URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
29 Mai 2023, 19:15

La 13 ani, Giulia Safina Popa a devenit campioană naţională la tenis, la categoria U16

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă are doar 13 ani şi jumătate, sportiva orădeană Giulia Safina Popa s-a remarcat din nou, reuşind să cucerească titlul național de tenis al României la categoria U16 feminin, în proba de dublu, precum și medalia de argint în cea de simplu.

Născută în noiembrie 2009 şi legitimată la CSM Oradea, jucătoarea bihoreană de tenis a avut evoluţii foarte bune la Campionatele Naționale Individuale U16, care au avut loc în perioada 22-27 mai, la București.

Antrenată de tatăl ei, Lucian Popa, Giulia a intrat în cele două competiții din postura de cap de serie numărul 2.

La simplu, Giulia a avut un parcurs perfect până în finală, unde a cedat în faţa stelistei Diana Simionescu.

În primul tur, orădeanca a trecut cu 6-0, 6-0 de Karina Filipescu de la CSȘ nr. 6 București, după care a învins-o şi pe Claudia Ogescu de la ACS Junior Pro Tennis, cu acelaşi scor categoric, 6-0, 6-0.

În sferturile de finală, Giulia Popa a întâlnit-o pe jucătoarea Ana Ioana Varsa de la Dinamo București, pe care a reuşit să o întreacă cu scorul de 6-3, 6-1, calificându-se astfel în „careul de aşi”.

În semifinale, orădeanca a dat de Alexia Ioana Tatu de la Ten Club Tenis Buzău, jucătoare desemnată cap de serie nr. 3, pe care a reuşit să o învingă tot la capătul a două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3.

În finală, sportiva clubului CSM Oradea a trebuit să se recunoască învinsă în faţa Dianei Ioana Simionescu de la CSȘ Steaua București, cu scorul de scor 2-6, 1-6. Astfel, a ocupat locul II şi a devenit vicecampioană în proba de simplu la U16.

La dublu, în schimb, făcând pereche cu Ioana Ștefania Boian, de la ACS Tennis Team București, orădeanca a câştigat tot ce a întâlnit în cale.

În primul tur al probei de dublu, cele două sportive au trecut de cuplul Catinca Maria Orlescu - Claudia Popoacă, cu scorul de 6-0, 6-3, iar în sferturile de finală au depăşit ceva mai greu perechea Iulia Marian Buculei - Ana Ioana Varsa, scor 2-6, 7-5, 10-6.

În semifinale, Giulia Popa şi Ioana Boian au întâlnit perechea Andrada Ekaterina Komarov - Maria ELiza Teodorescu, desemnată cap de serie nr. 4, dar s-au impus şi de această dată, cu scorul de 7-5, 6-2.

În finală, cele două au dat peste cuplul Alexandra Irina Anghel - Diana Ioana Simionescu, jucătoare desemnate cap de serie nr. 1, pe care le-au învins însă cu scorul de 7-6, 6-0.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON