URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2022, 20:56

Cum arată viitorul în educaţie: Samsung a inaugurat o sală complet smart la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei liceeni de la Colegiul Emanuil Gojdu, primarul Oradiei Florin Birta, city managerul Mihai Jurca şi câţiva profesori au avut ocazia să testeze, miercuri, echipamentele din prima sală de clasă mobilată şi dotată gratuit cu aparatură de ultimă generaţie de Samsung în România.

Prima din România

Sala din Gojdu, denumită Samsung Smart Classroom, face parte din proiectul Samsung Ecosystem for Education Development (SEED), lansat de companie în urmă cu mai bine de un an. Acesta prevede dotarea gratuită cu echipamente de ultimă generaţie a unor săli de clasă în şcoli din Oradea, Timişoara, Bucureşti şi Bacău, iar ulterior şi în alte oraşe.

Clasa din Oradea a fost dotată cu tablete pentru elevi, o tablă interactivă de 85 inci, una mai mică de 55 inci, un monitor smart pentu profesor, scaune cu design special şi un dulap pentru încărcarea tabletelor. Echipamentele au costat în jur de 30.000 euro.

"Prin această iniţiativă ne dorim să ne implicăm în promovarea educaţiei digitale în România. Poriectul vizează şi educaţia profesorilor, care trebuie să se familiarizeze cu aparatura din clasele viitorului. În ultimele şase luni, noi am oferit un training pentru opt profesori din cele patru oraşe, care au învăţat nu doar să le folosească, ci şi să facă singuri conţinut pe platformele de învăţare puse la dispoziţie de Google sau Microsoft", a explicat Marius Vasile, manager de dezvoltare al Samsung România, marţi, în sala de clasă din Gojdu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a explicat şi că înainte ca echipamentele să fie utilizate de profesori şi elevi la clase, ambasadorii (adică profesorii care au absolvit trainingul organizat de companie) vor susţine la rândul lor cursuri de formare pentru personalul didactic din școală, dar și din alte insittuții de învățământ din județ. 

Proiectul SEED are anul acesta, la nivel naţional, un buget de peste 200.000 euro.

Fizica "mai atractivă"

La conferinţă au luat parte şi cele două ambasadoare, profesoarele Daniela Berchez (care predă fizică la Colegiul Gojdu) şi Ioana Pantor (limba engleză la Colegiul Mihai Eminescu).

Cea dintâi a susţinut chiar şi o lecţie de fizică la tabla smart pentru cei trei elevi prezenţi la conferinţă, dar şi pentru ceilalţi din sală care au dorit să se conecteze pe tablete. "Astăzi avem lecţia despre culoarea corpurilor. Este important să fiţi atenţi la animaţiile pe care vi le voi arăta pe tablă, pentru a putea înţelege cum percep ochii noștri culorile", a explicat profesoara.

Printre "elevi" s-au numărat şi primarul oraşului Florin Birta şi city managerul Mihai Jurca. Aceștia nu doar că au folosit tabletele, dar chiar au şi răspuns la câteva întrebări de la finalul lecţiei.

"Ne dorim ca în curând să putem dota toate clasele din tot oraşul cu echipamente asemănătoare, dar, aşa cum a subliniat şi echipa de la Samsung, profesorii trebuie să fie instruiţi pentru a le putea folosi", a spus Mihai Jurca.

Primăria Oradea a scos la licitaţie, pentru a doua oară, achiziţia a peste 7.000 de tablete şi 1.100 de pachete constând în laptop, tablă interactivă, router wireless şi cameră web pentru şcolile orădene.

Pe placul elevilor

Entuziamaţi de clasa smart au fost şi cei trei elevi invitaţi. "Lecţia de fizică mi s-a părut interactivă şi atractivă, lucru pe care ni-l dorim de mult timp. În prezent, la şcoală, orele sunt destul de monotone, dar sunt sigură că dacă ar decurge aşa ca acum, noi, elevii, am fi mai implicaţi. Abia aştept să văd cum vom folosi echipamentele în curând", a spus Alexia Laza, care la toamnă va fi elevă în clasa a XI-a la profilul de Matematică - Informatică bilingv la Gojdu.  

La final, directoarea Colegiului, Anca Mile, a estimat că elevii vor putea testa şi folosi echipamentele în cadrul orelor la finalul acestui an, după ce profesorii vor învăţa să le folosească.

Vezi mai jos video de la eveniment!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
e fain sa vezi ca se modernizeaza si investeste si in scoala si educatie
misto misteau
Postat 14 Iulie 2022, 01:22 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON