Asfalt sfârâind ca slănina în tigaia încinsă, miros de catran şi muncitori robotind în jurul mastodontului de fier care vărsa pe şosea bitum dogoritor. Pe o vipie de peste 34 grade Celsius la umbră, angajaţii societăţii Drumuri Bihor au turnat miercuri stratul de uzură pe porţiunea din viitorul drum expres, aferentă străzii Făcliei, delimitată de podul Mareşal Constantin Prezan şi ştrandul Dinamo. Turnarea stratului de uzură s-a făcut cu strada închisă la ambele capete.
„Lucrările de asfaltare se vor finaliza în cursul serii, aşa că joi dimineaţă pe stradă se va putea circula normal”, a declarat BIHOREANULUI şeful de şantier Liviu Gordan. Potrivit inginerului, lucrările la trotuare vor continua în cursul zilei de joi, dar fără a afecta traficul auto.
Porţiunea modernizată a străzii Făcliei a rămas desfundată aproape două luni până la finalizarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de gaz, telefonie şi internet. De-a lungul lucrărilor, din cauza şanţurilor, traficul a fost restricţionat pe o singură bandă pe sens şi reglementat cu semafoare. Începând de joi dimineaţă însă şoferii vor putea circula fără probleme.
Modernizarea străzii Făcliei le permite autovehiculelor care vin dinspre Velenţa sau dinspre Cluj să ajungă în centrul oraşului sau în cartierul Rogerius fără să se mai aventureze prin turbogiraţia de la capătul podului Dacia.
Şoferii vor putea traversa Crişul Repede pe podul Mareşal Constantin Prezan, pentru a înainta pe strada Făcliei spre Aleea Ştrandului până în Bulevardul Magheru. Aceasta este o rută provizorie, pentru că, la sfârşitul anului, după finalizarea lucrărilor la drumul expres, traficul spre cartierul Rogerius se va muta pe strada Ecaterina Teodoroiu.
Lung de 3,5 kilometri, drumul expres leagă podurile Mareşal Constantin Prezan şi Theodor Neş înaintând de-a lungul liniei ferate pe la poalele dealurilor Pisicii şi Ciuperca. Lucrarea, atribuită unei asocieri formate din firmele Trameco, Selina, Drumuri Bihor, Abed Nego, Vega '93 Galaţi, Geotec Plant Iaşi, Instgat Timişoara şi subcontractorul ELM Electromontaj Cluj Napoca, va trebui finalizată înainte de sfârşitul anului. Lucrările sunt în valoare de 49,4 milioane lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.