URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2020, 13:21

Coronavirus în Bihor: Încă două decese înregistrate. 58 de noi cazuri diagnosticate, 73 de persoane vindecate

Coronavirus în Bihor: Încă două decese înregistrate. 58 de noi cazuri diagnosticate, 73 de persoane vindecate foto: Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 58 de cazuri de infecţii cu Covid-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului Bihor, după cum arată cea mai recentă raportare, de sâmbătă, a Grupului de Comunicare Strategică. Astfel, cumulat, numărul celor diagnosticaţi în judeţ se ridică la 1619.

GCS arată că în Bihor s-au înregistrat şi decese, însă, ca de obicei, nu precizează numărul acestora. Sursele BIHOREANULUI spun că este vorba de două persoane infectate care şi-au pierdut viaţa, însă fără să poată preciza mai multe detalii. Astfel bilanţul decedaţilor a ajuns la 41 în Bihor.

Între cazurile noi se numără un angajat al spitalului privat Pelican, un pacient Centrul Oncologic, 2 pacienţi Spitalul Judeţean, 3 spitalul Aleşd, 3 spitalul din Ştei. De asemenea, au ieşit pozitive şi 6 persoane testate la cerere, contracost.

Noile cazuri provin din Aleşd, Bulz, Oşorhei, Sânmartin, Ineu, Oradea, Lugaşu de Jos, Drăgeşti, Valea lui Mihai (7 membri ai aceleiaşi familii), Lunca, Drăgăneşti, Câmpani, Roşia, Sârbi, Ştei, Lazuri de Beiuş, Tinca, Tărcaia, Şuncuiuş şi Ţeţchea.

Sursele BIHOREANULUI spun că sâmbătă dimineaţă, în judeţ sunt active 700 de cazuri.

Conform unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică, semnat de prefectul Dumitru Ţiplea, sâmbătă dimineaţă, la ora 8.30, în Bihor se înregistrau 878 persoane vindecate, cu 73 mai mult faţă de ziua precedentă, când erau 805.

Pe de altă parte, mai arată DSP, de vineri dimineaţă de la ora 8 şi până sâmbătă la aceeaşi oră, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 688 de persoane carantinate şi 245 de persoane izolate la domiciliu. "De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 69 sancţiuni contravenţionale, din care 5 cu avertisment şi 64 cu amenzi în valoare de 13.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

În altă ordine de idei, la nivel naţional, au fost raportate în ultimele 24 de ore, alte 1.328 de noi cazuri de COVID-19, bilanţul ajungând la 69.374. Numărul deceselor din ultima zi a fost de 50.

"În intervalul 14.08.2020 (10:00) – 15.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 50 de decese (30 bărbaţi şi 18 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea,Ilfov şi Municipiul Bucureşti. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 7 decese la categoria de peste 80 de ani. 47 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi", precizează GCS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON