URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2016, 18:55

Conferinţă internaţională a poliţiştilor antifraudă la Oradea: ofiţeri din opt ţări europene discută despre investigaţiile financiare şi combaterea spălării banilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţişti din opt ţări europene au participat, joi, la Conferinţa internaţională „Antreprenoriat public și tehnici inovative utilizate în investigația financiară”, organizată de Inspectoratul de Poliție Bihor.

Conferinţa moderată de comisarul Florian Sîrca, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Bihor, a reunit poliţişti şi specialişti în investigaţii financiare din România, Ungaria, Serbia, Polonia, Germania, Austria, Olanda și Luxemburg, dar şi invitaţi speciali: Sebastian Văduva, conferenţiar universitar, doctor în antreprenoriatul managerial, Suzan Braemer, șefa Diviziei de Cooperare Internațională a Unității Centrale Antifraudă din Serviciul de Investigații Criminale al Administrației de Taxe și Vămi Olandeze și Bernhard Schwarz, investigator privat de fraudă din Luxemburg.

„Scopul acestei întâlniri este ca participanții să dezvolte deprinderi de antreprenoriat public, pe care să le utilizeze și să le implementeze la nivelul structurilor pe care le coordonează, pentru crearea unei culturi organizaționale performante, capabile să se adapteze permanent provocărilor lansate de evoluția criminalității”, a explicat, joi, chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, într-o conferinţă de presă.

Prezentă la întâlnirea cu ziariştii, Suzan Braemer a declarat că întâlnirea va contribui şi la un schimb util de informaţii legate de tehnicile inovative utilizate în investigația financiară şi strategii de recuperare a prejudiciilor.

Braemer a prezentat şi situaţii de „operațiuni sub acoperire”, respectiv „Deepweb”, prin care se s-a simulat activitatea infracțională electronică, online, a unui prezumtiv infractor, pentru o mai bună înțelegere a modului de operarea al acestuia.

La conferinţa de presă a participat şi investigatorul privat Bernhard Schwarz, coordonatorul unei companii luxemburgheze şi colaborator la mai multe anchete penale în domeniul fraudelor, inclusiv al Poliţiei Bihor. „Am prezentat  la această întâlnire un caz de fraudare a TVA de tip carusel, cu produse contrafăcute, în care am conlucrat cu unități de poliție din Austria, Germania și Slovacia. Această anchetă a pornit de la o simplă infracţiune de fraudă de TVA şi a ajuns la o mega-anchetă”, a spus Schwartz.

Potrivit şefului SICE Bihor, Florian Sîrca, colaborarea dintre investigatorii privaţi şi poliţişti ar fi benefică în anchetele de fraudă, mai ales în anchetele internaţionale care vizează ţări cu care România nu are acorduri de colaborare. „În astfel de situaţii, Iinformaţii pe care noi le putem obţine în 6-10 luni pe cale oficială, un investigator privat le poate primi într-o săptămână deoarece oamenii sunt mult mai deschişi şi mult mai cooperanţi”, a declarat Sîrca.

De altfel, a mai arătat poliţistul, un asemenea investigator a ajutat, recent, o anchetă declanşată de poliţiştii bihoreni pentru soluţionarea unui dosar de mare amploare. „Este o anchetă în curs, despre care nu putem să vă oferim relaţii”, a mai arătat şeful SICE Bihor.

Conferinţa internaţională organizată de poliţiştii orădeni s-a desfăşurat pe cursul întregii zile de joi, cu participarea poliţiştilor specializaţi pe investigarea fraudelor din şase judeţe din ţară, dar şi din Ungaria, Serbia, Polonia, Germania, Austria, Olanda și Luxemburg.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MULTI CORUPTI
Si in acest sistem sunt foarte multi corupti.Nu se actioneaza independent si obiectiv.Mai intai se verifica daca nu cumva reclamatul este pila sau relatia cuiva, ca nu cumva sa supere pe cineva.In ce tara traim???
Postat 25 Martie 2016, 08:26 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON