URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2021, 08:32

Cei mai buni burgeri din Ardeal ajung în 10-12 decembrie la Graf

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 10-12 decembrie, Graf aduce în Oradea preparatele unui alt restaurant faimos din ţară: Elemózsia Food Truck. Mult iubiţii burgeri din Odorheiu Secuiesc vor fi disponibili timp de 3 zile atât în restaurant, cât şi prin serviciul de livrare propriu ori prin partenerii Tazz, Glovo şi Foodpanda.    

În luna noiembrie a acestui an, restaurantul Graf a lansat un concept în premieră în Oradea: seria Graf fEAT., ce presupune asocierea temporară cu alte restaurante de top din ţară, cu scopul de a le oferi oaspeţilor oportunitatea de a testa preparate de renume din România. Dacă primul "episod" a fost despre faimosul Tudor Burgers din Bucureşti, de această dată focusul se mută pe Ardeal, mai exact pe vestitul Elemózsia Food Truck.

Elemózsia Food Truck s-a bucurat de un succes răsunător în cadrul Street Food Festival Oradea, unde a fost cel mai căutat brand, datorită burgerilor delicioşi pe care îi oferă.

"Sperăm ca oaspeţii noştri să fie cel puţin la fel de entuziasmaţi de burgerii Elemózsia precum s-a văzut în cadrul Street Food Festival. Atunci au fost cu siguranţă vedetele evenimentului. Nici nu e de mirare, chiflele lor - făcute după o reţetă cu totul specială - sunt incredibile, iar în completare vine carnea de calitate, gătită tot într-un mod propriu. Bineînţeles, sosurile şi toate celelalte ingrediente utilizate creează un tot unitar care face burgerii memorabili. Inclusiv asocierile inedite contribuie la farmecul lor. Poate nu v-aţi aştepta să găsiţi gem de afine sau mere la grătar într-un burger, dar cu siguranţă rezultatul final este excelent", a împărtăşit cu noi Laviniu Alafi, managerul Graf Oradea.

Primul eveniment, un real succes

Primul eveniment din seria Graf fEAT. – cel cu Tudor Burgers – a fost un adevărat succes. Orădenii au fost încântaţi de burgeri, drept urmare s-a creat un boom de comenzi şi de solicitări în restaurant. Tudor Aposteanu, fondatorul afacerii, a venit personal la Graf, pentru a contribui la realizarea preparatelor alături de echipa orădeană. Şi de această dată vor fi prezenţi membri ai echipei Elemózsia, asistând la întreg procesul de gătire.

În 10, 11 şi 12 decembrie, veţi putea alege dintre cei şase burgeri disponibili, printre care Patty Melt Burger (o specialitate cu pâine toast), Elvis Presley (o combinaţie inedită de vită, unt de arahide, bacon, banane la grătar şi gem de afine), Smashed Burger, Monster Burger, Pulled Pork şi burgerul vegetarian (cu camembert, mere la grătar, gem de afine şi cremă de unt). Specialităţile Elemózsia sunt atipice, bazându-se pe combinaţii inedite şi pe ingrediente pe care poate nu v-aţi aştepta să le găsiţi într-un burger. Ce vă putem spune sigur este că - odată gustaţi - există riscul să vă gândiţi mult timp de acum încolo la "cei mai buni burgeri din Ardeal".

Fondatorul Elemózsia, Jakab Mozes, a proiectat în acest brand visul lui, pornind business-ul imediat după ce s-a întors din Budapesta, unde a terminat faimoasa Şcoală de Bucătari "Gundel Karoly". Însuşi numele Elemózsia vine de la Mózsi, numele proprietarului, dar este totodată un derivat şi din cuvântul tradiţional "elemózsia", care înseamnă "hrană" în limba maghiară. Încă din 2016, Elemózsia au reuşit să respecte cu sfinţenie principiile street food-ului de calitate: mâncare delicioasă, la preţuri acceptabile, şi servire rapidă. Şi chiar dacă mâncarea se prepară rapid, nu se face rabat de la ingredientele de cea mai bună calitate şi nici de la modul autentic de preparare.

Preţurile burgerilor disponibili la Graf Oradea vor fi cuprinse între 32 şi 45 de lei. Echipa locală va lucra în tandem cu cei de la Elemózsia, astfel că puteţi fi siguri că vă veţi bucura de preparate autentice, indiferent dacă alegeţi să fiţi serviţi în restaurant, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, nr. 3, sau să comandaţi acasă ori la birou prin sistemul propriu de livrare (pe bază de comandă telefonică, la 0754 991 133) sau platformele Tazz by eMag, Glovo şi Foodpanda.

Beri de la Bers Nova

Pentru că un burger merge cel mai bine cu o bere bună, echipa Graf vine şi pentru această parte cu un producător ales pe sprânceană. Mai exact, Bers Nova, unul dintre cele mai îndrăgite branduri locale de bere artizanală. Ca la evenimentul cu Tudor Burgers, şi în cadrul Graf fEAT. Elemózsia vor fi disponibile trei tipuri de bere: Helles, Porter şi IPA.

Seria Graf fEAT. ... va continua

Echipa Graf îşi doreşte ca primele două episoade să fie doar începutul unei serii întregi de evenimente de tip pop-up, iar în viitor plănuiesc să invite alte restaurante din ţară şi, de ce nu, din străinătate. Pentru a rămâne la curent cu noutăţile lor, vă recomandăm să îi urmăriţi pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, dar şi pe site-ul lor: www.restaurantgraf.ro

Comenzi: 0754 991 133

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cel mai bun burger e ala facut acasa.
Iti faci chifteaua după placul tau. Daca esti pasionat de burgeri trebuie sa stii cum se face. La fel si chifla. Apoi sosurile. Sa fii pasionat de o mancare, inseamna ca mai bine ca tine, pentru tine, nu o face nimeni. Iar scuza cu "nu e vreme de gatit" nu e valabila. Daca nu ai vreme tu de tine sa iti satisfaci o nevoie naturala, ci te bazezi pe altii, poti face la fel si cu nevasta. Nu dau in restaurante, dar tu stii cel mai bine ce si cum iti place. Graf nu ma da pe spate deloc, nu o facea nici pe vremea lui meatic, la fel rivo sau alte figurine din oras. Iei tata o vita, macar un A3, o grill-uiesti daca nu ai gratar si gata, o faci cum iti place. Ai sursa de materie prima destulă, deci hai, pune mana si incearca.
Postat 10 Decembrie 2021, 09:04 de poiu
Nothings compare
Burger King the best
Postat 09 Decembrie 2021, 23:48 de Sandu2100
Succes răsunător ... de a țiuit urechile orădenilor.
Burgeri adevărați sunt la Oradea, nu de ieri sau de azi ... dar nu spun unde, pentru că nu vreau să crească prețul la Holly Molly după cum visează patronul de la Graf ca să aibă și el clienți la doi lei mai puțin.
Postat 09 Decembrie 2021, 12:01 de KP
Bine Graf
Am fost la restaurant pt ceilalti burgeri si, ca de obicei, a fost la Graf o ambianta si o servire placuta. Ca o observatie, burgerii premiati ai marcii Tudor erau mai ieftini in toate variantele decat cei de pe lista de meniu permanent. In concluzie, "bogatia" oradenilor se vede si dupa cum sunt preturile de la Graf, nu numai in impozitele primariei, bilete de tramvai, etc.
Postat 09 Decembrie 2021, 11:21 de Neutryno
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON