URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2023, 12:33

Joe Biden, discurs istoric către națiune: Spune că Putin și Hamas sunt amenințări globale și cere sprijin de zeci de miliarde de dolari pentru Israel, Ucraina și Taiwan (VIDEO)

Președintele SUA Joe Biden a ținut, vineri dimineață, un discurs istoric adresat națiunii, în care a declarat că atât Hamas cât și Putin reprezintă amenințări globale și doresc să distrugă democrațiile. De asemenea, el a anunțat că va cere Congresului american alocarea a zeci de miliarde de dolari pentru a ajuta Israelul, Ucraina și Taiwanul.

Potrivit Hotnews, Biden a subliniat că "America este un far pentru lume", "chiar şi astăzi" şi că pentru a asigura un viitor sigur şi stabil pentru SUA, Ucraina şi Israel trebuie ajutate.

"Hamas şi Putin reprezintă ameninţări diferite, dar au acest lucru în comun" a spus preşedintele american cu referire la războaiele purtate acum în Ucraina și Israel şi a adăugat că Hamasul palestinian şi preşedintele rus Vladimir Putin "doresc să distrugă complet o democraţie vecină".

Atenționând că abandonarea Ucrainei sau a Israelului creşte riscul de haos global, Bidens spus că „să ne asigurăm că Israelul şi Ucraina reuşesc este vital pentru securitatea naţională a Americii”. „În Israel trebuie să ne asigurăm că au ceea ce au nevoie pentru a-şi proteja poporul astăzi şi întotdeauna. SUA rămân angajate faţă de dreptul palestinienilor la demnitate şi la autodeterminare", a explicat Biden, conform aceleiaşi surse.

În context, președintele a anunțat că va trimite Congresului o solicitare urgentă de finanțare, de aproximativ 100 de miliarde de dolari în anul următor. Propunerea include bani pentru Ucraina, Israel, Taiwan, ajutor umanitar și gestionarea frontierelor.

El a subliniat, totuși, că Israelul nu ar trebui să facă aceleași „greșeli” făcute de SUA după 11 septembrie, când, a spus el, americanii au fost „orbiți de furie”.

„Oricât de greu este, nu putem renunța la pace, nu putem renunța la o soluție cu două state”, a arătat el, preizând și că, „SUA rămân angajate față de dreptul palestinienilor la demnitate și la autodeterminare”. „Actele Hamas nu demonstrează același angajament”, a mai spus Biden, potrivit HotNews.ro.

Aflat în cursa pentru realegere la președinția SUA, Joe Biden a susţinut a doua sa adresare către naţiune de la celebrul "Resolute desk", în încercarea de a convinge atât adversarii de dreapta dură, cât şi alegătorii obosiţi de conflictul din Ucraina, că este crucial să aprobe un pachet financiar uriaş pentru Kiev şi Israel. Biden a conectat apărarea Israelului la cea a Ucrainei, sperând să obţină consensul care i-a lipsit până acum în Congres pentru finanţarea unei asistenţe militare suplimentare pentru Kiev.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
KP aka mama Omida
Colonie SUA nu suntem si nu am fost, dar am fost Colonie URSS, și am plătit 25 de ani tribut la Rusi , pana sa săturat si Ceaușescu de ei.
Postat 22 Octombrie 2023, 12:12 de Sandu2100
Discurs istoric vs. damblagism verbal.
Cu alte cuvinte, americanii cer europenilor să achite facturile emise de către puținii americani care sunt proprietarii Americii. UE este supusă total față de SUA. La rândul ei, România de azi este profund supusă UE. Țara asta a plătit tribut turcilor, austriecilor, rușilor și cui a mai avut pretenții de-a lungul istoriei. Acum însă a ajuns rău-rău-rău ... fiind în prezent colonie a UE care este, la rândul ei, colonie a SUA.
Postat 22 Octombrie 2023, 11:03 de KP
richard
Ce faci tu acuma e sa bagi copiii la înaintare, la fel ca musulmanii, faci scut din copii. Păi ma nebunule eu îmi protejez copiii, de copiii aia care de la 8 ani se joacă cu AK, in timp ce ai mei copi se joacă cu NERF, copii musulmani învață la școală cât e o bomba + o bomba, copiii mei învață cât e 1+1, și de asta denotă ca tarile musulmanii sunt printre cele mai sărace tari din lume ( excepție petrolul, ca in rest vai si amar)
Postat 22 Octombrie 2023, 00:28 de Sandu2100
richard
Si tu spui ca e bine ca musulmanii sa omoare copii evrei frustratule uite acolo ce au fa ut musulmanii https://stirileprotv.ro/stiri/international/teroristii-hamas-au-torturat-2-copii-in-fata-parintilor-apoi-i-au-ucis-pe-toti-in-chinuri-intre-timp-le-mancau-cina-video.html
Postat 21 Octombrie 2023, 19:22 de Sandu2100
@richard
Faci apologa terorismului islamist si pt asta trebuie sa mergi la inchisoare! Armata israeliana le-a cerut civililor din palestina sa paraseasca zona. Le-a dat 48 de ore pt acest lucru. Trebuiau sa-si evacueze copiii din zona de conflict. Lasii teroristi hamas se ascund printre civili. Armata israeliana se duce dupa teroristii care le-au masacrat civili. In Europa de ce omoara lasii terroristi islamisti "infideli" de toate varstele doar pt ca nu sunt de aceeasi religie cu ei ? Ce treaba au copiii, civilii (infideli, asa le spun teroristii), ucisi de catre ei in Europa cu conflictul din Orientul Mijlociu unde Iranul instiga la distrugerea Israelului. Teroristii omoara "infideli" in toata lumea pt ca nu sunt de aceeasi religie cu ei. Trebuie sa mergi la inchisoare pt instigare la terorism!
Postat 21 Octombrie 2023, 18:29 de Timi
@sandu
tu nu numai ca ai renuntat sa gandesti si repeti ca un papagal propaganda de la TV dar ai renuntat si la orice urma de umanitate = esti gata sa omori copii musulmani singura lor vina fiind ca sant de aceeasi religie cu teroristii criminali. teroristi care la randul lor omoara civili nevinovati ( evrei si crestini ) . razbunarea e arma prostului care nu gandeste . Daca tu esti gata sa omori un copil doar pentru ca e musulman = cu ce esti tu mai bun decat un terorist HAMAS ? esti la fel doar ca esti de cealata parte ... gata sa omori civili nevinovati ... rusine sa iti fie criminalule !
Postat 21 Octombrie 2023, 18:10 de richard
@timi
NU fac apologia terorismului , incer doar sa iti explic ca NU este OK sa omori un copil musulman doar pentru ca are aceeasi religie cu un terorist musulman . Tu crezi ca acel copil musulman este terorist ? problema este ca teroristii HAMAS omoara civili evrei si armata israeliana omoara civili palestinieni . Normal ar fi ca armata israeliana sa prinda teroristii HAMAS NU sa omoare copii si civili palestinieni .Cat priveste faptul ca teroristii Hamas se ascund in spatele civililor aici iti dau dreptate si de aceea acest razboi este foarte complicat .dar asta nu inseamna sa omoram musulmani doar pentru ca sant musulmani cum zice SS sandu
Postat 21 Octombrie 2023, 18:05 de richard
richard
Si in opinia ta e bine ca musulmanii omoară copii evrei, tocmai au fost descoperite 20 de cadavre ale unor copii evrei carbonivate, copii care au fost rapiti de Hamas. Ferească Dumnezeu de un atac terorist făcut de musulmani in Romania, ca sa vezi numa cum le dau in cap cu Biblia si Coranul
Postat 21 Octombrie 2023, 14:17 de Sandu2100
@richard
Vad ca faci apologia terorismului islamist. Dupa tine e justificat ca teroristii islamisti lasi sa omoare "infideli" in Europa sau prin alte parti doar pt ca nu imbratiseaza aceeasi religie cu ei. Omoara "infideli" pe strazi, in case, in scoli, la metrou, pe unde apuca. Omoara copii, femei, batrini, oameni atacati prin surprindere cu cutiyul sau impuscati fara ca acestia sa aiba timp, sau sa poata reactiona. Victime lipsite de aparare. In Gaza au acum sansa sa lupte cu armata israeliana, oameni inarmati, pregatiti de razboi cu ei. Lasii teroristi isi aleg victimele dupa cum am scris mai sus si se ascund in multimea civila palestiniana. Armata israeliana le-au cerut civilior palestinieni care nu-i sprijina pe teroristi sa paraseasca zona pt ca se duc dupa teroristi. Terorositii lanseaza rachete din casele, blocurile, cartierele, locuri publice unde locuiesc sau se afla civili.
Postat 21 Octombrie 2023, 09:05 de Timi
@sandu
comentariul tau este plin de ura la adresa musulmanilor , este o generalizare rasista . Nu toti musulmanii sant oameni rai asa cum crezi tu . In primul rand sant oameni ca tine dar tu ai uitat sa fii om . esti doar o fiinta plina de frica de alti oameni care nu sant ca tine .dar in acelasi timp si rasista pina la nazism . Ce urmeaza pe lista ta de lichidare ? negrii ? latinos ? chinezii ? rusii ? romanii ? Bravo "domnule" SS sandu
Postat 21 Octombrie 2023, 06:32 de richard
@sandu
deci in opinia ta singura vina a copiilor palestieni omorati de evrei este ca sant musulmani la fel ca teroristii HAMAS.Aceasta se cheama "pedeapsa colectiva " "În timp de război sau conflict armat, pedeapsa colectivă a dus la atrocități și este o încălcare a legilor războiului și a Convențiilor de la Geneva" "Collective punishment is a war crime prohibited by treaty in both international and non-international armed conflicts, more specifically Common Article 33 of the Geneva Conventions and Additional Protocol II." Numai criminalii de razboi fac asa ceva . si nazistii si rasistii .
Postat 21 Octombrie 2023, 06:27 de richard
richard
Bombardează copii si femei pt ca HAMAS a bombardat Israiel, au omorât dupa cum le spune Coranul, Arabii ăștia vor moarte pt evrei si creștini pt ca asa e religia lor, interesant ca nu au nicio treabă cu Hindu sau Budismul, toti vor in Europa dar nimeni in Saudi sau Qatar, la musulmani nu ai școală acolo ai religie de acolo se vede capacutatea lor intelectuala.
Postat 20 Octombrie 2023, 20:56 de Sandu2100
@timi
ai scris= " nu am vazut israelieni sa omoare copii, femei, profesori, oameni la intamplare pe strazile din Europa ori de prin alte parti " .Dar e OK sa omoare copii , femei , profesori la intamplare in Gaza ? Sau consideri ca arabii sant sub-oameni si e OK sa ii omoare evrei ? intreb pentru ca si nazistii i-au considerat sub-oameni pe evrei si implicit au considerat OK sa ii omoare ! sau poate nu esti la curent cu stirile si nu stii ca evrei bombardeaza Gaza si omoara la intamplare palestinieni ( copii , femei , profesori ,doctori )singura lor vina fiind ca sant arabi/musulmani la fel ca teroristii Hamas ?
Postat 20 Octombrie 2023, 19:33 de richard
Palpatine
Banii tipariti de SUA cresc inflatia la nivel global pentru ca toate tarile folosesc dolari. Cu alte cuvinte ia bani si din buzunarul nostru.
Postat 20 Octombrie 2023, 17:53 de testtest
Cvilizatia vestica vs. dictaturi si teroristi
Cam despre asta e vorba in aceste razboaie. Israelul e singura democratie si civilizatie de tip vestic din Orientul Mijlociu. Nu tin partea Israelului dar nu am vazut israelieni sa omoare copii, femei, profesori, oameni la intamplare pe strazile din Europa ori de prin alte parti.
Postat 20 Octombrie 2023, 17:14 de Timi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON