URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2012, 10:28

Drumul rapid devine realitate: Primăria atrage 27 milioane euro din fondurile pentru proiecte transfrontaliere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul rapid care va lega zona Dragoş Vodă de cartierul Oncea prin strada Ecaterina Teodoroiu oferind o alternativă la actuala cale de acces prin Bulevardul Magheru va fi construit din fonduri europene.

Conform unui comunicat al municipalităţii, Comitetul pentru selecţie a programului de cooperare transfrontalieră Hu - Ro a decis joi la Timişoara, alocarea unei sume de 27 milioane euro pentru finanţarea a şase proiecte propuse de municipalitatea orădeană. După toate probabilităţile, contractele de finanţare pe fiecare proiect în parte urmează să fie semnate în circa 20 de zile.

Din totalul de 27 milioane euro atrase, 13 milioane euro vor fi alocate pentru construirea drumului rapid în cadrul proiectului intitulat "Decongestionarea traficului şi îmbunătăţirea mobilităţii populaţiei pe coridorul transfrontalier de legătură Oradea - Biharkeresztes".

În topul celor mai consistente finanţări se mai numără proiectul vizând amenajarea unui centru de afaceri cu produse agroalimentare în piaţa Rogerius, investiţie estimată la 5,7 milioane euro, şi reabilitarea blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu şi de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, lucrare estimată la circa 2,2 milioane euro pe spital.

Proiectele vizând reamenajarea dealului Ciuperca şi reabilitarea sinagogii Zion vor primi şi ele fiecare câte 1,9 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
pt Dihoreanul
ce gandire mai ai si tu. Pai ma, macar Bolojan face ceva, cei dinaintea lui ce o facut? spunemi si mie un exemplu. Tu te plangi ca nu ai apa pe strada, dar oare cei care o fost 8 ani inainte de el, de ce nu s-au ocupat de asta? Deci intre a NU face nimic, si a FACE ceva exista diferenta mare, chiar foarte mare. Dar cum am spus si alta data, nu poti multumi pe toata lumea. Poate ca facand un drum, superi localnicii din zona, insa faci un bine intregului oras. Voi asta nu intelegeti...
Postat 22 Iulie 2012, 11:50 de David
magheru
IAR CIT DESPRE BANI AR FII MAI BINE SA INVESTEACA in siguranta noastra,adica politie,si politie comunitara,sa fie cit de multi pe strazi cu drept de a folosi arma.
Postat 21 Iulie 2012, 16:28 de pup
magheru
cit despre magheru,daca dobitocii aceia de sus de la primarie pe liga ca au un salar fb ar mai gindi cite putin si pune semafoarele in sincron de la gara si pina dupa piata mare(,batai cu megagiratoriul lor sa ii bata ca ii una dintre cele mai mari si scumpe prostii facute )dupa care ar pune politistii sa le traga cite o amenda puternica la cei care se uita in intersectii pe cind schimba semaforul,nu ar fii asa mari probleme pe cum sunt,ar mai trebuii scoase parcarile de smecheri si pe loc ar merge treaba,dar stiti cum ii pt 100 de puleti si pizd. mai bine chinuesc un oras intreg .iar cit despre cit costa....suntem noi oamenii prosti(nefiind rromi)care om platii impozite tot mai mari pt jucaria lor
Postat 21 Iulie 2012, 16:26 de pup
Re: David
Bai omule, eu locuiesc in Oradea de peste 30 de ani si inca nu am canalizare trasa la casa, iar tu il lauzi pe bolovan ca arunca cu banii de cofinantare locala la proiecte pe tot felul de idei, care mai de care mai tembele si care nu intereseaza pe nimeni. Inteleg la spitale, la scoli, la infrastructura care e departe de a fi modernizata, dar sa sapi iar, tot dealul Ciuperca, care nu de mult a fost reabilitat, pentru ca boul ramine bou ... ia mai lasa-ne !!!!! Iar aia cu drumul gen caffe-express, pina la casa parintilor lui Rozi Biro, hai ca bate recordul prostiei. Bine ca incepem sa ne preocupam de drumurile din Ungaria, ca la cum arata ale noastre ... he, he !!!!!
Postat 21 Iulie 2012, 14:52 de Dihoreanul
Renunţaţi la ce nu e prioritar pentru toţi
Adică 750.000 euro pentru fiecare km realizat de drum rapid, de la Oradea la Biharkerestes ? Dar ce drum e ăsta ? De 17 km lungime pe 0,85 cm lăţime ? Sau e vorba de 13 milioane nerambursabili şi încă 90 milioane din surse proprii ale orădenilor ? De parcă plătim la bugetul local, tot felul de taxe şi impozite, doar pentru plăcerea etnicilor maghiari care merg cu bicicleta la rudele din HU ? O să fie drumul ăsta practicabil atunci când o să-mi cumpăr eu trotinetă cu reacţie !?! La ce proiecte idioate o să se mai arunce gibonul, în mandatul ăsta ?
Postat 21 Iulie 2012, 14:41 de Carp III
multumiri
felicitari domnului primar si tuturor celor care fac ceva pentru Oradea. Vom ajunge printre primele orase din Romania si sunt mandru de asta. Cat mai multe proiecte pe viitor si cat mai multe idei.
Postat 21 Iulie 2012, 13:17 de David
pt. PopaA ignorantul
Bani picati din cer?! Se vede ca nu ai scris in viata ta un proiect... hai sictir!
Postat 21 Iulie 2012, 12:27 de un oarecare
Foarte Bine
Fa ma ca nu faci pe banii lu' mata, cu bani picati din cer oricine s-ar descurca, ia sa va vedem daca ar trebui sa puna Ilie banii din buzunarul contribuabililor, ar mai fi asa de "relaxat".?
Postat 21 Iulie 2012, 12:07 de PopaA
populismele unde sunt
unde-i ponta si crinut sa critice bani cheltuiti acum pe sosele,poduri..etc. si nu pentru pensii si salarii,cand erau in opozitie criticau cheltuieli pe tot felul de constructii dar nu pe salarii si pensii,sa inteleg ca le merge bine pensionariilor si bugetarilor ca sunt de acord cu asemenea cheltuieli,deci sa votam ce?tot un draq doar ca e mai tanar,iesiti in strada si strigati jos basescu etc ca energia electrica tot se va scumpi,preturiile tot se vor ridica,pensiile tot atata vor ramane,salariile la fel si atuncia nu inteleg pt. cine ies oamenii in strada ca mai bine tot nu o vor duce,asa de dragul ca sunt mintiti in fata si viseaza mai frumos un trai mai placut?prostimea isi merita soarta sincer.
Postat 21 Iulie 2012, 12:02 de altul
UN PIC DE VITEZA
Ce inseamna sa te incapatanezi cu o idee! Se poate sa va "incruntati" si pt. podul din Iosia Nord sa-l vedem gata!?!
Postat 21 Iulie 2012, 11:00 de DAR PODU DIN IOSIA?!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON