Sărbătorile bat la uşă, iar odată cu ele şi bunătăţile prind gust. Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, festivalul D’ale Porcului revine la ERA Park Oradea cu întreceri în tăiatul şi pregătitul porcului, dar şi cu un concert folcloric extraordinar.
Evenimentul se va desfăşura în 3 şi 4 decembrie, între orele 8 şi 18.30, într-un cort amenajat în parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62 şi va aduce în faţa gurmanzilor mai multe concursuri.
Ca de obicei, ziua de sâmbătă este dedicată competiţiei între comune. Reprezentanţii localităţilor din Bihor vor primi carcase de porc din care vor pregăti preparate tradiţionale - precum toroş, cârnaţi şi caltaboşi - ce vor putea fi achiziţionate de vizitatori pe bază de tichete.
Pe parcurs vor avea loc şi degustări de mâncăruri şi de pălincă, respectiv demonstraţii de artă culinară, iar între orele 10.30 şi 10.40 va fi lansat şi un imn al festivalului, de către Văru’ Săndel şi echipa D’ale Porcului. De la ora 16, iubitorii de folclor se vor putea bucura şi de un recital al lui Văru’ Săndel şi al prietenilor săi.
Duminică, distracţia o ia de la capăt, sub sloganul "Bihorul petrece". Cea de-a doua zi a festivalului va cuprinde noi demonstraţii culinare, făcute de profesionişti.
Între orele 16-18, pe scena din parcare vor urca artiştii din Orchestra Rapsodia Bihoreană, Cornel Borza şi mulţi alţii, într-o atmosferă cu multă voie bună. Invitat special va fi interpretul Tinu Vereşezan.
Pe parcursul ambelor zile, cei care vor trece pe la ERA Park Oradea vor putea vizita şi Târgul de produse locale "FAIN DINing Bihor".
Vă aşteptăm cu drag!
Găsiţi mai jos PROGRAMUL evenimentelor. Acesta ar putea suferi mici modificări.
SÂMBĂTĂ – 3 decembrie (BIHOR)
08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale
08.00-08.30 Degustare pălincă - CONCURS
10.00-10.30 Deschidere festivă
10.30-10.40 LANSARE IMN (Văru’ Săndel & Echipa D’ALE PORCULUI)
10.40-11.30 Demonstraţie-record STAR STONE
11.30-12.30 Degustare toroş – CONCURS
12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS
13.30-14.30 Degustare preparate speciale – CONCURS
14.30-16.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE
- chef Ciprian NICOLESCU (Comtim)
- chef Mircea GROZA (Poveştile socăciţei)
- chef Nina RUS (Dezlegare la peşte)
15.00-16.00 SPECTACOL DE DANS ŞI MUZICĂ: ASOCIAŢIA "FOLCLOR FĂRĂ FRONTIERE"
16.00-18.00 SPECTACOL DE DANS: Darius MABDA - CÂŞTIGĂTORUL "ROMÂNII AU TALENT" 2022; RECITAL: VĂRU’ SĂNDEL
18.00-18.30 Festivitate de premiere
DUMINICĂ – 4 decembrie (ROMÂNIA)
08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale
08.00-08.30 Degustare ţuică/ pălincă - CONCURS
12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS
13.30-14.30 Degustare preparate specifice/ speciale – CONCURS
14.30-15.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE
15.00-16.00 RECITAL: NATY LOVES MONDAY
16.00-18.00 RECITAL: Ansamblul folcoric "Nuntaşii Bihorului", Orchestra "Rapsodia Bihoreană" (dirijor prof. Liviu BUŢIU), Grupul vocal "Lioara", Teodora ŞANDRU, Florica RUJA, Ioana URS, Cornel BORZA - TINU VEREŞEZAN
18.00-18.30 Festivitate de premiere
PARTENER GOLD: COMTIM
PARTENER SILVER: STAR STONE
SPONSORI: Panebo, Pită Lugaş, TEC (Tableware Excellence Center), Ria Do Trading, Complex President Băile Felix, Mobexpert, Komfort Wood, Europlast, Inox Line, ManagEvent, LaCajaChina România, OK Clean, Dol Guard, RER, Sapient Group, Hotel Continental Oradea, Solina, Phenalex, Bioten
Băuturile oficiale "doboRÂT" sunt produse de: BERS NOVA (bere), FAMILIA DARABONT (vin), TRĂMUŢA (pălincă)
Cu sprijinul: ERA Shopping Park Oradea, Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor; DSVSA, DSP, ISU, IJJ, IPJ Bihor; Primăriei Oradea, Crucii Roşii Bihor
(advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.