URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2023, 13:47

Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO)

Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Ross Stîcka)
Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Ross Stîcka)
Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Ross Stîcka)
Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Ross Stîcka)
Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Adam Groves)
Aurora boreală din avion: Piloții și-au surprins pasagerii cu o întoarcere de 360 grade pentru un spectacol al luminilor nordului (FOTO) (sursa foto: Twitter / Adam Groves)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piloții unui zbor din Reykjavik, Islanda, spre Regatul Unit al Marii Britanii au făcut o întoarcere de 360 ​​de grade, astfel încât toți pasagerii, indiferent de care parte a aeronavei se aflau, să se poată bucura de priveliștea spectaculoasă asupra aurorei boreale. Și echipajul unui zbor de pe ruta Kuusamo – Helsinki (Finlanda) a făcut un ocol pentru a-i surprinde pe călători cu un show al luminilor nordului.

Cadou din partea căpitanului

Un cuplu se întorcea din Reykjavik în Manchester, după ce tânărul a cerut-o în căsătorie pe iubita sa în timpul șederii în Islanda. Aceștia au avut parte de ruta vieții lor, când piloții companiei Easy Jet au făcut un ocol pentru a le oferi o priveliște spectaculoasă asupra luminilor nordului.

Cei doi, precum și toți pasagerii de pe partea dreaptă a avionului, ar fi pierdut show-ul dacă piloții nu ar fi făcut manevra de întoarcere.

(sursa foto: Twitter / Adam Groves)

În aceeași aeronavă s-au aflat și persoane care se duseseră în Islanda anume pentru a vedea spectaculosul fenomen, însă fără succes. Astfel, surpriza pe care le-au făcut-o piloții a fost cu atât mai apreciată. 

„Am decolat, iar la un moment dat, piloții au stins luminile, iar pasagerii așezați pe partea stângă au putut vedea luminile nordului”. Cei de pe partea dreaptă, însă, au crezut că le vor rata din nou. „Dar după câteva minute, au făcut o întoarcere de 360 de grade pentru ca toată lumea să le poată vedea”, au spus Adam și proaspăta lui logodnică, citați de New York Post.

Și stewarzii care serveau băuturi, s-au grăbit pentru ca să se poată stinge luminile, dar nu s-au așteptat ca avionul să facă virajul de 360 de grade.

Un purtător de cuvânt al companiei EasyJet a spus că „pilotul a fost fericit că a putut opera genul acesta de manevră controlată pentru ca toți pasagerii să poată avea parte de una dintre cele mai grozave priveliști ale naturii”.

(sursa foto: Twitter / Røśš Stîçkå)

„Buclă” pentru lumini

Și pentru pasagerii zborului Finnair de pe ruta Kuusamo - Helsinki, piloții au făcut această buclă suplimentară în calea lor de zbor, astfel încât nimeni să nu rateze priveliștea uimitoare.

Purtătorul de cuvânt al Finnair a spus, printr-un comunicat, citat de Washington Post, că pilotul Tuomo Järvinen a făcut această buclă pentru a se putea bucura toți pasagerii, iar, deși manevra se face rar și doar în cazuri de condiții meteo dificile, de data aceasta s-a realizat în condiții optime, echipajul a fost mereu în contact cu solul, a urmat instrucțiunile controlorilor de trafic și avionul a aterizat la timp la destinație.

Aurora boreală este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în emisfera nordică, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Termenul a fost folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas.

Pasagerii le-au mulțumit piloților ambelor aeronave, postând pe platformele de social-media. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON