URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2021, 19:15

Concert pentru cor și orchestră la Filarmonica Oradea, cu invitați de la Academia de muzică „Gheorghe Dima”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Melomanii sunt invitați joi, de la ora 19, să audieze Requiem în re minor, KV 626, de W.A. Mozart, care presimțindu-și sfârșitul, a compus lucrarea pentru propria slujbă funerară. Deși nefinalizată, aceasta a fost adusă la forma completă de către unul dintre discipolii geniului, Franz Xaver Süssmayr.

Compoziția pentru orchestră, cor și soliști va fi condusă de Victor Dumănescu și de dirijorul corului, Lászlóffy Zsolt, iar invitați sunt Lorena Puican, Alexandra Leșiu, Eusebiu Huțan și Corneliu Huțanu.

Dirijorul orchestrei, Victor Dumănescu, este profesor universitar la Academia de muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, la clasele de orchestră, dirijat şi clasa de operă. Repertoriul său cuprinde majoritatea titlurilor de operă, operetă, balet și lucrări vocal-simfonice aflate în programul tuturor instituțiilor de profil din țară.

Soprana Lorena Puican s-a remarcat încă din liceu la o serie de concursuri și a participat la cursuri de măiestrie susținute de artiști lirici de renume mondial. Mezzosoprana Alexandra Leșiu este, la rândul ei, absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima și distinsă cu nenumărate premii la concursuri de specialitate.

Tenorul Eusebiu Huțan a urmat cursurile Academiei clujene, iar primele roluri abordate au fost din repertoriul mozartian, urmând să debuteze pe scena Operei Naționale Române din Cluj. Basul Corneliu Huțanu a urmat şi el cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima, participând la cursuri de măiestrie și competiții artistice.

Concertul vocal simfonic este o reluare a celui programat la sfârșitul lunii trecute și anulat din cauza situației epidemiologice. Accesul în sala de concerte se face prezentând certificatul digital, conform normelor în vigoare.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON