URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2011, 17:13

CET-ul opreşte apa caldă la încă 30 de asociaţii de proprietari cu datorii

Electrocentrale continuă campania de sistare a serviciilor către asociaţiile de proprietari cu datorii. Demarată pe 15 august cu oprirea apei calde către 42 de asociaţii care deschid topul restanţierilor, acţiunea va continua din 15 septembrie cu debranşarea altor 30 de asociaţii de proprietari.

"Nu este o plăcere pentru nimeni, dar trebuie să facem demersuri concrete pentru recuperarea banilor de la asociaţii. Campania începută în luna august a dat rezultate, pentru că imediat după sistarea serviciilor, asociaţiile cu restanţe au început să facă plăţi sau să ceară reeşalonarea acestora", a declarat directorul secţiei termoficare, Daniel Ţigan.

Lista celor 30 de asociaţii care vor rămâne fără apă caldă începând de joia viitoare este deschisă de asociaţiile Grădinarilor 70 cu restanţe de 12.604 lei, Sovata 28/29 cu datorii de 12.340 lei şi Republicii 17 cu facturi neachitate în valoare de 11.257 lei.

Conducerea CET a anunţat încă din vară că înainte de deschiderea sezonului rece va sista serviciile către nu mai puţin de 172 de asociaţii de proprietari cu datorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Portavoce
Domnule Simai de ce va rezumati sa fiti doar portavocea ipocritelor regrete ale CET? Datoriile AsP nu s-au facut intr-un an-doi, unele fiind mai vechi de 10 ani. De ce nu-i intrebati ce a facut CET pt a recupera datoriile? Au semnat angajamente de plata cu presedintii AsP? Si eu ma angajez ca va sponsorizez dvs. anual un concediu in insule exotice. Si semnez daca vreti angajamentul, an de an. Ma credeti? La nesfarsit? Este CET regie subordonata Primariei? Ce a facut Primaria pt a nu ajunge CET si oradenii in situatia asta? E cusuta cu ata alba. Interse complexe si multiple, complicitati profitabile sunt aici. Din pacate magaria asta excede puterea noastra de intelegere. Suntem victime. Cu totii, inclusiv dvs.
Postat 10 Septembrie 2011, 08:37 de unu
La mai mare, incompetenților și corupților!
Sper să debranșeze cât de repede toate cele 160 de AsP de pe lista "datornicilor", deoarece asta înseamnă multe sute, poate mii, de orădeni frustrați de un serviciu pe care MAJORITATEA l-au plătit. Și atunci vor fi mai multe voci care să strige până aude și Bolojan că măsura debranșării la grămadă este ABUZIVĂ. De ce nu debranșați și agenții economici datornici? De ce Compartimentul de Îndrumare și Control AsP din Primărie nu a retras și nu retrage atestatele administratorilor de la AsP aflate pe lista datornicilor? De ce nu aplică amenzi nici măcar când sunt sesizați de către orădeni că administratorii comit abuzuri și fraude? Pentru că le e mai dragă mita? Sper că acesta e începutul morții CET căci nu este decât mijlocul de-a beli bani de la oameni, serviciile nefiind furnizate la parametrii (temperatură, debit etc.) legali. Muriți! Nimeni nu o să vă plângă, nici pe cei de la CET nici pe cei din Primărie.
Postat 10 Septembrie 2011, 08:09 de . și ,
O masura ,,corecta'' !
Eu le-as taia si aerul, ca la cat sunt locatarii de prosti fac umbra pamantului degeaba ! Daca oamenii rabda sa fie zdrentele lui gligor, eternul director incompetent...Apropos, lui i-a taiat cineva ceva dupa ce a aruncat pe apa sambetei milioane de euro pe tot felul de proiecte fanteziste ?! Sa nu pomenesc decat de ,,proiectul'' de a incalzi orasul cu porumb si in loc de cenusa sa rezulte floricele ! Asa s-a ,,gaurit'' bugetul CET-ului/primariei. Sau ,,contractele'' pe care le au consilierii locali (dar nu numai ei !) cu CET-ul ?! Asta nu inseamna ca datornicii sa nu plateasca, dar ce le spui celor care-s cu platile la zi ?! Alesii au sarit ca arsi cand Guvernul a venit cu solutia bransarii individuale la utilitati. Exista blocuri in Oradea in care masura s-a aplicat si toti locatarii sunt multumiti (bl gen. Magheru).
Postat 10 Septembrie 2011, 07:10 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON