URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2021, 22:16

EXCLUSIV: Cantitate uriaşă de canabis, descoperită într-un bloc din Oradea! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O cantitate mare de canabis a fost descoperită, sâmbătă seara, de poliţiştii din Oradea, în urma unui apel la 112. Materia vegetală era păstrată în zeci de cutii într-un spaţiu din subsolul unui bloc de pe strada Transilvaniei, a aflat BIHOREANUL

Apelul la numărul unic 112 a fost făcut de un locatar al blocului respectiv, în care funcţionează şi sucursala Electrica din Rogerius. Orădeanul a reclamat un miros persistent dulceag, caracteristic "ierbii", care venea din spaţiul comercial nefolosit de la subsol, unde pe vremuri a funcţionat o sală de sport. 

Un echipaj al Poliţiei Oradea s-a deplasat la amplasamentul indicat şi a găsit o cantitate uriaşă de materie vegetală. La faţa locului au descins şi polițişti ai Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi un procuror al DIICOT Oradea. 

Deocamdată, marfa nu a fost ridicată. Potrivit surselor BIHOREANULUI, spaţiul respectiv este închiriat de o firmă care comercializează produse pe bază de Cannabidiol, utilizate în scop medical, iar reprezentanţii firmei respective, căutaţi de oamenii legii, ar fi susţinut că în cutii este de fapt canabis de tip medicinal, proaspăt recoltat. 

Drept urmare, anchetatorii au ridicat probe din mai multe cutii, care vor fi duse spre analiză, pentru a se stabili dacă concentraţia de Tetrahidrocanabinol (THC) din respectivii muguri este una aflată în limita permisă de lege sau, din contra, o depăşeşte. 

Spaţiul respectiv a fost sigilat şi este păzit de poliţişti. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Langa piata
Langa piata, de ce nu ma mira locatia depozitului? Sigur mai sunt asemenea depozite de tigari,....si altele acolo in zona caci traficul de prioduse clandestine este la vedere zi de zi, doar oficialii nu le vad si nu le starpesc ci doar isi iau tainul din ele! Nu or fi platit propitatrii destul si uite ce or patit!
Postat 31 Octombrie 2021, 08:11 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON