URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2012, 21:20

Copil de 5 ani, în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de un autobuz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un copil în vârstă de 5 ani din Oradea se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce sâmbătă seară a fost lovit de un autobuz, pe Calea Averescu. Micuţul se afla pe bicicletă când a ajuns sub roţile unui autobuz care făcea naveta la Sâniob.

"La ora 19, un băieţel în vârstă de aproximativ 5-6 ani, neidentificat, în timp ce circula pe o bicicletă, a ieşit de pe strada Mierlei, a pătruns pe Calea Mareşal Averescu şi a fost acroşat de un autobuz înmatriculat în judeţul Bihor, condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Ciuhoi", a declarat BIHOREANULUI inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, băieţelul a suferit mai multe răni, fiind preluat de un echipaj medical şi dus la Spitalul Judeţean,.

"Copilul e în stare foarte gravă şi a rămas internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Este politraumatizat, are un traumatism cranio cerebral sever şi o contuzie toraco-abdominală", a declarat dr. Adriana Bălan, de la UPU-SMURD. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce-l priveşte.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru identificare minorului şi pentru a sabili concret împrejurările producerii accidentului.

UPDATE: Copilul lovit de autobuz se simte puţin mai bine

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
pentru doru
Draga doru,daca ati fi avut posibilitatea sa va aparati copilul si voi ati fi luptat pentru dreptate.Cele doua cazuri nu prea seamana,un copil de 13 ani lovit pe trecerea de pietoni sau unul de 5 ani in plina sosea.Lasati inproscarea de noroi,ocupativa de ale voastre,invidia nu duce nicaieri.
Postat 11 Iunie 2012, 10:14 de ?
pentru doru
Doru draga,daca aveati si voi posibilitatea de a va apara copilul si voi ati fi facut-o.ele doua cazuri au putine in comun.Un copil de 13 ani,pe trecere de pietoni nu este ca un copil de 5 ani in plina sosea.Lasa invidia si gandurile negre,nu ajuta.
Postat 11 Iunie 2012, 10:08 de ?
neglijenta din partea familiei2
de parintii au dat la 3 ore dupa accident..deci-care e vinovatul, soferul in fata areia i`a sarit un copil brusc sau parintii care sunt neglijenti???
Postat 10 Iunie 2012, 21:45 de necunoscuta
neglijenta din partea familiei
daca copilul era supravegheat de catre parinti nu se intampla nimic, dar cum parintilor nu le-a pasat de copil asta e consecinta...din cate am auzit ei nici macar nu au fost acasa si copilul umbla de nebun pe strada si mai ales unde circulatia e mare ca sa fim seriosi asta`i adevarul; pentru sofer bag mana in foc ca e nevinovat, deoarece il cunosc, stiu cum conduce de patru ani navetez cu dansul. daca justitia este corecta parintii ar trebui sa fie de vina si sa fie decazuti din drepturi ca a neglijat copilul..!!
Postat 10 Iunie 2012, 21:37 de necunoscuta
Pacat
Bine zis Doru , dar din pacate in mare parte legile de la noi din tara is de *.
Postat 09 Iunie 2012, 22:39 de tractoristu
accident
parintii responsabili ai copilului accidentat distrug viata si serviciul soferului autobuzului care are si el familie,dupa terminare cercetarilor si procesului tot soferul autobuzului va fi gasit vinovat ca in cazul karawien,acesti parintii ar trebui judecatii pt. vatamare si neglijenta a copilului
Postat 09 Iunie 2012, 22:26 de doru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON