiare pentru medici, fiecare dotat cu duş propriu, dar şi o sală de conferinţe pentru cursuri.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, lucrările declanşate la finele lunii noiembrie pentru reabilitarea ambulatorului au ajuns la o treime din ceea ce trebuie făcut, urmând să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

O altă măsură luată de conducerea Maternităţii a fost reducerea cu două treimi a spaţiului pe care îl ocupa firma privată de spălătorie, pe spaţiile astfel economisite fiind în curs de amenajare şapte vestiare care vor deservi cele 257 de asistente, infirmiere şi îngrijitoare, toate vestiarele urmând să fie dotate cu grupuri sanitare, cabine de duş şi dulapuri pentru păstrarea hainelor de stradă. În prezent, personalul mediu foloseşte în acest scop subsolul Maternităţii, lăsat de peste 20 de ani în paragină.

Ceea ce nu scrie în comunicatul Biroului de Presă al Primăriei, dar a aflat BIHOREANUL, este că în urma diminuării spaţiilor alocate farmaciei, farmacista Mioara Lepădatu (soţia consilierului municipal Nicuşor Lepădatu) a făcut o plângere către Direcţia de Sănătate Publică. Asta chiar dacă, înainte, amenajase farmacia astfel încât ajunsese să deţină o mică bucătărie şi un fel de sufragerie, plus un birou, doar pentru uzul personal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
NEBUNIE
35 de angajati pe un dus, pe cind fiecare medic are dusul sau personal? FELICITARI , ati dat o palma la KKT !!!!!!!!!! asta se numeste EKILIBRU, nu-i asa? si te mai miri de ce se inghesuie toti sa lucreze la stat!!!!!!!!! totusi,nu s-a mentionat in articol cine a facut aceasta repartizare noua
Postat 10 Ianuarie 2011, 20:55 de neil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON