Interpreta de muzică populară Florica Bradu, cu o carieră remarcabilă în spate, lansează marţi, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, cartea "Dor şi neuitare. Poezii şi obiceiuri din Crişana", o culegere cu materiale adunate timp de zece ani de către autoare din satele româneşti din Ţara Crişurilor.
Florica Bradu a reuşit să adune poeziile şi obiceiurile specifice regiunii Crişana în timpul turneelor pe care le-a desfăşurat în această zonă în urmă cu mai multe decenii.
"Totul s-a petrecut într-o perioadă relativ scurtă, între anii 1970-1980, când cu ocazia unor turnee artistice am cunoscut mai bine aceste ţinuturi şi pe oamenii locurilor. M-am trezit în posesia unui material bogat şi divers din punct de vedere al genurilor şi speciilor folclorice literare, ceea ce mi-a sugerat ideea că o bună culegere de folclor poetic trebuie să reprezinte un întreg univers spiritual al oamenilor locului", a spus autoarea.
Volumul conţine aşadar peste 300 de texte din Bihor, Arad, Satu Mare şi Sălaj. El a fost editat cu sprijinul episcopului greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, care va şi lua cuvântul la lansare, alături de folcloriştii bihoreni Miron Blaga şi Crăciun Parasca.
Florica Bradu s-a născut pe 21 februarie 1945, în localitatea Şicula, judeţul Arad. Cariera sa artistică a debutat în 1968, când a fost selecţionată pentru a participa, din partea regiunii Crişana, la concursul organizat de Televiziunea Română "Dialog la distanţă".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.