URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2011, 08:37

Iubire mortală: Doctoriţa Liliana Heredea s-a sinucis pentru că a fost părăsită de mentorul şi iubitul ei

Iubire mortală: Doctoriţa Liliana Heredea s-a sinucis pentru că a fost părăsită de mentorul şi iubitul ei ADIO LILI. Nimeni nu înţelege de ce s-a lăsat Liliana (medalion) pradă emoţiilor negre şi s-a omorât, supărată că mult mai vârstnicul doctor Radu Spineanu nu era doar al ei. De atunci, medicul nu a mai fost văzut de colegi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când necazurile pun stăpânire pe sufletul unui om şi cântăresc mai mult decât voinţa de-a le face faţă, nu puţini sunt cei care pierd lupta, alegând, resemnaţi, sfârşitul. Şi, mai trist, tot mai mulţi tineri ajung să îşi "rezolve" astfel problemele, indiferent cât sunt de educaţi...

BIHOREANUL vă prezintă tragica poveste a Lilianei Heredea, o promiţătoare doctoriţă de 35 de ani care s-a sinucis chiar de Ziua Morţilor, cu o cruzime rară: şi-a înfipt de două ori cuţitul în artera femurală, la fix pentru a muri în doar câteva minute. Totul din cauză că iubitul ei, doctorul Radu Spineanu, un medic mult mai în vârstă, care-i putea fi tată, avea pe altcineva...

Scenariu de groază

La cei 35 de ani, Liliana Heredea lucra ca medic la Secţia Pediatrie III a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu. Absolventă a Liceului Sanitar şi apoi, în 2000, a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, până în 2006 a fost medic rezident la Spitalul Municipal, iar de atunci medic specialist pediatru. Dedicată meseriei şi iubită de micii pacienţi, despre Liliana colegii spun că era o fire profundă. Asistent universitar la FMF, era şi doctor în medicină, iar recent, a scos şi o carte bazată pe teza ei de doctorat, despre abuzul asupra minorilor. "Era bucuroasă că i-a ieşit. Cartea a fost chiar o reuşită şi avea vise mari în carieră", povesteşte un coleg.

Nimeni nu bănuia că în sufletul femeii care deborda de optimism se ducea o luptă cruntă, pe care a pierdut-o definitiv în urmă cu două săptămâni. Chiar de Ziua Morţilor, Liliana era găsită moartă, în baia apartamentului ei, în vană, într-o baltă de sânge. Procurorii Parchetului Bihor au început imediat o anchetă, iar cauza morţii s-a dezvăluit repede, înlăturând ipoteza vreunei crime. Autopsia a relevat la scurt timp că Liliana s-a omorât singură, înfigându-şi în repetate rânduri un cuţit în artera femurală, a doua ca dimensiune din organism, pentru a-şi provoca o hemarogie masivă.

Hotărâtă să moară

Vestea morţii i-a şocat pe apropiaţi. Nu doar fiindcă nu se aşteptau ca Liliana să se sinucidă, dar şi pentru modul şi tăria cu care a făcut-o. "A reuşit să ne lase perplecşi, a fost o sinucidere făcută ca de un doctor. Şi-a tăiat artera femurală în două locuri, la coapsa dreaptă, chiar la rădăcină, cu lovituri foarte profunde de cuţit. A ştiut exact unde să împungă: şi-a nimerit-o la fix!", explică un medic, cunoscător al cazului.

Legiştii au mai găsit şi alte două leziuni mai mici, "de tatonare". Adică, iniţial, lama nu a intrat adânc, dar într-un final tânăra tot şi-a dus gestul până la capăt. Cele două împunsături profunde i-au fost fatale. Practic, Liliana a murit în doar câteva minute, fără chinuri, deoarece secţionarea arterei respective lasă sângele să se scurgă rapid, iar ea a simţit doar că "adoarme".

Ce-a determinat-o să facă asta? Nimeni nu ştie sigur, căci Liliana nu şi-a explicat gestul în vreun fel. Potrivit unor surse judiciare, tânăra a lăsat un bilet, în care a scris doar "Căutaţi-l pe Mihalache". E vorba de doctorul Gabriel Mihalache, şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor, cel care o ajutase, în trecut, la lucrarea de doctorat. Tânăra avea mare încredere în el şi, cel mai probabil, lăsase biletul în ideea ca el să îi facă autopsia...

Idilă pierdută

Oricum, zvonurile în jurul morţii ei s-au răspândit rapid. Unii spun că femeia nu trecuse încă peste moartea tatălui său, survenită acum câţiva ani. În urma unui accident de circulaţie, bărbatul zăcuse mai multe luni în comă, iar ea i-a stat la căpătâi până în ultima clipă. Ipoteza ar fi întărită şi de faptul că, înainte cu câteva zile de Ziua Morţilor, când s-a întors de la cimitir, unde vizitase mormântul, tânăra era foarte afectată, de nerecunoscut.

Majoritatea apropiaţilor susţin, însă, că adevăratul motiv pentru care femeia şi-a luat zilele a fost gelozia extremă: "Avea de ani buni o relaţie cu doctorul Radu Spineanu, fostul şef de la Pediatrie III, secţia unde lucra ea, şi se pare că el a înşelat-o cu o alta", spune, sub protecţia anonimatului, un bărbat care o cunoştea. În ultima perioadă, cei doi erau despărţiţi. "Ea era foarte geloasă. Nu înţeleg de ce, Liliana îl iubea mult, chiar dacă Spineanu are de două ori vârsta ei. Ce să mai facă el la vârsta asta? Şi, chiar dacă îi plăceau şi altele, pentru ce să te omori din gelozie?", completează omul, contrariat.

Din dragoste rănită

Totuşi, oamenii vorbesc că Liliana era înnebunită după mai vârstnicul ei şef, mai ales pentru "creierul" său. Medicul Radu Spineanu e o somitate de la care tânăra a avut multe de învăţat, încă din facultate. Fiind unul din cei mai apreciaţi pediatri orădeni, Spineanu a lucrat la Spitalul Municipal încă din 1968, când Liliana nici măcar nu se născuse, devenind şeful secţiei de Pediatrie III, unde a ajuns să lucreze şi ea. Doctor în medicină, autor a numeroase tratate şi profesor la FMF, el şi Liliana au colaborat la lucrări şi studii inovatoare în pediatrie, dar şi la cursuri. Aşa au ajuns să treacă de graniţa care, de obicei, diferenţiază un profesor de o studentă şi un şef de o subalternă...

În ciuda diferenţei de vârstă, el având 71 de ani, relaţia Lilianei cu doctorul Spineanu era de notorietate şi asumată, cei doi apărând adesea împreună în public. Medicul chiar o ajutase să îşi cumpere un apartament, în apropiere de spital, în care tânăra locuia singură. De altfel, pediatrul, care locuieşte într-o casă împreună cu actuala sa soţie, a doua, cu care stă de ani buni, era văzut adesea la Liliana şi nimic nu părea în neregulă. Se pare, însă, că ea voia mai mult.

Ultima lovitură

Bătrânul doctor, în schimb, avea, se pare, alte planuri. Oamenii spun că profesorul s-ar fi orientat către o nouă "prospătură", fiind văzut frecvent alături de o altă tânără. Lili a fost atât de afectată încât, zic cunoscuţii, a încercat de mai multe ori să se sinucidă.

Nu doar relaţia neîmplinită cu doctorul o supăra, cât faptul că la vârsta ei nu avea încă propria familie. "Avea uneori căderi din cauza asta, dar nimeni nu credea că-şi va lua zilele", spune o fostă prietenă.

Pentru colegii de la Spitalul Municipal moartea Lilianei e subiect tabu. Au văzut-o ultima oară luni, 31 octombrie, când Lili şi-a făcut treaba ca de obicei, şi-a consultat micii pacienţi, iar apoi a plecat acasă. Nimeni nu ştie cu siguranţă ce s-a întâmplat apoi...

Şi nimeni nu poate spune ce a fost în sufletul Lilianei de nu a vrut să mai trăiască. Unii sunt încă revoltaţi, găsindu-i ei "vina" unei slăbiciuni de neînţeles, iar venerabilului profesor o culpă morală. Alţii s-au resemnat. Dar gestul doctoriţei a lăsat în urmă o mulţime de întrebări. Căci, în vreme ce i-a salvat pe atâţia, pentru ea n-a fost nimeni s-o salveze...


TĂCERE ŞI REMUŞCĂRI
Dureri de inimă

Pentru că subiectul este de o sensibilitate specială, BIHOREANUL a încercat să afle ce crede familia Lilianei, dar, cumva de aşeptat, sora acesteia nici nu a vrut să audă de o discuţie în legătură cu drama care a avut loc.

Căutat şi el în repetate rânduri să lămurească povestea răspândită în mediul medical şi chiar în oraş, dr. Radu Spineanu a fost de negăsit. Pe la spital nu a mai dat, nici pe la facultate, iar la numărul de telefon mobil din CV răspunde un bărbat care pretinde că nu este el.

"E plecat în afara oraşului, nu aveţi cum să daţi de el. E internat la cardiologie", s-a rezumat să spună fosta soţie a doctorului, oftalmologul Liliana Spineanu.

Şi la medic acasă e tăcere. Vecinii nu l-au mai văzut de ceva timp, iar o doamnă de vârsta a doua, probabil actuala sa nevastă, zice că Spineanu nu este de găsit. "E plecat din oraş, e internat în altă parte", spune femeia, tranşând politicos discuţia.

Deşi nimeni n-o spune făţiş, se pare că în urma gestului Lilianei lui Spineanu i-a revenit o problemă cardiacă mai veche. Se simţise rău şi înainte cu o săptămână de sinuciderea femeii, iar după eveniment starea i s-a agravat şi mai mult.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
mic
CENZURAT
Postat 03 Februarie 2012, 18:54 de bebelus
medici dementi
SISTEM MEDICAL CRIMINAL CU MEDICI DEMENTI,
Postat 07 Ianuarie 2012, 10:40 de nistor ionel
spagarule
CENZURAT
Postat 02 Ianuarie 2012, 21:39 de popa
despre pseudoziariste
un articol mizerabil. cred ca autoarea e o complexata. nu se cade sa scrii asa ceva. scriitura autoarei frizeaza penalul. adevar sa fie si nu te joci cu memoria cuiva. ce satisfactie poate avea o barfitoare , ca ziarista nu e pitipoanca autoare.
Postat 28 Noiembrie 2011, 21:52 de titus
Nimic nu mai e de spus!
LINISTE! DUMNEZEU s-o ierte!
Postat 16 Noiembrie 2011, 19:49 de Coleg
lili, liliana si tot asa de nspe ori
draga elena, sa te impusti nu alta ca ai repetat, de-a lungul textului, numele liliana, lili de l-ai aruncat in derizoriu si l-ai inmuiat prin balta cu umor negru. e de-a dreptul burlesc ce scrii tu pe aici si musteste al dracului de mult de clisee, inca din alea rasuflate rau. si finalul e prastie. cred ca nu ti-a citit nimeni materialul inainte de a-l publica. patetismul e la cote paroxistice. aoleu, cum nu fu nimeni sa te salveze si pe tine de la scris :):):):)
Postat 16 Noiembrie 2011, 17:40 de cliseica elenica
are rolul lui
Litera L. I mprima o atitudine increzatoare si sociabila. Cei al caror prenume incepe cu L sunt isteti, curiosi si comunicativi. Se misca mult, calatoresc frecvent, se muta in alte locuri etc. Nu suporta nici un fel de constrangeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lip seste viteza de reactie necesara specularii oportunitatilor. Sunt senzuali, insa tind sa-si treaca emotiile prin filtrul mental… Defecte: Au tendinta de a acumula tensiuni, pe fondul carora pot dezvolta o tendinta la adictii si excese, predispusi la accidentari.
Postat 16 Noiembrie 2011, 10:59 de prenumele
de familie imi pare rau nu de EA
natura are grija sa selecteze atent doar cei PUTERNICI raman pe pamant restul su7nt frunse moarte pe pamant, MIE imi pare rau de familie nu de EA, vedeti cum se targ in cuplu, oamenii fara bunul simt este atras tot de unul fara bun simt, noi ne cumpalm in functie de calitatiile native unii le au , altii nu.VIATA este un DAR acest DAR poate fi benefica sau nebenefic si renuntam la el, dar acest dar te ajuta sa ti dezvolti calitatii native, totii ne am nascut cu un DAR dar il INGNORAM si devenim SLABI si uite asa CEDAM sa mai traim.
Postat 16 Noiembrie 2011, 09:51 de condoleante familiei
LACOMIA, BAT-O VINA !
Indiferent ca e tanar sau batran, femeie sau barbat, LACOMIA, l-a distrus intotdeauna pe om. Sunt unii si unele, la un moment dat, in stare sa faca orice pt un avantaj material sau profesional. urmarile sunt tragice.
Postat 16 Noiembrie 2011, 09:42 de LACOMIA BAT-O VINA !
Cum iti asterni asa dormi... remuscari
Nici chiar asa. nu cred ca fata aceasta a fost atat de naiva ca sa nu spun altfel, incat sa-si ia viata pt un doctor batran. pe de alta parte, o fosta cunostiinta spunea ca era afectata ca nu are o familie. Pai daca iti irosesti tineretea cu astfel de tampenii si te complaci in a fi amanta unui batran de 71 de ani, chiar daca iti ofera avantaje materiale, normal ca anii trec si.... Poate ca realizat in ceasul al doisprezecelea, greseala imensa care i-a distrus tineretea, dar nu a reusit sa mai si treaca peste acest lucru. Oricum, mare pacat ca a recurs la gestul asta extrem. Dumnezeu sa o odihneasca !
Postat 16 Noiembrie 2011, 09:32 de $$$$$ si cariera
dar cati decedati are Oradea
prin sinucidere? in 2011 cati sunt ? asta e societatea o lume in care NEBUNI se autocompatimesc cu \"PROSPATURI\" fara dragoste nu exista control, nu o IUBEAAAAAA daca s a etalat in public cu alta, NU O IUBEA. UN barbat care iubeste nu l vezi in public cu alta femeie si poate are 5 femei in pat dar in secret.VEDETI nu totii barbatii au MINTE si bunul simt de a si apara DRAGOSTEA, aici femeile gresesc foarte mult ca nu stiu sa aleaga, nu stiu sa profite de barbatii DE CALITATE , aleg niste porci si ele se scarifica :))) FARA MINTE, e nu stiu ce doctorat a facut dar la minte e la nivelul de om IMATUR , necopt.NU alegeti JAVRE bipede alegeti OM ca si voi.
Postat 16 Noiembrie 2011, 09:28 de ciudat de trist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON