URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2023, 11:29

Încă o tragedie în Bihor: Un băiat de 17 ani a murit înecat în Crișul Negru, în Tinca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit sâmbătă înecat în Crișul Repede, în zona localității bihorene Tinca. Este a doua tragedie produsă prin înec în mai puțin de o săptămână.

Anunțul a fost făcut luni, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

„În seara zilei de sâmbătă, 22 iulie a.c., în jurul orei 19.15, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate, pe raza localității Tinca, pentru salvarea unui adolescent din Crișul Negru, acesta fiind văzut dispărând sub apă.

În urma căutărilor efectuate cu bărcile, echipamentele și accesoriile din dotare, specifice unor astfel de misiuni, pompierii au găsit adolescentul și l-au adus la mal, predându-l echipajului de paramedici, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare.

Din nefericire, minorul, în vârstă de 17 ani, nu a mai putut fi salvat”, a precizat lt. col. Camelia Roșca.

La fața locului au acționat echipajele de căutare-salvare de la înec ale Gărzii de Pompieri Tinca și Detașamentului de Pompieri Salonta, echipajul de pompieri paramedici al Gărzii Tinca și autospeciala SMURD de intervenție a medicului de urgență.

Tragedia vine la doar câteva zile după ce un alt bărbat s-a înecat în Crișul Repede în Oradea, în zona barajului Ioșia.

„Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii, în județul nostru. Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU.

Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi, a mai arătat aceasta.

Părinții sunt sfătuiți să nu își piardă copilul din câmpul vizual și să fie cu băgare de seamă.

„Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!

Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism. Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului! Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia!”, a mai transmis ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON