URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2017, 16:50

De ce nu îşi poate ridica un arădean premiul de 15.000 de euro câştigat la loteria bonurilor fiscale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că a câştigat peste 15.000 de euro la loteria bonurilor fiscale, ANAF nu vrea să îi dea banii, pe motiv de fraudă! Este povestea unui arădean, care nu va primi banii de la Finanţe, deoarece bonul nu îi aparţine, dat fiind că l-a luat după ce a fost aruncat de alţi cumpărători.

Potrivit Digi24.ro, bărbatul se numeşte Constantin Lungu şi are ca preocupare adunarea bonurilor din preajma centrelor comerciale, le triază şi le depozitează până la extragerile lunare. În 2015, a câştigat 287 de lei la loteria bonurilor fiscale şi a şi primit banii. La ultima extragere din 2016, a câştigat echivalentul a 15.500 de euro, însă de data aceasta, tot pe baza unui bon găsit, nu a mai reuşit să îşi ridice premiul.

Constantin Lungu, bonuri fiscaleÎn timp ce Lungu se apără, spunând că nu are nicio vină şi că nicio lege nu îi interzice să caute să adune bonurile aruncate de alţii, ANAF spune că are dreptul să nu-i dea banii, suspicionând că la mijloc ar fi vorba de o fraudă.

Totuşi, când a aflat că autorităţile au început o anchetă în ce-l priveşte, Lungu a înregistrat cererea de ridicare a premiului pe numele fiicei sale.

Digi24.ro mai notează că, potrivit normelor care organizează Loteria Bonurilor Fiscale, atunci când există acestă suspiciune, cel care a câştigat îşi poate pierde drepturile. Inspectorii ANAF lasă să se înţeleagă că de fapt biletul norocos nu este al câştigătorului, ci al unui alt cumpărător care l-a aruncat însă la ieşirea din magazin.

"În temeiul prevederilor art. 6 alin. (6) din O.G. nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale coroborate cu prevederile O.M.F.P. nr. 417/2015, Direcţia generală antifraudă fiscală a efectuat verificările legale cu privire la autenticitatea şi realitatea bonului fiscal depus la unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vedere revendicării premiului, constatându-se împrejurări privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală. În aceste condiţii, potrivit prevederilor art. 6 alin. (7) din O.G. nr. 10/2015 "În cazul constatării elementelor constitutive ale unei infracţiuni, sunt sesizate organele de cercetare competente, iar plata premiului revendicat se suspendă până la soluţionarea cauzei penale"", a fost răspunsul transmis Digi24.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Prostu nu'i prostr destul daca nu'i un pic fudul !
S'o si pozat ca sa fie de exemlpu prost !
Postat 06 Aprilie 2017, 21:25 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON