URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Ianuarie 2012, 17:24

Crăciun coreean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sufocaţi de criză, coreenii de la Hanil au găsit cum să scape de angajaţi. Taman în prag de sărbători i-au anunţat pe cei care făceau naveta din zona Valea lui Mihai că le scot autobuzele.

Măsura este perfect legală, pentru că facilitatea de transport asigurată de firmă nu fusese cuprinsă nici în contractul colectiv, nici în contractele individuale de muncă.

Dar, cum majoritatea muncitorilor câştigă salariul minim pe economie, patronii practic îi forţează în acest fel să-şi dea singuri demisia, deoarece mulţi şi-ar da pe abonamente tot salariul.

Bihorel îi felicită pe afacerişti pentru modul în care învârt afacerile în România. Nu e departe momentul în care românii vor trebui să vină cu bani de acasă ca să fie lăsaţi să lucreze pe plantaţiile coreenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Sunt Liberi!!!
DA ,coreeni sunt liberi sa faca ce vor pt ca nimeni nu le-a impus nimic ,Primaria sau guvernul ,isi bate joc de angajati cum vor ei ...cred ca nici un caine nu suporta ce trebuie sa suporte uni angajati de acolo .Masuri nici nu se vor lua in aceasta privinta pt ca pe nimeni nu intereseaza soarta romanului care pe zi ce trece o duce tot mai greu si este nevoit sa suporte umilintele strainilor in propria tara .Multumim Guvernului pentru implicare in astfel de impuneri pro ceteteniromani!!!!!!!
Postat 05 Ianuarie 2012, 14:26 de Mari
gratis
articol fara semnatura?deja va puteti imagina figura celui ce a scris acest articol , adica de MAHALA; oare la cati va plateste firma transportul la locul de munca? sa fim seriosi, nu se creeaza concurenta cit timp nu exista mai multe firme sa sparga monopolul; ati uitat ca salariul in romania acum 10 ani nu ajungea la 100$? romanii , pt a prospera trebuie sa continue sa traiasca umil si sa evite creditele SAU sa imigreze, hotii au furat tot ce se putea fura in timpul privatizarii, efectele se vad peste tot in jurul dvs.(milionari nascuti peste noapte) si in massmedia partial (promovarea copiilor acestora) si un trai mai bun nu-l vor oferi acesti hoti; cum va asteptati ca acesti coreeni sa aduca un trai mai bun cat timp hotii mari sunt de-ai nostri?
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:32 de loicsi
coreenii
careva cap de peste pute!ca peste tot in aceasta tara,cautatil gasitil......si taiatil jos sa nu mai puta....salvatil pe nenorocit de putoare.....BAAA NU AVETI NIMENI UN TRABANT SAU O DACIE CARE E SA PICE PA BUCATI?PARCATI DRACULUI VREO 3-10 INSI IN MASINILE PATRONILOR SII DATIILE ASIGURAREA IN MINA...DUPA CARE ZICETII CA NEAVIND AUTOBUZ TREBUIE SA UMBLATI CU CEVA....
Postat 02 Ianuarie 2012, 11:11 de pip
una-alta
Hanil nu e localizat in Parcul Industrial Oradea deci pe Boloja nu aveau cum sa il corupa. Pentru reprezentarea intereselor angajatilor exista sindicate. Primaria (din orice localitate) are alt rol decat a fi sindicat. Iar coreenii sunt asa cum sunt, chiar va mira stirea aceasta ?!
Postat 02 Ianuarie 2012, 01:14 de Cristi
C.L
primaria si CL care iau hotariri in numele nostru cred ca ar putea pune niste clauze cind vind sau concesioneaza teren in zona industriala,ca pe noi stiu cum sa ne oblige la tot felul de plati si iau hotariri in functie de cum le dicteaza interesele personale si nu ale cetateanului de rind,parca vad ca in vara vor incepe cu promisiuni si pomeni in vederea alegerilor,sa nu uitati ca tot ce sa facut sa facut din banii nostrii,din impozite si amenzi ca daca mergi in centru nu gasesti un loc de parcare pe o raza de doi kilometri chiar daca ai treaba in centru doar 5 minute,daca ai un musafir din alta localitate trebuie sa-l avertizezi sa fie atent unde parcheaza,pacat ca si Bolojan a uitat ca ne reprezinta pe noi si apoi interesele de grup,au reusit sa-l corupa si pe el si intra in rindul celor care ne-au inselat asteptarile si care sint acolo cam de 20 de ani
Postat 01 Ianuarie 2012, 20:36 de luky
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON