URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2023, 18:25

Degenerează tensiunile: sute de morți într-un spital bombardat din Fâșia Gaza, proteste în mai multe țări, aeroporturi închise în Franța (VIDEO)

Degenerează tensiunile: sute de morți într-un spital bombardat din Fâșia Gaza, proteste în mai multe țări, aeroporturi închise în Franța (VIDEO) captură video X
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Degenerează tensiunile pe fondul conflictului din Israel. Un spital din Fâșia Gaza a fost bombardat marți seară, un bilanț provizoriu arătând cel puțin 471 de morți. Israelul susține că atacul a fost regizat de Jihadul Islamic Palestinian, în vreme ce organizațiile islamiste susțin contrariul. Între timp, în mai multe țări au loc proteste. În Franța, șapte aeroporturi au fost închise ca urmare a unor amenințări cu bombă, iar mai multe obiective turistice au fost închise. Președintele american Joe Biden a sosit miercuri în Israel, însă, pe fondul furiei stârnite de masacrul din Gaza, summit-ul de la Amman în care președintele SUA trebuia să discute cu liderii Iordaniei, Egiptului și Palestinei a fost anulat.

Informațiile apar pe site-ul HotNews.ro, care prezintă în detaliu filmul evenimentelor. Conform sursei citate, într-o declarație susținută miercuri după amiază alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, Biden a susținut varianta israeliană asupra atacului, declarând că la baza afirmației sale stau datele care i-au fost prezentate de Departamentul Apărării al SUA. „Datele mi-au fost arătate de departamentul meu de apărare”, a spus Biden.

„Armata Israelului a susținut că a fost vorba de o rachetă eșuată trasă de Jihadul Islamic Palestinian. Chiar dacă islamiștii au negat, au apărut mai multe filmări care susțin varianta prezentată de oficialii israelieni”, notează HotNews.ro.

Ca urmare a acestui fapt, gruparea islamistă palestiniană Hamas a acuzat Statele Unite de complicitate cu Israelul în Fâşia Gaza, scrie Agerpres. "Faptul că preşedintele american adoptă versiunea israeliană, în special privind masacrul de la spital (...) confirmă că administraţia americană susţine orbeşte Israelul şi este complice cu masacrele", susţine Hamas într-un comunicat.

În tot acest timp, tensiunile sunt tot mai mari în jur. Mai mulți protestatari au încercat să ia cu asalt sediul Ambasadei SUA de la Amman (video jos), iar violențe au loc și în Liban și Cisiordania.

În Franța, șapte aeroporturi au fost evacuate după o amenințare primită pe e-mail. Este vorba despre Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nisa, Toulouse, Beauvais și din Strasbourg. În plus, Palatul din Versailles a fost din nou ținta unei amenințări cu bombă și a fost evacuat miercuri în jurul orei 13, fiind a treia amenințare în mai puțin de o săptămână.

Digi24 scrie că în Berlin, o sinagogă a fost atacată cu cocktailuri Molotov.

În ce privește atacul din Fâșia Gaza, oficiali ai Uniunii Europene au cerut declanşarea unei anchete aprofundate, pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere.

Legat de numărul victimelor, miercuri după amiază Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunțat că 471 de palestinieni au fost ucişi şi peste 314 răniţi în explozia de marți seară de la spitalul al-Ahli al-Arabi din nordul Fâşiei Gaza.

De asemenea, Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că până acum peste 3.300 de palestinieni au fost uciși de la declansarea conflictului cu Israel și peste 13.000 au fost răniți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Dacă tot dăm știri de ambele părți, dați ceva sigur. Acolo nu e clar 100% ce s-a întâmplat.
De exemplu: ONU condamnă atacul Israelului asupra unei școli palestiniene. Atac soldat cu 6 decese. Știrea pe site-ul televiziunii publice din Spania: https://www.rtve.es/noticias/20231017/gaza-ataques-israel-civiles-palestinos-hamas/2458532.shtml
Postat 19 Octombrie 2023, 21:09 de Vio_427
Avansul tehnologic a evreilor se ,,topeste" repede!
Arabii simt asta si prind curaj. Poti sa ai cel mai performant sistem de aparare antiaeriana, daca rata de doborare e de 98%, n-ajunge. Statistic la fiecare suta doua scapa nedoborate si nu stie nimeni care si nici unde vor cadea. Hamas a tras cateva mii, Hezbollah se lauda cu o suta cincizeci de mii. Faceti socoteala. Israelul castiga numai daca reuseste sa-i potoleasca pe iranieni, Iranul e masculul alfa in haita aia de javre.
Postat 19 Octombrie 2023, 11:45 de pinonel
Blind, by choice
ai convorbire radio interceptata cum au discutat de lansarea ratata a rachetei, ai dovezi in srapelul rachetei, ai dovezi in felul in care a explodat (fara crater, exploziv mai putin, dar mai incendiar), ai filmari din locatia aia, din momentul ala, cum racheta a fost lansata chiar de acolo, in directia evreilor, si dupa ce urca 100m cade de unde a venit... si tot evreii sunt de vina (cand nu e deloc in interesul lor sa piarda sustinere internationala, sa se faca de ras daca vor sa guverneze si orasele alea, sa omoare civili, si au tehnica sa intre racheta in pilonul corect al cladiri, prin geam)... inseamna ca ti-ai pus dopuri in urechi si ochelari de cal pe ochi si repeti poezia (propaganda) la nesfarsit.
Postat 18 Octombrie 2023, 19:40 de unu
IDF demostreaza cu 3 inregistrari ca e gafa Jihadului Islamic in Palestina, presa repeta aceeasi minciuna ca israelul bombardeaza spitale... parca vor sa fie orbi.
si Hotnews a prezentat mai corect filmul intamplarii, fara sa sustina revolatorii sustinatori ai terorismului si decapitarii si incendierii bebelusilor. Ca tot veni vorba: alte stiri ignorate de progresisti: merge Hamas, fura toata motorina din cladirea UN Aid, destinata ca ajutor ptr refugiati, zicand ca sunt angajati ai ministerului sanatatii, guvernului Gaza. Serviciile secrete evreiesti zic ca sunt 24 de mii de litri motorina furata de Hamas si folosita ptr tunelele de sub pamant ce functioneaza pe generatoare diesel. UN prima data da un tweet ca au fost furati. Cateva ore mai tarziu sterg tweetul si refuza orice declaratie pe subiect, ca si cum nu s-ar fi intamplat. Dar tot ONU, cu multe alte ocazii, de mai multa vreme "a recunoscut ca grupurile teroriste au folosit scolile ONU ca sa stocheze si chiar si ca sa lanseze rachete catre evrei, si ca printre angajatii lor de mult timp sunt inclusi si activisti Hamas".
Postat 18 Octombrie 2023, 19:35 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON