URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
01 Februarie 2023, 13:16

Cântăreţul Mircea Rusu, la închisoare. Vezi de ce va sta trei ani după gratii!

Cântăreţul Mircea Rusu, la închisoare. Vezi de ce va sta trei ani după gratii! (Sursa foto: Facebook - Mircea Rusu Band)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Folkistul Mircea Rusu, totodată fost primar al comunei mureşene Band, merge la pușcărie! Artistul a fost condamnat marți la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare.

Sentința, care este definitivă, a fost dată într-un dosar penal în care Rusu (n.r. - Rus numele său real) a fost judecat pentru complicitate la delapidare, în valoare totală de 500.000 de lei.

Cunoscut în special pentru piesele „Iarba verde de acasă” și „Omul bun și pomul copt” (care a devenit chiar immnul PDL la un moment dat), Mircea Rusu a fost acuzat că, în anul 2008, pe vremea când era primarul comunei Band, din judeţul Mureş, a complotat cu doi casieri să prejudicieze bugetul instituţiei cu 500.000 de lei.

Potrivit Libertatea.ro, sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF, iar modul de acţiune era simplu: o parte din banii adunaţi peste zi la casieria Primăriei ajungeau direct la inculpaţi, în loc să fie depuşi la Trezoreria Statului.

Cântăreţul a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017, iar acum a primit sentința definitivă în acest caz.

Avea antecedente

Marți, Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe artist la 2 ani de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată (26 de acte materiale), în legătură casierul Gârbu Petru, şi la un an, o lună și 10 zile de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan (26 acte materiale).

„Potrivit portalului instanţei, întrucât Mircea Rusu a mai suferit o condamnare, pentru abuz în serviciu, pentru care era condamnat la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse de câte 2 ani închisoare aplicate în acest caz cu pedeapsa de un an şi 4 luni de închisoare. În acest sens, instanţa a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni de închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”, explică Libertatea.ro.

Hotărârea este definitivă şi îl obligă pe fostul primar şi pe cei doi foşti casieri la restituirea sumelor către comuna Band.

Astfel, artistul trebuie să restituie circa 200.000 de lei primăriei Band.

„Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 de lei (câte 140.782 de lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 de lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş, citat de Libertatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Stați un pic. Că aici avem ceva bun bun. Și câteva întrebări, evident.
"... fost acuzat că, în anul 2008..." "...o parte din banii adunaţi peste zi la casieria Primăriei ajungeau direct la inculpaţi, în loc să fie depuşi la Trezoreria Statului". Adică faptele sunt din 2008 și condamnarea în 2023?! 15 ani le-au trebuit să dovedească asta sau fapta a fost descoperită prin 2020? Că dacă a fost descoperită fapta acum 4-5 ani e și mai grav! Păi până atunci nimeni nu a văzut că banii de la încasări dispăreau? Contabilii nimic? Cei care se ocupă de buget, chestii de genu'... Chiar nimeni nu a văzut că banii încasați cu bon / chitanță au fost însușiți atâția ani?! Să nu-mi spuneți că atât le-a trebuit procurorilor să dovedească, 15 ani. Că nu e o tehnicalitate așa mare aici. Cine avea acces. Punct.
Postat 02 Februarie 2023, 06:50 de Vio_427
Un sistem comvenabil tuturor...
Mai contează cine ești, a devenit o modă pușcăria chiar și în rândul politicienilor, dacă nu ai măcar un dosar penal, nu ești cetățean ”ONEST”, nu poți intra în politică, nu poți ocupa funcții publice șamd.., acum că el e cine e, nu e o problemă mare, unii au scris doctorate prin pușcării, au scris cărți deși toată viața lor n-au despărțit un cuvânt în silabe, avem personalități celebre cu zecile, asta este România, asta suntem noi.
Postat 01 Februarie 2023, 21:48 de Morometul
Lui i se potriveste ...
"Omul copt și ppmul bun". Copt de coruot ce era. Apăi, sa nu aiba noroc!
Postat 01 Februarie 2023, 17:50 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON