URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2021, 10:32

Ghișeele în Primăria Oradea se închid pe 31 decembrie. Pentru plata impozitelor pe proprietate, se vor redeschide abia pe 13 ianuarie

Orădenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru plata impozitelor cu anularea majorărilor de întârziere acumulate în perioada stării de urgență.

Până pe 31 decembrie 

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 399 din 2021, persoanele fizice și juridice care își achită integral, până la 31 decembrie, obligațiile fiscale și nefiscale față de bugetul local pot beneficia de scutire de plata penalităților de întârziere acumulate după 16 martie 2020.

Pentru a putea fi anulate penalitățile de întârziere, trebuie să fie de minimum 100 lei în cazul persoanelor fizice și minimum 1.000 lei în cazul persoanelor juridice.

În plus, firmele pot beneficia de scutire cu condiția să nu se afle în insolvență, lichidare sau dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricții asupra activităților comerciale iar acestea să nu fie puse la dispoziția creditorilor.

Pentru a beneficia de scutire de plata impozitelor, pe lângă stingerea debitelor, contribuabilii sunt obligați să depună și o cerere în acest sens.

Cu program normal din 13 ianuarie

Conform unui comunicat al municipalității, contribuabilii își mai pot stinge obligațiile fiscale până la sfârșitul acestei săptămâni. „Taxele și impozitele locale pot fi achitate până la finalul anului 2021, în program normal (8.00 - 18.00), la ghișeele 5, 21 - 27 din Sala Ghișeelor - Centrul de relații cu publicul, exceptând ziua de vineri 31 decembrie, când programul cu publicul va fi între orele 08.00 - 13.30”, se menționează în comunicat.

Începând din 3 ianuarie, plata impozitelor și taxelor se va relua etapizat, în primele două săptămâni angajații Direcției Economice urmând să facă formalitățile de închidere de an și recalcularea impozitelor datorate de fiecare orădean în 2022.

„Din 3 ianuarie 2022 se vor încasa doar taxele fără debit (amenzi de circulație sau parcare, taxă judiciară de timbre, avize) la ghișeele 5, 21 - 27 din Centrul de relații cu publicul, la unitățile Direcției de Poștă sau prin unitățile CEC”, a anunțat Primăria.

Potrivit comunicatului, reluarea încasării de impozitelor pe proprietate (clădiri, terenuri și autovehicule) se va face începând din 13 ianuarie.

Contribuabilii care vor dori să își achite restanțele în perioada 3 - 13 ianuarie o vor putea face numai prin virament bancar sau mandat poștal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON