URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2021, 16:53

Cumpăna falsă: Un bărbat din Oradea a fost prins că vindea apă chioară în bidoanele firmei de apă minerală. Poliţia şi DSP fac verificări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 32 de ani este cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalătăţii Economice (SICE) Bihor după ce s-a descoperit că a pus în pericol sănătatea clienţilor, cărora le-a vândut, sub brandul firmei de apă minerală "Cumpăna", apă chioară îmbuteliată în beciul unui sălăjan în vârstă de 63 ani din localitatea Pria. Cei doi sunt anchetaţi sub acuzațiile de înşelăciune şi evaziune fiscală. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, afacerea celor doi a fost dată în vileag săptămâna trecută, în urma unor percheziţii declanşate de poliţiştii SICE și cei ai Serviciului Criminalistic, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, echipa complexă de poliţişti şi inspectori au descins la sediul unei firme din localitatea Pria, judeţul Sălaj, deţinută de un localnic în vârstă de 63 ani, de unde orădeanul prelua buteliile cu apă, găsind pregătite deja 26 de bidoane de 19 litri, fiecare purtând însemnele "Cumpăna", însă fără sigilii, respectiv 282 de capace din plastic pregătite pentru următoarele "îmbutelieri". 

Din cercetările de până acum a reieşit că cei doi suspecţi intraseră în "combinaţie" din iunie anul trecut. Orădeanul recupera buteliile folosite de apă minerală, pe care apoi cei doi le umpleau cu apă dintr-un izvor săpat în curtea firmei din Pria şi le vindea clienţilor companiei de apă minerală, banii fiind împărţiţi între ei. 

Apa comercializată nu era certificată în ceea ce privește calitatea prevăzută în normele societății deținătoare a mărcii şi, mai grav, cei doi au pus în pericol sănătatea clienţilor, în condiţiile în care izvorul din care provenea apa nu era omologat. Acesta este şi motivul pentru care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor au şi ridicat o probă de apă de la furtunul de la care erau alimentate respectivele bidoane. 

În plus, orădeanul a „ascuns sursa impozabilă sau taxabilă prin comercializarea de apă în bidoane etichetate în mod nelegal către diverse persoane fizice și juridice, fără a declara operațiunile comerciale desfășurate către organul fiscal competent, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului", spun poliţiştii, care apreciază paguba provocată de afacerile celor doi la aproximativ 50.000 lei. Ancheta continuă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu există apă minerală la bidoane de 19 litri.
În aceste bidoane, care sunt doar pentru aparate aferente, se îmbuteliază apă de izvor, de adâncime.
Postat 28 Aprilie 2021, 09:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON