URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2013, 12:01

E clar: Parteneriatul FC Bihor - CF Liberty nu va mai fi prelungit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parteneriatul dintre cluburile FC Bihor şi CF Liberty, încheiat pe 2 ani în 2010 şi prelungit cu încă un an, expiră sâmbătă, după care fiecare dintre cei doi parteneri îşi va vedea de propriul drum. "Acordul de colaborare dintre cele două cluburi expiră pe 15 iunie şi nu va mai fi prelungit", a declarat Cătălin Sărmăşan, directorul sportiv al CF Liberty. Sărmăşan a refuzat să comenteze motivele care au stat la baza acestei decizii.

De altfel, în condiţiile în care echipa a ratat promovarea în prima ligă, şi reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale, finanţatorii FC Bihor, erau destul de rezervaţi cu privire disponibilitatea omului de afaceri Marius Vizer, patronul CF Liberty, de a continua acestui parteneriat. "Aşteptăm până duminică un răspuns din partea partenerului nostru. Şansele ca acest parteneriat să continue sunt de 50% - 50%", a declarat Dumitru Voloşeniuc, reprezentatul Consiliului Judeţean în AGA la FC Bihor.

Planul de rezervă al conducerii FC Bihor este ca, odată încetat parteneriatul cu Liberty, clubul să evolueze în campionat cu proprii jucători. Întrucât dintre jucătorii din actuala echipă doar Florin Pop aparţine FC Bihor, clubul se va folosi în viitorul campionat de propria pepinieră de fotbalişti.

"Vom evolua în continuare în divizia B cu jucători de la Centrul de Copii şi Juniori şi de la echipa a doua. Vom avea jucători bihoreni în proporţie de 99%", a spus Voloşeniuc.

Reprezentantul Consiliului Judeţean a dezminţit zvonurile potrivit cărora, pentru a reduce din costuri, echipa ar putea fi retrogradată la masa verde urmând să revină în divizia secundă anul viitor când tinerii jucători vor fi căpătat deja experienţă. "Ar fi păcat să facem o astfel de mişcare. Pe de o parte cheltuielile sunt cam aceleaşi, iar pe de cealaltă parte este mai uşor să te menţii în divizia B decât să promovezi din C în B", a declarat Voloşeniuc.

Parteneriatul dintre FC Bihor şi CF Liberty datează din 2010 şi a fost prelungit pentru încă un an în fiecare an. Potrivit înţelegerii, Liberty a gestionat managementul sportiv al clubului asigurând salariile jucătorilor şi ale staff-ului tehnic, estimate la peste 400.000 euro pe sezon. În schimb, municipalitatea şi Consiliul Judeţean şi-au asumat cheltuielile administrative, de la asigurarea condiţiilor de pregătire şi cantonament până la medicaţie şi taxe datorate Federaţiei Române de Fotbal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
securistu ii cel mai prost
Ba securistule se vede clar ca esti un om prost.Poate fi Salonta mai mica ca si Oradea da la nivel de fotbal ii peste toate echipele din oradea.La nici o grupa de juniorii a,b,c nu v-ati calificat la faza zonala si tu vorbesti de liberty care s-a calificat si la juniori b si juniori c. Ce jucatori tineri si buni aveti sa nu va mirati daca peste 4 ani ii gasiti la Unicarm ca vazatorii !
Postat 27 Iunie 2013, 13:15 de Andreii
suporter
cum am mai spusoam avut generatia de aur o mai avem inca impartita la santandrei paleu..si nu mai stiu pe unde luatii inapoi punetii la munca si vom face treaba mai buna decit cu mercenarii datile banii la ai nostri cit e dar sa le dati nu sa va bateti joc de ei cum vati batut nu actuala conducere fosta PUIU LUCIAN...stim noi fan fc bihor dar din pacate am vazut spectacol la SANTNDREIunde merg de fiecare data la paleu faceti domnilor o colaborare avem potential luati inapoi cei bun si punetii la muncasint curios ce se va intimpla osorheiul am uitat scuze....
Postat 17 Iunie 2013, 14:51 de suporter
io
CF Liberty? Ca la echipa taraneasca din Salonta? Forza FC Bihor, Avem jucatori tineri si buni! Veti promova!
Postat 16 Iunie 2013, 21:14 de Securistu
vizer excrocul
Acest interlop Vizer a distrus complet fotbalul bihorean prin practicile sale. Dupa ce in loc sa promoveze tinerii de la echipa campioane in lotul primei echipe a FC Bihor, el i-a dat afara de le echipa si si-=a adus propriile ciurucuri la echipa.A profitat de finantarea CJ si a CL si practic pe el prea multe nu l-a costat. Esti un interlop de nimic mai Excrocule,mai banditule. Vrei sa pari un intelectual rasat dar nu esti decat unul de RAHAT., un prefacut, un gunoi. Tu nu vrei performanta , tu vrei doar bani , Multumim frumos d-l e bandit. De fapt locul tau este alaturi de al altor UDMR-isti la puscarie
Postat 15 Iunie 2013, 14:37 de sabau
Pacat
Ati distrus si clubul asta ... auzi planuri de viitor : " Sa promovam din C in B " vaiii vaii ! Mergeam aproape meci de meci la stadion, si acum ma doare sufletul. Domnu' primar care a luat 70 % la alegeri .. baga-ti niste bani in echipa ca e a ORASULUI !
Postat 15 Iunie 2013, 13:52 de Pacat
Vai,vai...
Condoleante.....Voloseniuc si Sarmasan.....omul de afaceri care vrea sa conduca sportul mondial.....!Lotzi Vizer..da cu Bihoru ce-ai avut Vizer bacsi??????/
Postat 15 Iunie 2013, 13:26 de ion maciuca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON