URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2023, 21:31

Cum e viața în Oradea? Cât te costă să trăieşti în cele mai importante oraşe din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traiul în Oradea nu este nici prea scump dar nici prea ieftin, potrivit statisticilor realizate de platforma Numbeo, care a realizat un top al principalelor reşedinţe de judeţ din ţară în funcţie de costul vieţii.

Platforma Numbeo.com a obţinut toate datele pe baza unor chestionare completate de internauţi anul trecut, lucru menţionat la începutul studiului publicat pe platformă.

La mijlocul clasamentului

Desigur, în fruntea topului se află capitala Bucureşti. Acolo, pentru o familie cu patru membri costurile lunare se ridică la 9.908 lei, iar costurile per individ la o sumă totală de 2.784 lei pe lună. Pe locul doi se situează Clujul, unde o familie cheltuiește în fiecare lună 9.525 lei, iar un individ, 2.741 lei.

Pe locurile 3 şi 4 urmează oraşele Constanţa şi Braşov, unde o familie are cheltuieli de 9.600 lei respectiv 8.909 lei pe lună, iar o singură persoană - 2.731 lei, respectiv 2.548 lei.

Oradea se află la mijlocul clasamentului, pe locul 5, Numbeo susţinând, pe baza datelor, că o familie de orădeni ar cheltui în medie 8.669 lei pe lună, în timp ce o singură persoană - 2.422 lei. 

Următoarele orașe sunt Timişoara (unde costurile unei familii se ridică la 8.380 lei iar ale unei persoane la 2.440 lei), Iaşi (cu costuri de 8.282 lei respectiv 2.372 lei), Craiova (cu 8.149 lei respectiv 2.442 lei) şi Sibiu (cu 7.952 lei pentru o familie şi 2.300 lei pe persoană).

Trebuie precizat că cifrele indică nivelul de trai pentru familiile sau persoanele care stau în locuinţe proprii, nefiind luată în calcul şi o plată a chiriei.

Cât costă chiriile?

Aceeaşi platformă analizează şi costul meselor la restaurant, cel al chiriilor și prețul utilităţilor din Oradea.

Astfel, o masă la un restaurant pentru două persoane costă în medie 150 lei în orașul de pe Criș, utilităţile lunare (electricitatea, căldura, apă rece şi caldă, gunoiul) se ridică la 413 lei, un abonament la sală 147,50 lei, iar un abonament la internet 37.88 lei.

Preţul chiriilor în Oradea variază între 896 lei şi 1.354 lei pe lună, în cazul garsonierelor ori al apartamentelor cu o cameră şi între 1.636 lei şi 2.309 lei în cazul locuinţelor cu trei camere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON