URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2022, 13:15

În Oradea, incidenţa Covid a depăşit 3 la mie. Sunt 1.750 de cazuri active în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 162 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în Bihor după prelucrarea a 752 de teste, ceea ce înseamnă o rată destul de mare de pozitivare, de 21,5%. După raportarea noilor cazuri, incidenţa în Oradea a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă înăsprirea unor restricţii. 

31 de persoane la ATI

Cu cele 162 de noi îmbolnăviri, numărul total al cazurilor active a ajuns la 1.753 în Bihor, conform unei informări transmise luni de reprezentanţii Prefecturii şi cei ai DSP. 

Dintre bolnavii cu Covid, 31 sunt în stare gravă, fiind internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă. 

În total, de la debutul pandemiei, în judeţ au fost raportate 52.304 cazuri, dintre care 47.954 s-au încheiat cu vindecări. Bilanţul negru a urcat la 2.597, după ce de duminică până luni au mai fost raportate trei decese. 

Oradea, peste 3 la mie

Incidenţele cresc semnificativ în mai multe localităţi din Bihor, conform informării transmise luni de Prefectură şi DSP. 

Cea mai mare incidenţă se înregistrează în comuna Chişlaz (8,25 cazuri la mia de locuitori), urmată de Boianu Mare (6,54), Abram (6,39), Oşorhei (4,78), Ţeţchea (4,56) şi Derna (4,2).

Incidenţe mai mari de trei la mie se înregistrează în Hidişelu de Sus (3,98), Sântandrei (3,93), Marghita (3,52), Bratca (3,41), Gepiu (3,4), Tăuteu (3,35), Oradea (3,2) şi Paleu (3,1). 

Mai puţini la restaurant

Depăşirea ratei de infectare de trei cazuri la mia de locuitori înseamnă şi înăsprirea unor restricţii în UAT-urile vizate, inclusiv în Oradea. Mai precis, restaurantele şi terasele, inclusiv cele din hoteluri, vor putea primi clienţi doar în limita a 30% din capacitatea spaţiului, inclusiv pe terase. 

Pentru ca aceste restricţii să intre în vigoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se întrunească şi să ia la cunoştinţă creşterea incidenţelor. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar luni, 10 ianuarie.

Puţini vaccinaţi

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, aceasta a continuat anemic, duminică, în centrele din Bihor. Conform informării oficiale, au primit câte o doză de vaccin 281 de persoane. 

Numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă a ajuns la 209.857. de asemenea, 58.878 de persoane au primit şi doza booster. 

Tabelul cu incidenţele Covid în UAT-urile din Bihor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pt Sandu2100
Vă că și tu stai tot pe aicea, prin boscheți. Oricum, nu-s departe de funcțiile pe care le înșiri. Vezi vreo hibă în afirmațiile mele? Eu nu văd decât în eficiența vaccinului! Am mai auzit de un AVC cu afectarea vorbirii permanentă zilele trecute după prima doză de vaccin. Tu ce-ai mai auzit?
Postat 10 Ianuarie 2022, 19:10 de georgemarian
georgemarian
Daca erai asa destept precum te crezi, erai doctor, Virusolog om de stinta, nu boschetar pe aici
Postat 10 Ianuarie 2022, 18:40 de Sandu2100
dsp - acesti profesionisti invizibili
cum se face ca dsp are un program de lucru batjocoritor, de la 8-10 si 12-14, si nici macar atunci nu raspunde nimeni la telefon? sunt toti plecati in vama sa isi faca planul de amenzi, pe sistem liberal?
Postat 10 Ianuarie 2022, 17:25 de roger
Imunizarea colectiva este deja instalata
Nici o pandemie nu poate ține 100 de ani și populația să rămână în picioare. Avem 2 ani deja și România e tot pe hartă nu e distrusă, lumea la fel. Rafila arecunoscut deja ca 10 milioane s-au imunizat natural, in realitate spre 100%. Baiul este ca 8 milioane s-au injectat degeaba și si-au dat peste cap imunitatea. UK și Spania încep să recunoască și dau comandă la televiziuni (că așa e planul) să o declare încet încet endemie și după gripă sezonieră. E clar că nu se poate eradica virusul, poți face și 100 de vaccinuri pe lună, așa cum nu poți omorî muștele. Coronavirusul acesta e pe pământ de când lumea. Omul ARE TOT ECHIPAMENTUL IMUNITAR impotriva lui. Pot să vină 1 milion de mutații, sistemul imunitar se calibrează după fiecare. Nu mai veniți cu povești de adormit copii și cifre de panică. Da gripa obișnuită câte mutații a avut până acuma. Le-o socotit careva? Și dacă nu le-o socotit o murit mai multă lume? Nu. Viața a mers înainte.
Postat 10 Ianuarie 2022, 15:41 de georgemarian
21,5% rată de pozitivare?
Băi, propagandiștilor! Încă 4-5 săptămâni cel mult, iar la ritmul ăsta va fi 100%. Vaccinați, nevaccinați ... la grămadă. Apoi, din februarie încolo ... o să puneți voi capul jos, la firul ierbii cum ar veni, precum guvernul Australiei? Ce nu vă e clar față de mecanismul raportărilor? 8 milioane vaccinați, 10 milioane trecuți prin boală și vreo 2 milioane care sunt imuni din propriile lor motive și abordări (conform spuselor ministrului de resort al sănătății). Adică, România "pe verde" cum ar veni. Aveți probleme cu cifrele, domn' inginer de la Bihoreanul?
Postat 10 Ianuarie 2022, 13:59 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON