URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2014, 07:40

Ilie Bolojan: "Urmează lucrări mari, care vor afecta întreg oraşul"

Ilie Bolojan: "Urmează lucrări mari, care vor afecta întreg oraşul" PRIMARI-MODEL. "În semn de respect faţă de cei care au făcut ceva pentru acest oraş", primarul Ilie Bolojan ţine pe pereţii biroului portretele a doi dintre predecesorii săi: Rimler Karoly (1901-1919) şi Aurel Lazăr (1928-1930)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din 2014, Ilie Bolojan nu mai primeşte pe nimeni înainte de ora 11. Edilul şi-a restructurat agenda, şi-a împărţit dosarele în bibliorafturi botezate "fonduri europene", "investiţii" şi chiar "personale", iar primele 4 ore din zi le petrece lucrând la priorităţi. În condiţiile în care oraşul va derula anul acesta de 7 ori mai multe lucrări decât de obicei, nici n-ar avea altă şansă. "Încerc să îmi îmbunătăţesc organizarea astfel încât să fac cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt", spune primarul.

Regele Ferdinand se întoarce!

- Anul 2013 a fost perceput de mulţi orădeni ca fiind unul al stagnării, în care nu s-au deschis şantiere noi. Ce explicaţii aveţi?

- Este o impresie greşită: s-au asfaltat străzi în Oncea, s-au finalizat parcări în Rogerius, s-a lucrat la parcarea supraterană din spatele Tribunalului... Marile proiecte europene vor începe însă anul acesta, pentru că au trebuit refăcute proiectele, iar licitaţiile s-au prelungit din cauza contestaţiilor.

- Sunteţi mulţumit de lentoarea cu care s-a desfăşurat anul trecut refacerea faţadelor clădirilor istorice?

- În condiţiile în care nu avem o lege a faţadelor, a fost un ritm acceptabil. Anul trecut au fost somaţi toţi proprietarii din centru să treacă la reabilitarea faţadelor, pentru că altfel vor fi amendaţi, şi s-au făcut reabilitări atât din bugetul local cât şi din banii orădenilor.

- De ce ţineţi morţiş să mutaţi statuia lui Mihai Viteazul în Parcul Liniştii?

- Nu ţin morţiş dar cred că aşa este corect. Din punctul meu de vedere, cel mai important moment pentru comunitatea românească din Oradea este preluarea administraţiei în 1919. Că le place unora, că nu le place, acesta e adevărul istoric. De aceea în centrul oraşului se cuvine să revină statuia Regelui Ferdinand.

"Lucrările vor afecta întreg oraşul"

- Ce obiective de investiţii locale vor fi reluate şi ce lucrări noi vor începe în 2014?

- 2014 şi 2015 vor fi ani foarte grei. Urmează lucrări mari, care vor afecta întreg oraşul. În primăvară vor trebui să înceapă lucrările la cele patru pasaje peste centură, la Piaţa Unirii, la Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Neologă, parcarea subterană din Piaţa Independenţei, grădina de pe Dealul Ciuperca, drumul expres şi magistralele de termoficare. Mai avem montajul centralei pe gaz, amenajarea punctului de exploatare a apei geotermale din Nufărul şi construcţia Aquapark-ului. Toate lucrările pe fonduri europene trebuie să înceapă până în vară! Va trebui să adunăm, din credite, venituri proprii şi vânzări de terenuri, circa 10 milioane de euro, partea noastră de confinanţare.

- Aţi câştigat al doilea mandat propunând inclusiv revigorarea învăţământului profesional. Credeţi că veţi avea susţinerea Universităţii?

- Nu avem nevoie de susţinerea Universităţii. Această chestiune o rezolvă Inspectoratul Şcolar, Primăria şi companiile din Oradea. Universitatea trebuie să se pregătească însă pentru anii următori, când numărul de studenţi va scădea. Tinerii vor realiza că e de preferat să ai o meserie plătită acceptabil, decât să fii şomer cu diplomă.

La vânătoare de medici

- Ce măsuri aveţi în vedere pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale din spitale?

- În ultimii ani ne-am concentrat pe creşterea calităţii condiţiilor hoteliere şi îmbunătăţirea dotărilor. De exemplu, am finalizat lucrările la Maternitate, iar acum toate saloanele spitalelor Municipal şi Judeţean au toalete. Anul trecut am asigurat dotări suplimentare, angiograf, RMN, computer tomograf şi altele, iar anul acesta vom începe modernizarea celor două blocuri operatorii, de la Judeţean şi Municipal.

- A dat rezultate strategia de a atrage medici pentru specializările deficitare prin punerea la dispoziţie a unor locuinţe de serviciu?

- Va da. Am adus deja un medic, dar mai avem nevoie de chirurgi oncologi, neurochirurgi şi neurologi. Încercăm acoperirea golurilor de competenţe prin aducerea de medici din afară şi finanţarea specializării medicilor orădeni. Domnul Carp a încheiat deja un contract cu un spital din Pensacola (SUA), iar trei medici vor pleca anul acesta la specializare.

- Anul trecut aţi propus mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate. Aţi renunţat la idee?

- N-am renunţat, dar mutarea ţine de Consiliul Judeţean. Am argumente pertinente: faptul că turiştii vor vedea şi altceva decât ziduri va dubla atractivitatea Cetăţii, cheltuielile cu întreţinerea unui spaţiu de 5.600 mp în Cetate, cât a avut Muzeul şi în fosta clădire, vor fi de trei ori mai mici decât în cazul clădirii Garnizoanei, iar acolo ar putea funcţiona Palatul Administrativ al judeţului, cu toate deconcentratele împrăştiate acum prin oraş.

Gigacaloria, după piaţă...

- Oradea va avea o centrală nouă, dar pe gaz. Ce le spuneţi celor care se tem că gigacaloria se va scumpi la un nivel insuportabil?

- Dacă se va scumpi, gigacaloria se va scumpi la nivelul stabilit de piaţă, dar nu mult peste cel din Cluj, Arad sau Timişoara. N-are cum! Nu pot prevedea ce va fi peste 10 ani, dar pot garanta că, cu banii existenţi, nu aveam altă posibilitate să menţinem sistemul în funcţiune. Teoria libertariană "lăsaţi orădenii să se descurce fiecare cum poate" este inacceptabilă.

 - Prin comparaţie cu anii anteriori, municipalitatea a organizat în 2013 mult mai puţine spectacole şi activităţi culturale. De ce?

- Nici vorbă! În 2013 s-au organizat cel puţin la fel de multe activităţi culturale ca în 2012. Nu ştiu ce percepţii există, dar la Toamna Orădeană din 2013, poate şi datorită vremii bune, au fost de trei ori mai mulţi participanţi decât în 2012. Da, este adevărat că Serbările Cetăţii nu s-au ţinut, şi nu se vor ţine nici anul acesta, pentru că acolo este şantier. La fel, nu vom organiza un Târg de Crăciun înainte de refacerea Pieţei Unirii...

"E riscant să iei mită"

- Anul trecut spuneaţi că sunteţi chemat periodic la Parchet pentru a da declaraţii. Ce răspundeţi celor care vă acuză de favorizarea unor firme, ca Selina sau RER?

- Cum a fost favorizată Selina dacă a pierdut jumătate din asfaltările din oraş? Nicio firmă nu este favorizată la licitaţiile Primăriei! E adevărat însă că, primar fiind, iau decizii, cei care se cred nedreptăţiţi îmi fac plângere penală şi ajung să dau cu subsemnatul la Parchet pe multiple teme, de la retrocedări la autorizaţii de construire. Nu s-a ajuns însă niciodată mai departe.

- Şefa Direcţiei Juridice, Eugenia Borbei, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, dar continuă să lucreze pentru municipalitate. De ce?

- Este adevărat că Eugenia Borbei are o trimitere în judecată pentru că nu a pus în practică la timp o sentinţă judecătorească, dar asta nu s-a lăsat cu pierderi. Suspendată fiind, a rămas fără salariu. Nu puteam să las un om care şi-a făcut treaba pe drumuri. Fiind un jurist bun, a primit un contract la Eurobusiness. Dacă instanţa va decide că a abuzat de funcţie, nu va mai lucra în Primărie, dar deocamdată are prezumţia de nevinovăţie.

- După ce anul trecut o funcţionară a fost reţinută pentru şpagă, puteţi garanta că nu se mai ia mită în Primărie?

- Nu garantez că nu se ia, dar garantez că e foarte riscant să iei mită. Am luptat pentru un sistem public care nu-şi bate joc de cetăţean şi care gestionează banii eficient. Acesta e şi motivul pentru care facem periodic reduceri de personal, cu riscul de a lucra la fel de prost...

Normalitate liberală

- Ştim că relaţiile cu conducerea Consiliului Judeţean sunt încordate, având în vedere viziunea diferită asupra unor proiecte, precum construirea unei noi centuri metropolitane...

- Avem o relaţie normală. Nu fac mai multe comentarii. Eu trebuie să-mi văd de problemele oraşului. În ce priveşte proiectul centurii metropolitane, fac tot ce pot să fie finanţat. Este foarte important atât ca inel suplimentar de dezvoltare, cât şi pentru decongestionarea circulaţiei din municipiu.

- Sunteţi preşedintele PNL Oradea. Cum colaboraţi atunci în partid cu preşedinte organizaţiei judeţene, Cornel Popa?

- Normal. Eu mă ocup de PNL Oradea, iar dânsul se ocupă de PNL Bihor. Nu intru în alte zone, am suficiente probleme la municipiu.

- V-aţi gândit să preluaţi filiala?

- Până în momentul de faţă, nu.

USL de cursă lungă

- Ce credeţi că se va întâmpla în plan local după eventuala dezintegrare a USL?

- Mi-aş dori ca actuala guvernare locală să ţină până în 2016, chiar dacă la Bucureşti s-ar întâmpla o situaţie de tipul celei invocate. Programul de guvernare locală nu are legătură cu alianţa centrală. Să faci drumuri, pasaje şi poduri nu ţine de culoarea politică.

- Anul trecut v-aţi declarat sceptic că va avea loc o regionalizare. Curtea Constituţională tocmai ce a respins legea descentralizării. Mai poate USL produce o reformă a administraţiei?

- Nu cred că regionalizarea se va face, în condiţiile în care grija principală a Guvernului este dacă anumite măsuri dau bine sau nu. Cred că după analizarea motivelor pentru care Curtea a declarat neconstituţională legea descentralizării acestea vor fi eliminate. Transferul unor entităţi de la Guvern la consiliile judeţene nu va schimba însă mare lucru. Consiliile judeţene nu au fost niciodată entităţi reformiste.

Nu vrea guvernator, europarlamentar, ministru...

- Se vorbeşte că v-aţi dori un post de guvernator de regiune. Cât e de adevărat?

- Nu e adevărat. Şi nu e adevărat nici că voi candida la europarlamentare. De câte ori se vacantează un post de ministru, se zvoneşte că plec... Am spus-o de prea multe ori în campania din 2012, că dacă voi fi sănătos îmi voi duce mandatul până la capăt, încât să îmi încalc promisiunea.

- Sunteţi preşedintele executiv al Federaţiei Municipiilor. Ce modificări legislative veţi iniţia?

- Mi-aş dori o lege care să ne permită suprataxarea imobilelor neîngrijite, cum e de pildă fosta Alumina. Este singura formă de a-i determina pe proprietari să le vândă sau să le întreţină. De asemenea, mi-aş dori o lege care să reglementeze vânzarea de alcool pe timp de noapte, iar localurile să plătească o taxă stabilită de oraş. Patronii localurilor de sub blocuri se vor gândi de două ori dacă să ţină deschis noaptea...

"Un divorţ nu este uşor"

- Există voci care spun că divorţul de anul trecut v-a făcut să reduceţi turaţia motoarelor, ca primar. Cât de juste sunt?

- Nu sunt juste. Încerc să-mi fac treaba la fel ca înainte, deşi un divorţ nu este o chestiune uşoară pentru nimeni.

- Este adevărat zvonul că aşteptaţi un copil?

- Nu vreau să răspund la această întrebare.

- Dar că vă recăsătoriţi?

- La fel, nu comentez.

- De ce v-aţi ras musteaţa?

- Mi-am ras-o şi gata...

- Sunteţi tentat de un nou mandat de primar sau aveţi un alt plan de carieră?

- Este prematur să discutăm despre ce va fi în 2016, dar consider că în două mandate un om poate să arate dacă e sau nu un bun administrator. După asta poate să facă altceva...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
pentru
personal sunt pentru bolo cu toate ca nu e neaparat sa l simpatizez,iar pe fostu ce are acum crasma in piatza Iosia cand a fost primar deloc,va spun io voua,,,nu e usor nici de ei
Postat 22 Ianuarie 2014, 22:06 de batranu
ceau
iar numai papagali de serviciu, impotriva lui Bolojan?numai astia posteaza, cred ca stau la panda:))))
Postat 17 Ianuarie 2014, 22:28 de gogu
One 4 teh city
votez! - nu-i perfect, dar nu avem alternativa, iar de papagali vorbitori sunt satul pana peste cap!
Postat 16 Ianuarie 2014, 23:31 de Oradean
Palat Administrativ
Mutati odata muzeul in Cetate pentru ca asa este normal si faceti din garnizoana un Palat administrativ in care sa adunati toate institutiile raspandite prin toate colturile orasului ( dupa care si cum a avut interes). M-AM SATURAT CA PENTRU 3 HARTII SA UMBLU PRIN TREI CARTIERE DIFERITE !!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 18:19 de palat
TTT
Te-ai ingrasat bolovane!!! Inseamna ca a trecut amorul, ai intrat in obisnuinta...nu e ce-ai crezut aaaaa!!!
Postat 16 Ianuarie 2014, 17:34 de soso
Diferenta imensa intre Filip si Bolojan!
Ca de la Pamant la Luna! Bolojan parca ar fi pe Luna!
Postat 16 Ianuarie 2014, 16:26 de Land
Prea mare palaria!
Sau altfel spus, e prea mic creierul si ramane gol mult in tot craniul! IQ pe la 60-70, in rest ... nu spun asta, nu vreau asta, nu ma bag in asta ... idei putine si fixe adica!
Postat 16 Ianuarie 2014, 16:22 de Pole
lalaiala
E constient ca inca un mandat nu mai ia, sunt nemultumiri de tot felul iar in stiulul caracteristic voi ca ziar "absolut independent" nu ati pus simpla intrebare - cu cat au crescut taxele ca ma interesa direct asta ... o sa aflu singur zilele acestea cand ma duc sa platesc impozitele, mor de curiozitate mai ales daca nu imi convin nici nu le mai platesc ca m-am saturat sa tot fiu fraierul cinstit care le achita pt o reducere infima la inceput de an. Cat despre marile lucrari ...vor incepe toate dar nu se vor termina o sa vedeti iar orasul va fi intors pe dos de aceste proiecte megalomane.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:26 de Bogdan
Guvern USL
Si totusi la guvernare sunt prietenii USL-isti asadar de ce Oradea sta pe loc de cand a plecat guvernul Boc? Singurele investitii serioase s-au facut in acea perioada! De cand a venit Ponta Oradea sta pe loc si asta o stie si D-l Bolojan.
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:02 de s,
idei bune
Punctual vorbind, mi se pare o idee cat se poate de buna si de logica sa se mute muzeul in cetate. e normal, e firesc. acum in afara de o plimbare in sant nu ai ce face acolo. tot locul este incarct cu istorie, deci o cetate-muzeu e chiar ce trebuie facut. A doua idee cu palatul administrativ in locul fostei garnizoane e iarasi o idee foarte logica. In primul rand AVEM UNDE PARCA si nu ne mai chinuim o jumate de ora si nervi pana parcam in stradutele alea intortocheate prin centru. Clar ca trebuie mutat totul in palatul acela enorm, si in spate la ITM facute locuri de parcare cat mai multe. Si atunci orice ai de rezolvat, rezolvi cu o singura parcare, care e si gratuita nu ca in centru, si nu mai pierzi timpul. Oare voi ceilalti nu vedeti la fel aceste lucruri? Cu ce ne deranjeza daca se muta muzeul in cetate si in palat vin toate institutiile administrative? sunt curios de un argument valid. o zi buna si insorita.
Postat 16 Ianuarie 2014, 12:59 de scurt si la obiect
LUCRARI
PT. FIECARE CAPAC DE CANAL CARE NU ESTE LA ACELASI NIVEL CU ASFALTUL DE PE STRAZILE NOU ASFALTATE SE POATE DESCHIDE DOSAR PENAL, PT. PLATA UNOR LUCRARII RECEPTIONATE SI PLATITE, DECI SE LUCREAZA LA FEL DE PROST SI VERIFICAT DE BUGETARII SPAGARII,TOT ASA DL.PRIMAR
Postat 16 Ianuarie 2014, 12:51 de COPY
Raspuns
Daca tu crezi ca in Romania orice activitatea in care e implicta statul (nu conteaza cate de mica si simpla e) are vreo sansa sa fie perfect curata si onesta, te inseli si singura solutie e sa emigrezi, daca vrei altceva. Eu doar consider ca Bolojan e cel mai putin rau pt oras. Fata de ce am mai avut sau de ce alti (si nu imi spune de Falca sau Boc, pt ca e usor sa faci performanta cand ai pile la Bucale), ceea ce Bolojan nu prea a avut!
Postat 16 Ianuarie 2014, 12:06 de @Adi Oradeanul
E ca si REZOLVAT!
Incepe sa-mi placa de Bolojan!! Chiar daca pe teme private se abtine sa raspunda (oricum nu ma interesa) pe teme "civice" ne spune mai nou adevarul! "În primăvară vor trebui să înceapă lucrările la cele patru pasaje peste centură, la Piaţa Unirii, la Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Neologă, parcarea subterană din Piaţa Independenţei, grădina de pe Dealul Ciuperca, drumul expres şi magistralele de termoficare. Mai avem montajul centralei pe gaz,.." Deci CENTRALA PE GAZ E LAMURIT DE UNDE SI DE LA CINE SE VA CUMPARA CA NOUA (poate va fi dupa modelul angiografului - cu ceva elemente refolosite)! DOAR MAI TREBUIE MONTATA!!! Intrebare: Oare si RENAULT d-lui primar are ceva piese refolosite sau e nou 100%? Pana atunci SA LUPTAM ORADENI ridicate @David, @Oradean sa fim alaturi de Primar:"Am luptat pentru un sistem public care nu-şi bate joc de cetăţean şi care gestionează banii eficient." Am o intrebare de cetatean simplu CU CINE TRE' SA LUPTAM?
Postat 16 Ianuarie 2014, 11:04 de Adi Oradeanul
vin iar alegeri
il doare la basca de noi ,va face ceva ca vin alegeri, dar tot el si popa ciordel urlau sa votam USL ca bihorul va primi bani de la guvern si se vede ca sint mai rai decit cei din PDL dar si mai mincinosi si mai hoti,adevarat banii au ajuns la dragnea,oprisan etc
Postat 16 Ianuarie 2014, 09:31 de luky
e vremea intrebarilor 5
De ce l-ati mentinut in functii pe parintele B.? Vi s-a parut o atat de mare capacitate?
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:56 de TDS
e vremea intrebarilor 4
Vi se pare corect ca pe pagina de Facebook a Primariei(care nu este pana la urma o pagina privata!)cei care au postat comentarii negative sa fie blocati astfel incat sa nu mai poate posta nimic? Daca ar fi fost injurii sau stiu eu ce expresii licentioase, intelegeam! Dar comentarii negative, de ce nu?
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:55 de TDS
e vremea intrebarilor 3
Intrebari suplimentare: 1. Daca toti ati cazut la pace cu IMP si nici una din parti nu mai are pretentii asupra celeilalte inseamna ca zona pe care IMP trebuia sa o amenajeze intr-un cartier rezidential din Oradea o va amenaja Primaria pe bani publici? CAND? 2. Stiti ca dupa 8 ani de zile mai sunt trotuare neasfaltate in acelasi cartier rezidential? Pe cand intentionati sa le finalizati?
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:40 de TDS
Cel mai bun primar!
Cel mai bun primar! NICI UN OM NU E PERFECT SAU IMACULAT SI INTOTDEAUNA E LOC DE MAI BINE! DAR, avand in vedere cum era orasul inainte de venirea lui (va dau un indiciu, Petru Filip va spune ceva?) chiar nu se poate respinge evidentul! Decat daca esti rau intentionat. NU sunt fan USL sau PDL sau alte gasti! Dar Bolojan chiar s-a luptat pt Oradea. Daca ar fi si Popa pe jumate asa, si sa se rezolve AEROPORTUL, Oradea ar avea sanse sa recupereze MACAR o parte din decalajul fata de Cluj, si sa lasam in urma definitiv Aradul, Satu Mare, Slajul si altele asemenea! DOAMNE AJUTA!
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:40 de David
e vremea intrebarilor 2
Intrebari suplimentare: 1. Ati sesizat pana acum ca la intrarea din Str. Independentei in Palatul Vulturul Negru exista 4 coloane cu capiteluri! Dupa extraordinara “restaurare”facuta de RCS, 3 capiteluri sunt verzui-mustar iar unul….portocaliu! Credeti ca asa este corect sa fie sau a inceput cumva sa va placa portocaliul? 2. Aveti de gand sa o determinati pe “arhitecta” orasului sa intervina intru remedierea acestei situatii?
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:36 de TDS
e vremea intrebarilor
Intrebari suplimentare: 1. Cine a scris textul TRANZACTIEI aprobate prin HCL 651/2013? E.B. sau D.B.? 2. Daca in ianuarie E.B. a facut plangere penala pentru IMP pe motiv de “contracte fictive”de ce a retras-o? (cel putin asa se spune) 3. IMP a “cedat” municipalitatii 5 case in Facliei sau pe langa cele 5 s-o mai fi cedat ceva? 4. Sunteti de acord ca acele “contracte” de v/c dintre IMP si angajatii sai erau fictive? 5. Ati verificat vreodata pe site-ul PMO la rubrica Taxe si impozite numele respective si daca “au”case(soa doar terenurile obtinute in Instanta)? 6. De ce ati vandut catre IMP suprafata de 3.661 mp in centrul unui ansamblu residential care IMP l-a revandut a doua zi la un pret mai mare unui fost politist din V.l.M? 7. De ce nu se putea vinde direct omului acest teren(daca chiar era de vandut)la 35 E/m psi Primaria incasa mai multi bani? 8. Ati luat singur decizia de a cadea la pace cu IMP(prin reevaluarea brusca a interlocutorilor, pe model prezidential)sau v-a fost impusa dinafara? 9. Dormiti linistit noaptea sau aveti cosmaruri cu Filip(pe care l-ati intercut, el a fost din prima pe-o mana cu IMP deci staim ce-I poate pielea, Dvs. 5 ani de zile ati sustinut altceva!)
Postat 16 Ianuarie 2014, 08:32 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON