URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2017, 10:59

Doctoratul lui Bodog, verificat de Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara

Doctoratul lui Bodog, verificat de Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara sursa foto: www.timpolis.ro

Lucrarea de doctorat în Ştiinţe economice, susţinută de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), este analizată de Comisia de Etică a acestei instituţii. Informaţia a fost făcută publică joi, de biroul de presă al UVT, la solicitarea BIHOREANULUI

"La Comisia de Etică şi Deontologie Universitară a Universităţii de Vest din Timişoara se află în analiză o sesizare scrisă cu referire la teza în cauză. În perioada următoare, organismul menţionat va parcurge toate procedurile conform Codului de Etică şi Deontologie Universitară din UVT şi a Regulamentului său de organizare şi funcţionare în ceea ce priveşte analizarea acestei sesizări. Hotărârile Comisiei de etică sunt publice", se arată în răspunsul transmis BIHOREANULUI, sub semnătura purtătorului de cuvânt Florin Jianu. Regulamentul invocat nu prevede un termen în care Comisia de Etică trebuie să întocmească un raport.

UVT susţine că "a acţionat mereu în baza principiilor pe care le respectă încă de la înfiinţarea sa, de transparenţă şi integritate academică" şi că "doreşte să asigure opinia publică de faptul că va parcurge toate procedurile şi cerinţele legale necesare pentru clarificarea situaţiei".

Sub semnătura jurnalistei Emilia Şercan, publicaţia Press One a arătat, în urmă cu trei săptămâni, că două treimi din doctoratul lui Bodog intitulat "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare", susţinut în 2008 la UVT, sunt copiate la virgulă din alte trei cărţi.

Mai precis, Bodog a plagiat cărţile "Management: de la teorie la practică", scrisă de Viorel Cornescu, Paul Marinescu, Doru Curteanu şi Sorin Toma, "Managementul calităţii serviciilor de sănătate", semnată de Petru Armean, astăzi consilier al ministrului Sănătăţii, şi "Manual de management sanitar", a orădencei Lucia Daina, profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea şi director medical al Spitalului Judeţean din Oradea.

Iniţial, Daina s-a declarat surprinsă că Bodog a plagiat-o, pentru ca ulterior să dea o declarație scrisă în care susţine că, de fapt, volumul ei este scris în baza unor notiţe care i-au aparţinut ministrului. Imediat după dezvăluirea Press One, femeia a intrat în concediu medical, fără să mai lămurească dacă este ea o plagiatoare sau, de fapt, munca i-a fost furată de Florian Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON