URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2013, 19:32

EBA, regina gafelor la Strasbourg: A citit în Parlament un discurs pregătit pentru o altă dezbatere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiica preşedintelui îşi uimeşte colegii din Parlamentul European ţinând discursuri extrem de serioase, dar care trezesc, fără să vrea, zâmbete. Mai ales când nu au nici o legătură cu subiectul dezbaterii.

În cadrul dezbaterii "Impas instituţional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului", fiica preşedintelui României a citit un discurs despre... Arctica, scrie Jurnalul.

"Arctica este o zonă de o importanţă strategică tot mai mare", a început Elena Băsescu, sub ochii miraţi ai colegilor europarlamentari.

"Pe fondul încălzirii globale şi topirii calotei glaciare, au fost descoperite rezerve importante de hidrocarburi, care trezesc interesul mai multor state. Resursele energetice descoperite în Oceanul Arctic trebuie exploatate într-un mod responsabil", a continuat aceasta.

La un moment dat, i-a fost tăiat microfonul şi i s-a atras atenţia că discursul său n-are nicio legătura cu tema de discuţie. Elena Băsescu a crezut, însă, că are o problemă tehnică. I s-a sugerat să revină la următoarea dezbatere: "Strategia UE pentru regiunea arctică".

Elena Băsescu s-a apărat pe Twitter spunând că nu a fost vina ei. "Nu a fost greşeala mea, a fost greşeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind "Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică" şi mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind "Blocajul instituţional în ceea ce priveşte planurile multianuale de gestionare a pescuitului". Tabela electronică ce anunţa titlurile dezbaterilor nu funcţiona în acel moment. Abia mă întorsesem în plen şi nu aveam de unde să ştiu ce subiect se dezbătea".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
frumos
rusine, rusine, rusine. specific romanesc . ACASA CU TINE .
Postat 20 Aprilie 2013, 17:01 de mircea
@Oradean
pentru EBA nu romanii sunt de vina. Daca iti amintesti, a fost directiva pe linie de PDL, ca la europarlamentare, EBA sa primeasca de la fiecare filiala PDL x voturi pentru a se alege. Daca iti amintesti, la o televiziune a fost prezentata tabla ramasa "nestearsa: cu "desfasuratorul voturilor, unde era specificat cate voturi de la respectiva filiala PDL tre' sa mearga la EBA. Pentru basisti:puteti aduce "argumentul" pixelului albastru in favoarea tezei ca base e cel mai democrat roman.
Postat 19 Aprilie 2013, 13:05 de anticomunistul
PROASTA DE PUTE ...
Incredibil cat poate fi de proasta aceasta fiinta, si penibila reuseste performanta de asi depasi tatal, pacat ca reprezinta Romania la Bruxelles...
Postat 19 Aprilie 2013, 11:39 de JOHN
pfff...
rasu'-plansu'... trist, trist, trist.
Postat 19 Aprilie 2013, 09:30 de Alin
Trist....
citind articolul initial am ras, nus tiu de ce nu ma mai mira nimic la eba si la toaa romania asta. faza e ca nu ea este devina, noi, voi cei care ati ales-o....este o rusine ptr romania! nu a facut nimic decat sa intareasca puterile dictaturii basesciene. felicitari. cand femeia asta va realiza ceva sa mi ziceti si mie sa stiu....
Postat 19 Aprilie 2013, 08:26 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON