URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2023, 12:37

Echipa de handbal a orașului are un nou sponsor: compania care a ridicat Oradea Arena

Echipa de handbal a orașului are un nou sponsor: compania care a ridicat Oradea Arena (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de handbal a CSM Oradea ar putea să evolueze în Liga Zimbrilor și anul viitor, în contextul în care clubul orădean a anunțat vineri că un nou sponsor s-a alăturat formației antrenate de Cosmin Liberț și George Tăutu. 

„Echipa de handbal masculin CSM Oradea are un nou partener. Compania Construcții Erbașu se alătură grupului de companii din sector privat care, alături de Municipiul Oradea, sprijină activitatea acestei secții din cadrul clubului”, a transmis într-un comunicat conducerea clubului CSM.

Conform ofiţerului de presă al clubului, Adrian Micinic, acesta este cel de-al 11-lea sponsor al formației de handbal masculin. 

Alături de ceilalţi zece sponsori

Construcții Erbașu nu a vrut să publice suma pe care o alocă drept sponsorizare pentru echipa de handbal, însă, spun sursele BIHOREANULUI, ar fi vorba de aceeaşi pe care o alocă şi ceilalţi sponsori, respectiv 30.000 de euro pentru acest sezon. 

„Cu o experiență de peste 32 de ani pe piața construcțiilor, compania Construcții Erbașu este un susținător constant al sportului de echipă din România. (...) În prezent, cu peste 1.800 de persoane în echipă, Construcții Erbașu este una dintre cele mai importante companii de construcții cu capital 100% autohton din România, conform clasamentului realizat de Camera de Comerț și Industrie a României”, se mai arată în comunicatul transmis de CSM Oradea.

Reprezentanţii clubului orădean salută implicarea în susţinerea secţiei de handbal a noului sponsor: „Compania Construcții Erbașu este legată de CSM Oradea și prin prisma bunelor relații dezvoltate în perioada lucrărilor de realizare a Sălii Polivalente Oradea Arena. Astfel, cele două entități continuă să colaboreze, de această dată în domeniul sportului de performanță, după începuturile consemnate în asigurarea unei infrastructuri necesare desfășurării activității în cele mai bune condiții. Urăm pe această cale bun venit în echipa CSM Oradea companiei Construcții Erbașu”.

Pe ultimul loc

Reamintim că, după 18 etape, CSM Oradea se situează pe ultimul loc în clasamentul ediţiei 2022-2023 a Ligii Zimbrilor, fără să fi acumulat vreun punct.

Totuşi, bihorenii îşi leagă speranţele de un nou sezon pe prima scenă a handbalului masculin românesc, după ce tot mai multe surse din anturajul Federaţiei Române de Handbal vorbesc de creşterea numărului de echipe în Liga Zimbrilor de la 14 la 16, din sezonul viitor. Asta ar însemna ca din actualul sezon să nu mai retrogradeze în mod direct nicio echipă, ultimele două urmând a participa la baraj.

Conducătorii clubului CSM Oradea şi-au arătat dorinţa de a continua şi anul viitor în prima ligă la handbal, dacă va exista această posibilitate.

Până atunci însă, în acest weekend, sâmbătă, de la ora 17:30, elevii antrenorilor Cosmin Liberţ şi George Tăutu vor susţine jocul din etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor, la Buzău, cu echipa de pe locul 9, formaţia locală HC Buzău, cea care a reuşit surpriza etapa trecută, când a învins Steaua în deplasare, cu scorul de 32-30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ok.
foarte bine. acum nu mai sunt motive sa nu aveti rezultate ;). Succes!
Postat 25 Februarie 2023, 18:21 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON