La Festivalul Tineretului, organizat în acest weekend în Parcul Bălcescu de firma Bevidam Events din Cluj, a fost haos până la capăt.
După ce sâmbătă toate concertele au fost anulate pe motiv că organizatoarea, Halasz Amalia, nu a plătit sonorizarea, duminică, în ultima zi a evenimentului, programul muzical a fost schimbat aproape complet. Majoritatea momentelor artistice, inclusiv concertul raperului Puya, nu s-au mai ţinut.
Rămasă fără serviciile firmei de sonorizare din Arad contractate iniţial, organizatoarea a reuşit să mai strângă o sumă de bani de la comercianţii care au vândut în cadrul festivalului şi a apelat pentru scenotehnică la o altă firmă din Oradea. Chiar şi aşa, programul promis nu s-a mai ţinut, fiind înlocuit de unul improvizat.
Halasz Amalia, reprezentanta firmei Bevidam Events, susţine că recitalul lui Puya fost anulat din cauză că sâmbătă nu avea certitudinea că va găsi o altă firmă de sonorizare, drept urmare i-a anunţat impresarul că nu mai are de ce veni la Oradea. Întrebată dacă ar fi avut bani de onorarii, în condiţiile în care nu şi-a putut plăti nici măcar sonorizarea, organizatoarea (care nu comunică bine în limba română) a susţinut, în discuţia cu reporterul BIHOREANULUI, că ar fi achitat avansuri pentru artiştii contractaţi şi plata ulterioară nu ar fi fost o problemă.
Aceasta n-a mai avut, însă, explicaţii referitoare la lipsa de pe scenă a altor interpreţi anunţaţi (Adela Manea, Andrei Boroş, Simona Cap, Loredana Bate, Denisa Berinde, Andreea Isaiu, Anca Drăghici, Delia Ardelean, Mălina Petruşe, Mădălina Toma, Roxana Gudiu, Anca Banda, respectiv de Florina şi Florin Mariş-Hinsu), semn că au existat proleme şi cu plata onorariilor acestora.
Din programul anunţat iniţial, pe scenă a urcat duminică doar Ansamblul folcloric "Florile Răbăganilor". Din jurul orei 19 şi până în jurul orei 20.30, pe scenă a urcat Amazonas, o formaţie orădeană necunoscută, formată din doi membri, care au cântat ajutaţi de clape şi saxofon melodii româneşti şi ungureşti de petrecere, făcând, însă, şi pauze şi lăsându-i pe şi aşa puţinii spectatori să privească spre o scenă goală, în timp pe din boxe răsunau melodii în vogă. Peisajul dezolant a caracterizat perfect organizarea proastă a evenimentului.
Şi duminică, reprezentanta firmei Bevidam Events a susţinut că motivul neregulilor a fost faptul că unii dintre comercianţii care au avut standuri de alimentaţie publică în festival nu şi-ar fi achitat îndatoririle, iar doi dintre ei nici n-au mai apărut în Oradea. Organizatorii de evenimente cu experienţă în domeniu spun, însă, că femeia ar fi trebuit să aibă asigurată în buget şi o sumă de rezervă, cu care să poată acoperi cheltuielile neprevăzute.
Nu este însă singura gafă a organizatoarei din Cluj-Napoca. Iniţial, aceasta a anunţat pe portalurile de evenimente că Festivalul Tineretului va avea loc în perioada 10-12 iulie, în Parcul 1 Decembrie, fără să ştie că în paralel, în aceeaşi perioadă, în Parcul Bălcescu fusese programat, de SC Murray Press (administratorul parcului) un festival al berii, cu numeroase recitaluri de muzică populară. Drept urmare, pentru a nu se suprapune cu evenimentul din urmă şi a avea mai mulţi spectatori, Halasz Amalia a amânat Festivalul Tineretului pe perioada 24-26 iulie.
Chiar dacă programul muzical al evenimentului n-a fost respectat, destui orădeni s-au dus duminică în Parcul Bălcescu şi au degustat mici şi bere, în timp ce copiii au preferat mini-parcul de distracţii, cu maşinuţe şi tobogane gonflabile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.