URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2022, 20:13

Festivalul Familiei revine la ERA Park Oradea cu super concerte şi o sumedenie de activităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Activităţi sportive, concerte, mâncare bună şi multă distracţie! ERA Park Oradea vă invită din nou Festivalul Familiei, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, care va avea loc în perioada 3-4 septembrie, în parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62.

Participanţii vor putea alege între o sumedenie de activităţi din variate domenii, de la baschet, tir cu arcul (cu ventuză), turnball, frisbee sau badminton, articolele sportive fiind puse la dipozitie de partenerul Decathlon, până la Kangoo Jumps cu Kinga Sebestyen (sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17), Fun HIIT cu Anda Filimon (duminică, ora 17) şi Zumba cu Giani (duminica, ora 17:45).

Cum nu se putea fără concerte, pe scena din parcare vor urca artişti în vogă precum Olivia Addams (sâmbătă, ora 18), Amuly (sâmbătă, ora 19), DJ BEJU, orădeanca Larisa Oneţ şi Killa Fonic (duminică, ora 19).

Chemaţi la distracţie...

În plus, va fi amenajat şi un mega parc de distracţii, "asezonat" cu o zonă de street food, unde doritorii vor putea găsi mâncăruri delicioase, precum gogoşi greceşti, kurtos kalacs, bubble tea, îngheţate, grill-uri, burgeri şi multe altele, dar şi standuri cu diverse jucării şi brizbrizuri.

Între multe altele, cei mici sunt aşteptaţi şi la un parc de joacă popular, vor putea juca şi minigolf, dar şi să facă scheme în faţa unui 360 selfie booth.

În ambele zile, între orele 11 şi 14, atât micuţii, cât şi părinţii lor sunt îndemnaţi să se implice în activităţile preventive organizate de Poliţia Română, atât privind educaţia rutieră, cât şi pentru siguranţa copiilor pasageri în maşină (în parteneriat cu Petrom).

Nu în ultimul rând, toţi cei care trec pe la Festivalul Familiei se vor putea înscrie şi într-un concurs online în urma căruia pot câştiga un coş de cumpărături cu produse diverse. Tot ce trebuie să facă este un video la selfie booth şi să respecte întocmai regulamentul de pe site-ul www.era-oradea.ro.

... dar şi la test drive Ford

Tot în ambele zile, între orele 10 şi 20, şoferii vor putea participa la test drive Ford.

Curioşii vor putea încerca modelele Fiesta, EcoSport (produs în România), Puma Mild Hybrid (produs în România), Kuga plug-in hybrid (cel mai vândut plugin hybrid din Europa), Explorer Plug-in Hybrid şi Mustang Mach E 100% Electric, iar fanii vor putea admira expuse şi alte modele de Ford Mustang, clasice ori noi, de la Mustang V8 din 1967, până la Shelby GT 50.

Duminică, pasionaţii de Ford din Bihor se vor şi întruni la ERA Park Oradea.

Acţiune cu Prietenii Veseliei

Şi cum distracţie fără voie bună nu se putea, un loc aparte în programul celor două zile de festival îl vor avea, ca de obicei, Prietenii Veseliei.

Sâmbătă, între orele 12 şi 18, părinţii sunt îndemnaţi să se relaxeze pe sacii pufoşi, căci de copiii lor vor avea grijă patru animatori veseli. Pe lângă jocuri diverse, cei mici vor putea lua parte la un atelier de experimente ştiinţifice (sâmbătă, între orele 15-17). Aici, Profesorul Trăznit de joacă va amesteca tot felul de lichide, va crea slime cu copiii şi îi va purta în lumea experimentelor fizico-chimice. Acelaşi personaj va crea soluţie de baloane de săpun, un vulcan şi va vorbi despre dispariţia dinozaurilor.

Mai mult, la ERA Park vor sosi şi îndrăgitele mascote Mikey şi Minnie Mouse ori Dino, cu care doritorii se vor putea fotografia între orele 17-18.

Programul va fi adaptat pentru toate vârstele. În vreme ce prichindeii până în 3 ani vor avea parte de un colţişor doar al lor cu bile colorate, trambuline şi o zonă senzorială de joacă, cei cu vârste între 3 şi 8 ani se vor bucura de jocurile copilăriei de ieri şi azi, cu curse cu obstacole, jocuri de alergat, competiţii, jocuri de echipă şi jocuri de rol. Copiii peste 8 ani îşi pot provoca părinţii şi se pot juca diverse jocuri de masă cum sunt jenga, şah, table, double, piticot, activity, risc ş.a. Între orele 17 şi 18, doritorii vor putea participa la parada mascotelor.

Prietenii Veseliei vor fi la ERA Park şi duminică, între orele 12 şi 17. Cinci animatori joviali vor asigura distracţia pentru copii de toate vârstele, desenând pe asfalt, jucând volei, fotbal ori badminton sau confecţionând ghirlande de flori. "Ne vom juca cu baloane uriaşe de săpun, dar vor avea parte şi de piscină cu bile, jocuri distractive, dinamice, dar şi jocuri de masă", au transmis moderatorii.

Dacă vremea va permite, doritorii vor fi invitaţi şi la diverse jocuri de dans, hula, limbo, hula-hop, curse cu saci ori jocuri cu minge mare şi altele.

După cum se vede, programul va fi unul variat, din care fiecare va avea ce alege. Şi nici surprizele nu se vor lăsa aşteptate!

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită.

Vă aşteptăm cu drag şi cu chef de petrecere!

Vezi mai jos programul detaliat al Festivalului Familiei, pe ore!

SÂMBĂTĂ, 3 SEPTEMBRIE:

DUMINICĂ, 4 SEPTEMBRIE:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON