URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Aprilie 2015, 12:40

În culise: Clienţii Restaurantului Mediteranean Laurus au descoperit cum sunt preparate delicatesele noului meniu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O călătorie în lumea culinară şi a băuturilor fine. Asta le propune orădenilor Restaurantul Mediteranean Laurus odată cu lansarea noului meniu. Unul bogat, fresh, cu preparate inedite.

Prima excursie a avut loc sâmbăta trecută, când clienţii restaurantului din cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton au fost invitaţi "în culise". Mai exact, doritorii au putut intra dincolo de uşile bucătăriei şi descoperi, ghidaţi chiar de Chef Tiberius, câteva dintre secretele bine păstrate ale lumii culinare. Ei au putut să aleagă o propunere din meniu şi, mai apoi, să vadă cum decurge tot procesul transformării ingredientelor într-un preparat delicios.

Unul dintre curioşi a fost un băieţel care doreşte să devină bucătar când va fi mare. Sâmbătă, alături de mama lui, el a urmărit magia care se ascunde în spatele pregătirii unui fondant de ciocolată după o reţetă franceză, iar apoi să guste deliciosul preparat.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de călătorii propuse de Restaurantul Mediteranean Laurus. "Îi invităm pe orădeni să descopere tainele bucătăriei şi ale băuturilor de calitate. Vom avea incursiuni în bucătăria spaniolă, în cea franceză, precum şi în cea arhaică românească", spune Paul, managerul restaurantului, care, alături de echipa lui, e pregătit să-i asiste şi să-i îndrume pe curioşi în procesul de alegere a unui preparat inedit din meniu, respectiv a unei băuturi deosebite.

Invitaţia în călătoria culinară coincide cu lansarea noului meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus, care aduce cu el şi o ajustare a preţurilor. "Noul meniu este fresh. Am introdus foarte multe salate, care conţin foarte multe ierburi aromate. Promovăm mult vita şi mielul, dar în meniu clienţii noştri găsesc şi pulpă de iepure sălbatic, muşchiuleţ de vită, precum şi Chef’s Stake, o umplutură de vită cu roşii şi caşcaval, după reţeta mea personală", spune Chef Tiberius.

Noul meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus conţine o multitudine de preparate, specifice atât bucătăriei mediteraneene cât şi celei italiene. Câteva dintre preparatele care pot fi savurate aici sunt Steak de vită Epicurean, Cotlet de porc Florentin, Pulpă de iepure sălbatic la tavă, Filé de somon în crustă de ierburi şi Piept de raţă à la Laurus. Lista completă a preparatelor propuse în noul meniu, însoţită de preţurile acestora, poate fi găsită atât pe pagina de Facebook a DoubleTree by Hilton Oradea, cât şi pe site-ul hotelului.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON