URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2021, 08:53

Baştanii de la Sorbonica: Cine sunt universitarii orădeni din topul național al salariilor uriașe

Baştanii de la Sorbonica: Cine sunt universitarii orădeni din topul național al salariilor uriașe foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnalistul clujean Liviu Alexa a publicat zilele trecute, pe site-ul strictsecret.ro, un clasament cum în România nu s-a mai făcut: primii 1.100 de profesori "baştani" din universităţile româneşti, care au încasat anul trecut salarii anuale de peste 150.000 lei.

Topul cuprinde cadre didactice de la cele 55 de universităţi publice din România, cel dintâi "nabab" fiind un profesor al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Mitrea, care a avut anul trecut salarii de peste 820.000 lei!

De la Universitatea din Oradea, cel mai prosper a fost sociologul Adrian Hatos, acum şi senator PNL de Bihor: în 2020, a încasat de la Sorbonica salarii de 302.576 lei (cam 25.200 lei, adică peste 5.000 euro, lunar), ceea ce îl situează pe locul 57 pe ţară.

Următorul orădean din listă este rectorul Constantin Bungău, pe poziţia 149, cu salarii de "numai" 242.844 lei, circa 20.000 lei pe lună.

Pe listă mai apar prorectorul Anca Dodescu (223.618 lei), decăniţa de la Ştiinţe Economice, Alina Bădulescu (210.663 lei), şi preşedintele Senatului academic, Aurel Căuş, între timp devenit şi el deputat PNL (196.533 lei).

În total, 23 de universitari orădeni sunt pe lista "baştanilor". Bihorel e convins însă că Sorbonica poate şi mai mult...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
putem trage apa
O gramada de nulitati! Daca la un rector sa zicem ca se mai justifica astfel de venit, pentru restul sunt bani necuveniti. Poate ca isi fac ei datoria, cum probabil si-o fac si alti colegi, insa probabil marele lor merit este ca ling pe cine si cand trebuie. Asa ca sa nu ne miram, nici noi nici Bolojan, ca tara asta este cum este, sau ca pnl-ul este cum este. Stati voi cuminti fraierilor, ca in spate incasam noi banii, doar pt ca ridicam mana cand zice sefu'. Ati auzit sa faca ceva notabil vreunul din cei din lista? Sau macar vreunul din parlamentari? Apropos, la parlamentari pe langa veniturile foarte mari de anul trecut, anul asta se vor adauga cele de parlamentari, adica mai mult decat dublu. Si au facut ceva?! pnl=psd=0
Postat 18 Noiembrie 2021, 11:51 de oradea_mea_si_a_ta
Atenție, că Alexa evidențiază veniturile nete.
Ca venituri brute însă, trebuie știut că netul e de cca. 61,5% din salariile și sporurile încasate pe actele financiar-contabile. Așadar, unul care pe declarație a avut 20.000 lei lunar a avut un venit brut de aprox. 33.000 lei.
Postat 18 Noiembrie 2021, 00:08 de KP
zero cursuri la universitate, norme duble si triple - hotia in floare
Va rog sa verificati si sa expuneti public situatia profesorilor de la UO care au norme multiple si care nu isi tin orele deloc - nici fizic, nici online. s-ar putea sa ajungem la niste cifre surprinzatoare. un sondaj (chiar public) in randul studentilor ar fi util, cu siguranta ar trebui sa ajute la identificarea escrocilor intelectuali care pagubesc univ, cu buna stiinta a (pilele) rectorului.
Postat 17 Noiembrie 2021, 18:33 de roger
Profesori cu carnet
Din pacate la UO exista mai multe specimene care cu simpla lor prezenta strica toata imaginea acestei universitati. Din cei 5 prezentati, 3 au carnet de partid, 2 oficial si unul sub acoperire (cel mai mare de altfel). Din cauza unor profesori ca ei, care s-au trezit din simpli dascali in milionari si pe listele PNL, tragi altii rusinea. UO gazduieste profesori exceptionali precum a fost Isvan Sas-Kovaks, Dumnezeu sa-l odihneasca. Mai sunt multi altii care tin steagul sus al acestei universitati. Din pacate si-a bagat "dracu" coada si a racolat vreo doi (oficial, sunt mai mult mai multi) pe listele partidului. Sa vedem cat se lupta cei doi pentru UO in Parlament, dar sa vedem cum se lupta si ceilalti racolati pentru UO in CJB si CLO. Macar un sfert din binele facut de dl Cseke Attila pentru Oradea sa faceti si voi.
Postat 17 Noiembrie 2021, 09:52 de bihooorel
La doi lei bucata, dar plătiți cu bani grei nemunciți
Să fii plătit ca un câștigător de Nobel, dar tu să fii un mare habarnist! Iată performanța care se produce la UO și în învățământul superior de azi populat cu profesori-senatori-doctori-directori de proiect și spital-conducători de doctorate toate doar pe statele de plată. Asta-i România educată de formă, asta-i țara plină de proști acoperiți cu diplome și cu titluri academice pe care nu pot să și le pronunțe! Iar cu noii parlamentari penele proveniți din UO în locul semidocților Ghilea și Popa, ca să nu mai vorbim de pesedee că acolo nu s-a schimbat nici măcar mirosul de șosete de plastic, ne-am convins că nu faci din cocoș găină nici din UO gospodină...
Postat 17 Noiembrie 2021, 09:12 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON