URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2017, 20:35

Deşi este şefa Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, Biro Rozalia refuză să comenteze scandalul dintre Ungaria şi România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O oră a vorbit, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul UDMR Biro Rozalia, preşedintă a Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, despre conferinţa interparlamentară pentru politică externă şi de securitate a UE organizată în perioada 7-9 septembrie la Tallinn, Estonia, ţară care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE, unde s-a pus accent pe întărirea Uniunii Europene şi elaborarea unei strategii comune de apărare şi securitate a statelor membre.

Cum în preambulul conferinţei de presă deputata Biro a ţinut să precizeze că vorbeşte în calitate de preşedintă a Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, BIHOREANUL i-a cerut, la finalul discursului, punctul de vedere şi într-o problemă mult mai actuală: scandalul diplomatic dintre Ungaria şi România.

După cum se ştie, Guvernul maghiar a anunţat că va bloca aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) după desfiinţarea, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui liceu catolic din Târgu Mureş.

În prima fază, preşedinta Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor a încercat să găsească nod în papură statului român, arătând că ceea ce s-a întâmplat "nu este în favoarea României", care "a semnat convenţii internaţionale să respecte drepturile minorităţilor" şi, ca atare, "dacă doreşte respect, trebuie să îşi respecte cetăţenii".

Vehemenţa deputatei s-a oprit, însă, brusc, în momentul în care a fost întrebată dacă i se pare normal ca statul român să fie "pedepsit" pentru că a pus în aplicare o hotărâre judecătorească obligatorie, cea referitoare la desfiinţarea liceului din Târgu Mureş, nicidecum pentru nerespectarea drepturilor minorităţilor. Biro Rozalia a tăcut pur şi simplu, refuzând să mai facă alte declaraţii. "Nu comentez!", a încheiat aceasta.

Subiectul conferinţei UE de la Tallinn, la care a participat, a fost mult mai comod...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
e ocupata
cu bipezii din familie
Postat 17 Septembrie 2017, 08:55 de gicacontra
PCR transpartinic. Ep.: ”Trinomul” (UDMR&PCM&PPMT) și blondele sale
I. ”În prima fază, președinta Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților (n.a.: a României?) a încercat să găsească nod în papură statului român, arătând că ceea ce s-a întâmplat ”nu este în favoarea României", care ”a semnat convenții internaționale să respecte drepturile minorităților" și, ca atare, "dacă dorește respect, trebuie să își respecte cetățenii". 1. Trei întrebări decente pentru ”Cabinetele” nr. 2 şi 3 ale României: domnii Tăriceanu și Dragnea: a) dona Rozi Biro are şi cetăţenie maghiară? b) Cine încalcă, constant, cu bună știință și cu rea credință, prevederile Legii nr. 8 din 2002, privind jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor al senatorilor şi deputaţilor din Parlamentul României, ce mai caută în Parlamentul acestei ţări? c) Pe când transpunerea în practică a rezultatelor Referendumului valid din noiembrie 2009? P.S. Subiect demn de și atenția șefului PSD Bihor (noul PDL Bihor-aripa rozalie?): "Janos" Mang.
Postat 16 Septembrie 2017, 23:03 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON