URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Martie 2018, 12:40

Rectorul Bungău: Fără bani de la Bucureşti, din toamnă Universitatea din Oradea nu va putea plăti salariile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţia financiară a Universităţii din Oradea nu este defel roză, spune rectorul Constantin Bungău. Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, rectorul a precizat că majorările salariale cu 20%, decise de Guvern de la 1 martie, dar care se vor plăti în aprilie, sunt înconjurate de necunoscute.

"Încă nu ştiu ale cui salarii au crescut de la 1 martie, dacă numai ale angajaţilor cu funcţii didactice sau dacă şi ale colegei de la biroul de comunicare. Sunt foarte multe întrebări, schimburi de mesaje cu alţi colegi, ne întrebăm unde aplicăm, unde nu...", a declarat Constantin Bungău, arătând astfel şi deficienţele de comunicare ale Guvernului.

Pe de altă parte, Universitatea nu ştie încă exact ce buget va primi de la Ministerul Educaţiei pentru acest an. Această sumă se va cunoaşte abia în luna aprilie şi, spune Bungău, trebuie să cuprindă obligatoriu şi măririle de 20%.

Întrebat ce se va întâmpla dacă totuşi nu va fi aşa, deci dacă bugetul nu va cuprinde şi aceste majorări, Bungău a recunoscut că Universitatea va rămâne din toamnă fără bani. "Ne vor ajunge până în luna septembrie. Eu sper totuşi că nu va fi un buget negativ", a afirmat Bungău.

Rectorul a mai spus că detalii concrete va putea oferi doar în luna aprilie, după ce va plăti salariile şi, astfel, va şti cu cât au crescut concret cheltuielile salariale lunare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cerere vs oferta
Daca piata cere ingineri, de ce dati economisti pe banda rulanta? Si psihologi, sociologi, studiati europeni si internationali, avocati (bine, majoritatea wanna be's ca or sfarsi in fast foods sau cine stie in ce sere la cules de rosii) si asa mai departe. Pai subt cel putin dublu absolvenți economisti vs ingineri robotica (de ex) iar in oradea se cauta plc-isti. Cu cine sa umpli locul? Aduci din TM pe bani mai multi si apoi te plangi ca ala are salar mai mare ca tine. Reducand facultatile (nu mentale, alea pe bune) care nu se muleaza pe cerere, faci economii. Mari!
Postat 22 Martie 2018, 06:47 de poiu
reducere
Da,pai salariile sunt de peste 10.000 lei pe cap,unii dintre cei care presteaza acolo sunt prastie. Sa zic ceva de prestatia lui Bente Corneliu,fiului domnului Bente. Omul a ajuns acolo cu pile,treptele carierei universitare cu pile,bine ca are salar baban,nici nu stie ce preda omul,daca ii pui 2 intrebari se blocheaza...50 % din profesorii de acolo habar n-au ce predau,nu isi inteleg materia...N-ai bani de salarii, le reduci,simplu. Va explica Olguta cum se face....
Postat 21 Martie 2018, 15:55 de suporter_oradean
cand avem bani de amante, sa nu ne plangem de salariu!
... la ce activitate creatoare duceti, nu meritati nici 10% din cat castigati. lucru care poate fi extins cam la toate facultatile din cadrul universitatii oradea!
Postat 21 Martie 2018, 14:49 de roger
Super...
pacat ca nu putem face toti din tara asta la fel: ne marim salariile cu cat vrea muschii nostri si cerem bani de la Bucuresti dupa aceea. Din cate tin minte la stabilirea salariilor a fost autonomie universitara si si-au dat salarii cat nu le-a fost rusine, acum cand se maresc la restul bugetarilor, hop si ei cu 20%. Bugetul de la Bucuresti ar trebui sa fie corelat strict cu numarul de absolventi care reusisc sa se angajeze pe posturi cu studii superioare.
Postat 21 Martie 2018, 14:00 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON