URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2022, 19:22

BAFTA 2022: Printre filmele premiate, "Dune", "The Power of the Dog" şi "Belfast" (VIDEO)

BAFTA 2022: Printre filmele premiate, 'Dune', 'The Power of the Dog' şi 'Belfast' (VIDEO) Actorul britanic Benedict Cumberbatch, care joacă rolul principal în filmul "The Power of the Dog", a purtat o insignă în culorile Ucrainei la BAFTA 2022
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Academia Britanică de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) a desemnat ca cel mai bun film al anului producţia "The Power of the Dog", în timp ce o altă peliculă, "Dune", a primit cele mai multe premii, cinci. "Belfast" a primit trofeul pentru cel mai bun film britanic.

Ediţia cu numărul 75 a galei BAFTA a avut loc duminică seara la Royal Albert Hall din Londra, evenimentul fiind prezentat de actriţa de comedie Rebel Wilson, care nu s-a ferit să facă glume inclusiv despre familia regală şi prim-ministrul britanic, Boris Johnson. 

Potrivit Agerpres.ro, ''The Power of the Dog'' nu doar că a primit premiul pentru "Cel mai bun film", ci şi pentru "Cea mai bună regie", semnată de Jane Campion. Aceasta nu a fost prezentă la eveniment, iar trofeul a fost ridicat în numele ei de către actorul din rolul principal, Benedict Cumberbatch. 

O altă absenţă notabilă a serii a fost Will Smith, desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării din ''King Richard''.

Premiul pentru "Cel mai bun film britanic" a fost acordat producţiei "Belfast", cu Jamie Dornan şi Caitriona Balfe.

 
BELFAST - Official Trailer

No matter how far you go, you never forget where you came from. Written and directed by Kenneth Branagh, #BELFAST is only in theaters November 12. Watch the trailer now.

Posted by Belfast Movie on Thursday, September 2, 2021

Războiul din Ucraina a fost menţionat de mai multe ori pe parcursul galei. 

Prezentând un moment muzical susţinut de Emilia Jones, care a interpretat piesa ''Both Sides Now'', de Joni Mitchell, din coloana sonoră a peliculei ''CODA'', amfitrioana Rebel Wilson a precizat că melodia este transpusă atât în limbajul ASL (American Sign Language), cât şi în cel BSL (British Sign Language), dar a adăugat încă un gest, degetul mijlociu, pentru preşedintele rus Vladimir Putin, conform Agerpres.ro.

 
Emilia Jones performs Both Sides Now | BAFTAs 2022

A special performance from Emilia Jones of Both Sides Now, taken from BAFTA-nominated CODA ✨ #EEBAFTAs

Posted by BAFTA on Monday, March 14, 2022

Totodată, înainte să anunţe trofeul pentru cel mai bun regizor, câştigat de Jane Campion, actorul Andy Serkis a făcut referire la lentoarea cu care ministrul de Interne britanic Priti Patel primeşte refugiaţii ucraineni în Marea Britanie.

Gala a fost deschisă de preşedintele BAFTA, Krishnendu Majumdar, care a rostit un omagiu dedicat poporului ucrainean şi tuturor celor care relatează despre război, mulţi dintre ei fiind membri BAFTA.

Cel mai important eveniment din calendarul industriei britanice de film, premiile BAFTA au revenit cu prima ediţie live de la începutul pandemiei de Covid-19. 


Lista câştigătorilor BAFTA 2022:

Cel mai bun film: ''The Power of the Dog''

Cel mai bun film britanic: ''Belfast''

Cel mai bun regizor: Jane Campion (''The Power of the Dog'')

Cel mai bun actor în rol principal: Will Smith (''King Richard'')

Cea mai bună actriţă în rol principal: Joanna Scanlan (''After Love'')

Cel mai bun actor în rol secundar: Troy Kotsur (''Coda'')

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ariana DeBose (''West Side Story'')

Cel mai bun scenariu original: Paul Thomas Anderson (''Licorice Pizza'')

Cel mai bun scenariu adaptat: Sian Heder (''Coda'')

Cel mai bun film străin: ''Drive My Car''

Cel mai bun documentar: ''Summer of Soul (or, When the Revolution Could Not Be Televised)''

Cel mai bun lungmetraj animat: ''Encanto''

Cel mai bun debut al unui regizor, scenarist sau producător britanic: ''The Harder They Fall'', regia şi scenariul Jeymes Samuel

Cea mai bună coloană sonoră: ''Dune'', Hans Zimmer

Cea mai bună imagine: ''Dune''

Cel mai bun montaj: ''No Time to Die''

Cea mai bună scenografie: ''Dune''

Cel mai bun design de costume: ''Cruella''

Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri: ''The Eyes of Tammy Faye''

Cel mai bun sunet: ''Dune''

Cele mai bune efecte vizuale: ''Dune''

Cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie: ''Do Not Feed the Pigeons''

Cel mai bun scurtmetraj britanic: ''The Black Cop'' - Cherish Oteka

Cea mai bună distribuţie: ''West Side Story''

Rising Star Award (trofeu votat de public): Lashana Lynch. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON