URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2018, 16:30

City break: Oradea şi Debreţin vor face schimb de turişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce autorităţile din Debreţin au lansat cursele care-i duc pe orădeni să vadă expoziţia "Impresii" cu picturi celebre de Van Gogh, Modigliani, Cézanne şi Picasso, municipalitatea orădeană are în plan lansarea unor excursii de o zi de la Debreţin la Oradea, în cadrul cărora turiştii vor vizita Cetatea orașului, întemeiată de Sfântul Ladislau, muzeul din cadrul acesteia, frumuseţile arhitecturale din centrul oraşului, precum şi Complexul Baroc.

Iniţiativa a fost prezentată, vineri, într-o conferinţă de presă comună susţinută de autorităţile din cele două oraşe înfrăţite: viceprimarul Oradiei, Florin Birta, viceprimarul Debreţinului, Komolay Szabolcs, directorul Centrului Cultural Modem din Debreţin, Koroknai Edit, directorul Muzeului Cetăţii, Angela Lupşea, şi preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), Mihai Jurca.

Autorităţile din Debreţin au vorbit despre succesul primelor curse experimentale de la Oradea spre Debreţin, organizate recent cu ocazia expoziţiei "Impresii", deschise la Centrul Cultural Modem până pe 23 septembrie, cu opere în valoare de 30 de milioane euro, realizate de artişti celebri precum Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso şi Andy Warhol.

Viceprimarul Komolay a precizat că, datorită succesului, cursele vor fi organizate în zilele de sâmbătă şi duminică, nu doar în zilele de duminică. Pachetul costă 100 de lei şi cuprinde drumul, intrarea la muzeu, precum şi o masă. Înscrierile pentru aceste curse, care pleacă de lângă Gară, se pot face la Muzeul Cetăţii.

Viceprimarul Florin Birta a anunţat că şi Oradea îi cheamă în vizită pe cetăţenii din Debreţin, organizând propriile excursii de o zi. Se estimează că acestea vor fi lansate peste două săptămâni. "Gândim un program de vizitare care să includă Muzeul Cetăţii, clădirile din centru, Sinagoga Zion, precum şi Palatul Baroc, cu Catedrala Romano-Catolică", a spus Birta, fără a putea, însă, preciza deocamdată şi care va fi preţul unei astfel de excursii.

Atât Birta cât şi Mihai Jurca, şeful APTOR, s-au arătat încrezători că excursiile vor avea succes, întrucât în Oradea se găsesc obiective de interes pentru turiştii din Debreţin. Deocamdată nu există niciun astfel de tur de la Debreţin la Oradea furnizat de o agenţie de turism.

Oraşele Oradea şi Debreţin colaborează anual şi pentru organizarea în Oradea a unei versiuni mai restrânse a Carnvalului Florilor, eveniment de mare tradiţie în oraşul de peste graniţă. Cea mai recentă ediţie s-a bucurat de succes mai ales datorită invitaţilor aduşi de APTOR, cei 100 muzicieni ai Budapest Gypsy Orchestra, care au cântat pe o scenă imensă în Piaţa Unirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
acuma e MANG fericit!!!
si oradenii bineinteles!
Postat 25 August 2018, 03:04 de ADINA
Dacă spune primăria orădeană că trebuie să mergem la Debrecen ...
... precis că mă execut și încep să-mi fac bagajele !?! Și Gyuri, de la Debrecen, a zis că vine la Oradea în vizită, din respect față de Komolay măcar !?!
Postat 24 August 2018, 21:16 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON