URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2022, 11:22

Fiica „ghidului spiritual” al lui Vladimir Putin a murit după ce mașina în care era a explodat. ”Liniile roșii au fost depășite” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Explozie la Moscova. Mașina în care se afla fiica lui Aleksander Dughin, numit și „creierul lui Putin” sau „ghidul spiritual al lui Putin” a sărit în aer, la Moscova, tânăra Daria, în vârstă de 30 de ani, decedând pe loc. Tatăl ei, un fervent susținător al conflictului din Ucraina, trebuia să fie în autoturismul Toyota Land Cruiser Prado cu ea, dar a schimbat mașina în ultimul moment.

Potrivit HotNews.ro, evenimentul s-a produs sâmbătă seară. Filosoful şi naţionalistul rus - despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit "Rasputinul lui Putin” - a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment, cei doi fiind împreună la un eveniment, arată sursa citată.

Aleksander Dughin și fiica sa, Daria, fuseseră oaspeţi de onoare la festivalul familiei tradiţionale de la Zaharovo şi, conform spuselor unor apropiați, plănuiseră să plece împreună.

Totuși, în final, tatăl a urcat într-un alt vehicul.

Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ţinându-şi mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei (foto).

sursa foto: Libertatea.ro

Atât fiica filosofului, cât și șoferul mașinii au decedat în urma exploziei, conform Digi24.

Tot Digi24 afirmă că o bombă ar fi provocat explozia fatală, autoritățile deschizând o anchetă.

Presa locală a etichetat explozia drept o tentativă de asasinat asupra autorului rus, care se spune că ar fi „creierul” din spatele războiului din Ucraina.

Cine este Aleksander Dughin

HotNews.ro scrie că Aleksander Dughin nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al preşedintelui rus. El a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei şi crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa şi Asia. Scrierile sale - care au fost lecturi obligatorii pentru soldaţii ruşi - proclamă o viziune paranoică asupra lumii care promovează ideea ca Moscova să controleze totul "de la Vladivostok la Dublin”.

Dughin este faimos pentru cartea sa din 1997 Foundations of Geopolitics, care prezintă ideologia sa ultranaţionalistă şi neo-fascistă a eurasianismului. De asemenea, a venit cu noţiunea extremistă de „nouă Rusie” – despre care se spune că l-a inspirat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014, arată sursa citată.

Cine este Daria Dughina, fiica lui Aleksander Dughin

Foto: Libertatea.ro

Daria Dughina, fiica sa, devenise, la rândul ei, o personalitate publică. Era "analist politic” şi editorialist al publicaţiei pro-Putin United World International.

Tânăra de 30 de ani fusese plasată pe lista sancţiunilor de Regatul Unit şi SUA în aprilie pentru că a condus o "platformă pentru ultranaţionaliştii ruşi de a răspândi dezinformare şi propagandă”.

În martie, a apărut într-un interviu pentru YouTuber-ul rus Nikolai Rosov, în care a calificat Occidentul şi Europa drept "rasişti totalitari, colonialişti şi nazişti”. Ea a susţinut ferm invazia Ucrainei, cerând "unitate absolută” în ţara ei.

„Liniile roșii au fost depășite”

Libertatea.ro scrie că mai mulți politicieni ruși au reacționat în urma veștii că fiica lui Aleksander Dughin a murit.

”Ne ucid copiii – liniile roșii au fost depășite de multe ori! În regiunea Moscovei, Daria Dughina a fost ucisă cu răutate – o mașină cu o fată a fost aruncată în aer. Nu mă îndoiesc că acest lucru a fost făcut de teroriștii UGIL – statul ucrainean Ivano-Frankivsk și Liov. Ținta ar putea fi atât Dasha, cât și tatăl ei, Aleksander Dughin”, a transmis, între alții, Vladimir Rogov, un membru al administrației instalate de Moscova în Zaporojie crede că totul este ”opera Ucrainei”.

Pe de altă parte, HotNews.ro scrie că duminică, este a 179-a zi de război în Ucraina.

În contextul în care se apropie Ziua Independenței, care se sărbătorește pe 24 august, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a făcut un apel la adresa populației să fie vigilentă, așteptându-se ca rușii să lanseze noi atacuri.

UPDATE: Kievul neagă implicarea

 Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat duminică faptul că Ucraina ar fi implicată în atentat.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată, potrivit Digi24.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Adrian_Preda
Intreci orice limita de prostie. Sandu e de o prostie medie, suportabila. Il mai trag de urechi din cand in cand si asta e. Prostie ca a ta mai rar. In medie spui doua vorbe trei prostii. Nu pot corecta atata prostie fara sa scriu un manual. Mai mergi pe la scoala, consulta un medic. Inteleg ca nu ai citit constitutia Ucrainei, ca nu ai invatat nimic la istorie, etc. Dar macar aranjeaza-ti prostiile sa nu se bata cap in cap. Chiar nu ai un minim de logica elementara?
Postat 26 August 2022, 18:05 de testtest
Testtest
Faci aluzie la o regiune separatista care se dorește a fi independentă și care întreprinde diferite atacuri(atentate, politice, informatice,etc) asupra unui stat de drept din care face parte. Este ca și cum o comuna/oraș/grupare și ar declara independentă într un stat de drept. Adică ai încalca legile și constituția unei țări. Prin urmare orice tara are organe competente (politie, jandarmerie, armata) care sa aplice legile și sa vegheze la respectarea lor. În cazul acelei regiuni separatisti au răspuns cu arme împotriva politiei sau armatei. Deci prin urmare mințile bolnave și criminale după gândirea mea de om simplu sunt ale acelor oamengi/grupuri care nu respecta legile sau constitutia unei țari. Din păcate acei oameni sunt manipulați și îndoctrinați de catre țară mama Rusia . Războiul nu face bine nimănui asta e clar iar înainte de toate exista dialog și respect(Constituție, legi) .
Postat 22 August 2022, 22:02 de Adrian_Preda
Testtest
Mamele alea din Donbas, sunt mame vinituri care pana in 2014 probabil erau mame in Siberia, au fost aduse de armata, sa colonizeze. Ceva de genul daca R. MOLDOVA se unește cu Romania, vorbitorii de Rusa ar trebui sa plece acasă, faptul ca ai fost colonizat pe teritoriul meu care a fost furat de Rusi, nu îți da dreptul sa fi proprietar.
Postat 22 August 2022, 11:18 de Sandu2100
Multi aplauda si zic ca asa e corect
Dar asasinatul ramane cea mai ticăloasă armă, cea mai laşă formă de atac care exista. In acest caz a fost si inutil.
Postat 22 August 2022, 10:16 de Neutryno
Adrian_Preda
"Când semeni vânt culegi furtuna". Oare în Donbas câte mame își plâng copii și soții(din 2014 incoace)? Acum vede și Ucraina ce înseamnă acest lucru, poate are să învețe ceva.Pacat de toți cei care pier nevinovați din cauza unor minți bolnave.
Postat 22 August 2022, 09:17 de testtest
Dacă unu e descelerat nu trebuie să-i facem jocul
Oricine ar fi fost autorul, nu trebuia să facă asta fără a se gândi la daune colaterale. Fata aia făcea ce-i zicea tat-su precis. Pe americani îi văd în stare să facă asta. Să nu uităm de atacurile cu dronă din Irak, Iran, Afganistan sau unde o mai fi fost cu destule victime colaterale. Desigur, se poate dezbate și faptul că acei oameni nu erau nevinovați în totalitate că beneficiau de nivelul de trai obținut prin... La fel și în cazul din articol. Oricum, nu trebuia să se ajungă aici... Părerea mea...
Postat 22 August 2022, 07:54 de Vio_427
Analist politic :::::))))
Cine , asta e analist politic :::::)))) pai si CrisDumi aka KP, oradeanbihor, excalibur, pinonel sunt analiștii politici . Sper ca ia plăcut Land Cruiser-ul . Cu Logan sigur nu se intampla.
Postat 21 August 2022, 22:29 de Sandu2100
Gigi24
Desi propagandisti dezorientati se-ual, cei de la Digi24 chiar au identificat bine influenta si potentialul lui Dughin. Cel care zice ca a Rusiei e toata Europa de la Dublin. Sa ia aminte hAuristii pacifisti-independenti-antiNato, la parchet cu Nemtii (pe care nu ii respecta dar cu care se aseamana in ptivinta pozitiilor diplomatice fata de rusi si NATO). Ii auzi scuzand ca Ucraina e teritoriu rusesc, dar ma falsi-“nationalistilor” dupa aceeasi logica Moldova a cui e?
Postat 21 August 2022, 17:48 de unu
Carma
"Când semeni vânt culegi furtuna". Oare în Ucraina câte mame își plâng copii și soții? Acum vede și el ce înseamnă acest lucru, poate are să învețe ceva.Pacat de toți cei care pier nevinovați din cauza unor minți bolnave.
Postat 21 August 2022, 14:53 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON