URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2015, 21:13

Drum bun! Strada Făcliei a fost modernizată şi se redeschide traficului începând de joi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asfalt sfârâind ca slănina în tigaia încinsă, miros de catran şi muncitori robotind în jurul mastodontului de fier care vărsa pe şosea bitum dogoritor. Pe o vipie de peste 34 grade Celsius la umbră, angajaţii societăţii Drumuri Bihor au turnat miercuri stratul de uzură pe porţiunea din viitorul drum expres, aferentă străzii Făcliei, delimitată de podul Mareşal Constantin Prezan şi ştrandul Dinamo. Turnarea stratului de uzură s-a făcut cu strada închisă la ambele capete.

„Lucrările de asfaltare se vor finaliza în cursul serii, aşa că joi dimineaţă pe stradă se va putea circula normal”, a declarat BIHOREANULUI şeful de şantier Liviu Gordan. Potrivit inginerului, lucrările la trotuare vor continua în cursul zilei de joi, dar fără a afecta traficul auto.

Porţiunea modernizată a străzii Făcliei a rămas desfundată aproape două luni până la finalizarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de gaz, telefonie şi internet. De-a lungul lucrărilor, din cauza şanţurilor, traficul a fost restricţionat pe o singură bandă pe sens şi reglementat cu semafoare. Începând de joi dimineaţă însă şoferii vor putea circula fără probleme.

Modernizarea străzii Făcliei le permite autovehiculelor care vin dinspre Velenţa sau dinspre Cluj să ajungă în centrul oraşului sau în cartierul Rogerius fără să se mai aventureze prin turbogiraţia de la capătul podului Dacia.

Şoferii vor putea traversa Crişul Repede pe podul Mareşal Constantin Prezan, pentru a înainta pe strada Făcliei spre Aleea Ştrandului până în Bulevardul Magheru. Aceasta este o rută provizorie, pentru că, la sfârşitul anului, după finalizarea lucrărilor la drumul expres, traficul spre cartierul Rogerius se va muta pe strada Ecaterina Teodoroiu.

Lung de 3,5 kilometri, drumul expres leagă podurile Mareşal Constantin Prezan şi Theodor Neş înaintând de-a lungul liniei ferate pe la poalele dealurilor Pisicii şi Ciuperca. Lucrarea, atribuită unei asocieri formate din firmele Trameco, Selina, Drumuri Bihor, Abed Nego, Vega '93 Galaţi, Geotec Plant Iaşi, Instgat Timişoara şi subcontractorul ELM Electromontaj Cluj Napoca, va trebui finalizată înainte de sfârşitul anului. Lucrările sunt în valoare de 49,4 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Metanoia pentru ei
Stiam mai demult ca populatia generala este extrem de rezistenta.Se pare ca muncitorii drumari "ii si intrece".Mi-a placut mult metafora cu slanina din tigaia incinsa.
Postat 22 Iulie 2015, 23:45 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON